Храните индоуток исправно код куће Патке

Сада узгој и одржавање индоутока, прилично профитабилан и профитабилан посао. Ове патке се вреднују за месо без масноће, добра јаја. Дивљи индоутки се налази у Јужној Америци и гради гнезда на дрвећу.

Младунци се узгајају за месо и јаја

Карактеристике птица

Затвореници не захтевају посебну пажњу у бризи, одржавању и исхрани. Обожавају кукуруз, кашу. Ако власници стварају праву бригу и исхрану, они дају месо са високим укусним квалитетима, што је високо вредновано због прехрамбених квалитета.

У својој историјској домовини, у Јужној Америци, дивље су се масовно населиле у тропским шумама. И сада могу летети. Патка је стекла славу у Европи у средњем веку. Цртање слика племенитих вртова, често се појављивало индо-арт.

Али разликовна карактеристика таквих патака је да лако живе без резервоара.

Индоотка се назива и мошусни. Она је по природи кућно тело, добро познаје двориште и није изгубљено. Она не узима своје паче далеко од дворишта. За два месеца, паче може да има тежину од 2-2,4 кг, што је довољно добро.

Погодно је имати неколико патка у једном дворишту, гдје је једанДраке пада на 2-3 жене. Мушкарац тежи до шест килограма., Патка до три.

Старост патке утиче на то како ће се носити. Одрасла патка почиње да трчи у фебруару ако временски услови одговарају. Младе залихе у пролеће.

Сваке године свака женка даје око 100 јаја тежине 70 грама. Да би патке биле месне, неопходно је парење женки са другом патком. У овом случају, птице ће бити велике, али неплодне.

Једно јаје може произвести до стотине јаја годишње

Шта треба узети у обзир када се храни индоуток код куће?

Не можете да бринете него да нахраните индоуток. Једу скоро све.Али је веома добро да кромпир влажне каше превладава у исхрани.Узгој птица код куће, дају се као храна:

  • сјецкана трава;
  • врхови репе;
  • кухињски отпад;
  • зрно;
  • кукуруз је омиљена храна за птице.

Пре давања јечма, треба га натопити и поставити за храњење водом. Независност једе мање од обичних патака. У присуству резервоара, храњење птица фармеру је преполовљено, јер патке срећно једу црве и инсекте. Једна ствар коју треба имати на уму су ове птице: воле све бриљантно. Стога, након што је видио нокат, фрагменте стакла, метални комад, патка га одмах прогута. Да бисте спречили опасност, морате систематски да водите рачуна о чистоћи дворишта.

Забрањено је давање топле хране и топле воде птицама, чак и зими.

ТоУ кућним условима добија се висока производња јаја и брз развој младих животиња, додају се витамински и минерални додаци главној храни.Уз правилно храњење, пре клања маса трупа ће порасти за 15%.Вода је веома важна, нарочито током полагања јаја, када женка треба да пије најмање 500 мл воде.Контролишите чистоћу и свежину воде.

Врхови листова паприке могу се хранити индо-остацима

Важни минерали

Минерални додаци су такође веома потребни за индо-остатке који се могу произвести код куће.Дакле, жељена количина калцијума може се дати додавањем мрвице кредом, љускама јајета, дробљеном љуском.Недостатак фосфора се може превазићи уз помоћ рибе или меса и коштаног брашна.Фосфор је такође у житарицама.

Не заборавите на со, која обогаћује патке са важним елементом у траговима, натријумом.Побољшан апетит ствара со. Пре давања соли, раствара се са водом и комбинује са влажном храном.Једна особа на дан даје 0.5-0.7% соли по тежини суве исхране.

За време молтинга корисно је хранити индоуток са свежим купусом, ланеним јелом, зеленим грахом, како би се тело напунило органским сумпором.Описане птице осјећају потребу за шљунком, углавном у хладном периоду, јер су птице мање на улици.Због тога је неопходно дробити гранулат у хранилицу.

Купус је извор сумпора за индоуку

Храњење индоиутом

Само излежене индоијеутиате не могу саме јести и пити.Они морају бити обучениу раним данима. Занимљиво је да кљуцају у нешто што се покреће.Растање пачића код куће, јаја, кувана меко кухана, савршено одговарају. Они су заклани и изливени на леђа пилића. Честице се откотрљају и деца кљуцају по њима. Другог дана пилићи су обогаћени млечном кашом јајета и можете додати мало мекиња. Првих дана потребно је хранити пилиће снажно и већ након другог - трећег дана пачи се хранити. На крају другог дана у пачену храну се додају свјежи сир, сјецкани лук, врхови зелене репе и здробљено зрно. Четвртог дана, дозвољено је да се кувани месни отпад храни у малом облику. И само десетог дана дају кувани кромпир.

Важно је додати витаминске и минералне састојке храњењу пачића. Савршено погодан за "Сунсхине". Захваљујући томе, они брзо расту и добро се развијају. Пачићи постају отпорнији на инфекције, заштићени од рахитиса, дистрофије и деформитета екстремитета.

Здраво паче на дан стара достиже 50-60 грама. тежина, стабилна на ногама, покретна, са жућкастим, сјајним, затегнутим стомаком, испупченим очима.

Ако је пилић довољно мали, са великим трбухом, то указује на неподобност за узгој.

Младунци почну самостално да једу другог дана живота

Како товити прави орах?

Индо-оут карактерише брз раст. Најбржи период за подизање и држање пачића је три месеца. АкоУочена су сва правила исхране и неге, у том периоду одлив износи 2,2-2,4 кг, а понекад и више.Није корисно товити патке дуже од 60 дана, будући да око 65 дана у птицама почиње процес маљења, што доводи до губитка тежине.Такође почињу да расту почеци нових перја које је тешко извући након закланих трупова. Стварају се додатни економски трошкови.

Исхрана пачића који су живели месец дана у количини од десет без резервоара је приближно следећа:

  1. Храна за састојке - 1,5 кг.
  2. Месни отпад у куваном облику-200 гр.
  3. Кухани кромпир -600 гр.
  4. Резано или сецкано зеленило (коприва, врхња репа, трава).
  5. Фини дробљени шљунак.

Обавезно додајте премикс који повећава принос клаонице за 10-15% и штити патке од болести.

Кромпир въздејствие на патки

Нега и одржавање индоутока

Ове птице су непретенциозне у бризи, али свакако, морате их пазити. Инделиутки се одликују великом радозналошћу и својим кљуновима често узимају сјајне или пробушене предмете. Према томе, двориште се мора систематски очистити.

Такве патке не воле загушљивост у просторији, а да би се то избегло, просторија мора бити проветрена. Три патке по квадратном метру се распоређују према густини. У просторији треба узети у обзир мјесто за склоништа, које се могу направити од обичних трупаца, стављајући их једна на другу. Боље је саградити гнезда од дрвета или картона, али дно обично лежи у врећама.

Пошто патке воле воду, стављају се близу гнездапосуду са водом, у којој не само да можете пити воду, већ се и купати.Тако да птице чисте своја пера.

Зими, због удобности и удобности, зидови просторије у којој се налазе птице се положе иглама.

Пратећи праве услове становања и исхране, патке брзо добијају на тежини и почињу да се журе.