Храна за узгој пурана Туркеис

Храњење ћурки искључиво са исправно одабраном мешовитом крмом је један од најважнијих фактора који ће омогућити добијање дијететског меса које је прославило ове живине.Храњење треба размислити од првог дана да се нахрани ћуретина или пурица.

Храњење пилића захтева пажњу од раног узраста

Карактеристике купљених производа

Сада није тешко купити готову храну за домаће пуране.На модерном тржишту постоји велики асортиман суве комбиноване хране која се може користити од првог дана живота пилића.

Састав такве хране ће омогућити правилно храњење пурана, како би се осигурало њихово здравље, имунитет и развој. Комбинована храна за ћурке се бира према одређеним критеријумима, што ће помоћи да се добије добро месо.Састав хране мора бити засићен корисним витаминима и супстанцама, само уравнотежен, може садржати биолошке адитиве за правилну исхрану.

Комбинована храна за ћурке треба дати дневно у количини од 300-350 грама.Женке једу 100 грама мање хране.Састав такве хране и њена количина директно утичу на развој здравља и развој понашања домаћих пурана.Ако ћурка добије више калорија него што је потребно да је храни, увек боли птица.Хавеповећава се нежељена агресија, турска почиње да цепа огорчене, а канибализам је опасан за појединце.

У самој врелини пурана смањује се апетит, па практично не једу суву храну. У храни се додаје зеленило, које је у стању вратити жељу за јелом.

Састав набављене хране погодан је за пилиће од првог дана или за одрасле. Можете смањити количину зрна у исхрани, као и пружити само рационално и уравнотежено храњење сваки дан.

Комбинована храна за ћурке има уравнотежен састав

\ т

Састав практично сваке животињске хране за пуране укључује аминокиселине. Ове супстанце су одговорне за протеине у телу пурана од првог дана живота. Таква композиција ће помоћи птици да буде продуктивна, здрава и активна.

Кухање по властитом избору

Можете одабрати састав хране за домаће ћурке и властите руке. Тако ће храњење бити управо квалитетно и доказано од стране вас лично. Како одабрати праву композицију и не трошити много новца на њу?

Лако је кухати добру храну сопственим рукама - она ​​треба да садржи:

  • ољуштену пшеницу, кукуруз, а понекад и зобену кашу;
  • колач од сунцокрета;
  • коштано брашно;
  • сир - само без масти.

Композиција је гњечена рукама на бази свежег млека или јогурта. Пилиће је могуће хранити стабилно дословно од прве седмице живота с таквом храном.

Със своируке могу бити припремљене хране за десет дана пура.Композицији се додаје нежно, младо, свеже и прилично мекано зеље.

Листови коприве младе коприве, купус се разликују.Чак се и само зрела шаргарепа препоручује да се унапред обради са млином за месо, што је лако урадити својим рукама.

Младе шаргарепе за ћуреће ћуреће би требале бити уситњене

Потребно је и рибље уље - садржи многе витамине који су потребни младом и активно развијајућем организму.Обезбедите да правилна количина калцијума може бити кувана љуска или обична креда.

Додајте млечне производе сухој храни која ће осигурати висок ниво имунитета за пилиће.

Мешање компоненти се врши на различите начине:

  1. У фабрици се припрема рационалне хране врши коришћењем специјалне савремене опреме са повећаном снагом.
  2. Код куће се мешање компоненти врши сопственим рукама и импровизованим средствима.

Да би пажљив и планиран узгој домаћих пурана био максимално профитабилан, неопходно је ставити храну за птице на прво мјесто, и учинити све што је могуће властитим рукама да бисте добили квалитетно месо. Храна треба да буде уравнотежена, богата хранљивим састојцима, минералним додацима. Дакле, храна постаје умјерено храњива и доноси само корист растућем тијелу птице.

Такво храњење има позитиван ефекат на имунитет,прерано, константна продуктивност домаћих пурана.Месо је нежно, укусно и садржи мало штетног холестерола.