Храст парадајз - изузетно плодна сорта парадајза отпорна на болести

Парадајз под називом "Храстово дрво" је толерантна, подмрежена биљка.Узгој није тежак, под условом да је сорта осигурана топлином и сталном температуром.Парадајз не воли температурне флуктуације до те мере да може да спречи њихов раст.Тло за узгој парадајза не мора бити веома плодно, већ богато хранљивим састојцима.

Томато Дубок, такође познат као Дубрава, плодови

Парадајз сорте “Дубок” добро расте на тешким земљиштима или песку.Обилно заливање је важно, чак иу почетној фази раста залијевање не би требало бити интензивно, што ће помоћи у јачању кореновог система парадајза.Не дозволити да се земљиште осуши.

Сорта има високе карактеристике окуса и богата жетва.

Мало историје

У последњој деценији двадесетог века и првих 15 година двадесет првог века, захваљујући растућој експанзији семенара, интензивном рекламирању нових сорти, вртлари који самостално производе семе почели су да нестају.

Набавка семена одговарајућих сорти сопственим ресурсима постаје све тежа и разлог је што у продавницама које продају семе на паковањима често можете видети слово Ф са бројем 1. То значи да добијате парадајз из семенаса истим карактеристикама је немогуће.

Храст рајчица у августу - жетва

Да ли то значи замку за баштованца или још увек постоји шанса да се све врати у нормалу и узгајају традиционалне сорте парадајза.Оцена "Дубок" одрастао је на традиционалан начин.

Опис

Све више баштованаца преферира сорте рајчице ниског раста, чија је висина 35-65 цм.Биљка има висок принос.Плодови су заобљени са благо уочљивим ребрима, благо спљоштени, достижу тежину од 70 до 120 г.Изузетно су отпорни на пуцање.Пулпа је густа, месната, са малом количином семена.Плодови су пријатни, глатки на додир.

Плодови храста парадајза имају идеалан облик

сочно месо има одличан укус.Плодови су добри за здравље, јер садрже повећану дозу витамина Ц.

Грм је јак, са просечном количином светло зеленог лишћа.Четкице цвасти формирају се у 1-2 листа, први лист од 6-7.

Отпорност на болести

Парадајз са прелепим именом "Храст" је биљка са повећаном отпорношћу на главне болести: касно палеж (листови, стабљике, плодови), као и бактеријска мрља и вертициллус.После садње у отвореном тлу, примећује се појединачно жућење листова садница.Овај разред ужива заслужену популарност међу баштованима, лако га је регионализовати.

Храстова моснострасту у саксији

Додатак опису

Парадајз је укусан, пријатне киселости.Парадајз се користи и сиров и обрађен.Они су замрзнути, сушени, сољени, укисељени, припремљени индустријски концентрати, јер садрже до 6,0% суве материје.Карактеришу их висока транспортност и квалитет одржавања.У условима култивације и повољних временских услова, принос парадајза "храст" достиже 7-8 кг по квадратном метру.Најбољи принос у формирању грма 3-4 стабла.

Грм храста је веома компактан

Према бројним прегледима вртлара и опису карактеристика сорте, то показује да нису пронађени значајни недостаци.

Карактеристике

 1. Има повећану отпорност на палеж и бактеријску плијесан.
 2. Сејање на садницама од средине марта до априла.
 3. Харвест од средине јула.Рано и пријатељско дозријевање плода.
 4. Универзалност примене.
 5. Одличан укус.
 6. Презентација воћа и укуса је висока.
 7. Висококвалитетна сорта кратког пања.
 8. Грм је снажан, здепаст.Не треба додатна подршка и уклањање пасторка.
 9. Брига о парадајзима обухвата: наводњавање, веединг, лоосенинг, дрессинг, хиллинг.Хиллинг потиче стварање нових коријена.
 10. Жбун постаје јачи, отпорнији, приноси су већи.
 11. Може се узгајати на отвореним пољима, стакленицима и расадницима, као што је балконска култура.

Узгој

Сјеме се сије у кутијама од средине марта до априла у редовима, дуж дуге ивице.Претходно намочите у слабом раствору калијум перманганата, а затим исперите водом.

Храст сока од парадајза је веома низак

Супстрат за сетву је дезинфикован, пожељно је користити посебну земљу за сетву поврћа.

Сетва семена парадајза сорте “Дубок” врши се у загрејаним стакленицима или код куће на прозорским клупчицама, где има пуно сунца и топлоте.Сијати до дубине од 5 мм, покривати тло, али не и набијати.Након око шест дана, када је температура ваздуха у просторији 22-25 степени, појављују се пријатељски избојци.

У фази два правог лишћа, све саднице прелазе, које се затим угаси током недеље пре спуштања у земљу.

Зрело плодове на парадајз Дубок

Посађено на отвореном тлу након што је прошла опасност од касних пролећних мраза.Удаљеност између редова 40-50 цм, између биљака 60-70.

Берба воћа

Од појаве првих слабих листова до почетка плодоносења, то траје 90-100 дана.Жетва дуго.Грмови компактног облика, подсјећају на грмље кромпира.Сакупљање парадајза врши се систематски, као зрење на лози.