Храњење младих телади: особине и методе крава

Сада, млеко у праху је веома популарно умодерно сточарство.Шема храњења телади је замишљена од стране свих који узгајају краве.Употреба обичног млека је потпуно непрофитабилна за ове сврхе, па је боље дати предност сувом аналогу.

Новорођено теле није увек храњено мајчиним млеком

Шта је сува замена?

Под нормалним природним и природним условима, теле добија довољно млијека од мајке, а што се тиче искључиво индустријских животиња, такво храњење ће једноставно бити економски неисплативо.Пунилац пуномасног млека погодан је чак и за новорођенче.

Редовно млеко у праху је готова смеша која има повећану нутритивну вредност.Произведен је са тачним приказом свих потреба растуће животиње.Храњење телади са сувим млеком - вештачка мешавина - помаже телету да добије апсолутно све потребне елементе у траговима и разне витамине који убрзавају раст животиње, као и нормални физиолошки развој.Сува мешавина има приступачну цену која сваком добром фарми омогућава да је користи.

Замена целог млека је комплетан производ за храњење телади

се користи?

Популарност природне замјене за млеко може се лако објаснити чињеницом да се за вријеме узгоја популација стоке значајно повећава и потреба за млијеком се повећава. За то је потребна огромна количина готовине, што смањује продају производа.

Пољопривредници почну да залијевају животиње већ трећег дана. Ова метода је уобичајена у случајевима када је теле рођено из леукемијске краве.Колико је замена потребно? Довољно је да је 1 тона замене једнака 10 тона крављег млека.

Код рођења теле има одређено унутрашње снабдевање различитим хранљивим састојцима, тако да прво храњење телади мора бити недовољно. Ово ће морати да се уради како би животиња искористила своје изворе енергије неопходне за нормално функционисање и развој.

Телета почну да се хране на трећи дан живота

За и против

Храњење телади са заменом има своје предности и недостатке. Предности коришћења природног заменљивог млека:

  • активно повећање тежине;
  • финансијске користи;
  • сталан и уравнотежен састав;
  • одсуство инфекција које се брзо шире;
  • варење је активно и безопасно за желудац;
  • нормалан и изузетно брз развој ожиљака;
  • исправна и стабилна количина витамина и минерала који не зависе од годишњег доба.

Теле треба постепенопримају додатке вашем телу.У овом случају, стопа би се требала стално повећавати, јер обилна количина замјене може изазвати проблеме са желуцем и цријевима.

Недостаци у овом случају су: споро добијање на тежини, као и неактиван раст телета.

Али ова чињеница ће бити важећа када се користи мешавина ниског квалитета да би се уштедело.

Телад храњене краве брже добива на тежини

Норма се може апсолутно и исправно посматрати, али тело животиње преко дренчера са млеком неће добити све неопходне и разноврсне хранљиве материје.

Карактеристике

Колико је дуго ово вештачко храњење?Схема храњења телади почиње од друге седмице живота и завршава се осмом. Метода и норма млека, која ће тећи кроз дренчер, се бира појединачно.Све би требало директно да се поклапа са спором увођењем сувог концентрата у исхрану и тренингом желучаних функција.На тај начин се одвија активна и правилна формација цицатрицијалне дигестије.

Правилно храњење телади кроз обични дренчер помаже животињама да добију одлично и добро здравље.Свако теле ће моћи да добије стабилизовану количину витамина, елемената у траговима који ће помоћи телу да правилно ради.

Колико је потребно за давање смјесе?Стручњаци и искусни пољопривредници савјетују да се 1 килограм смјесе разриједи на 8 литара воде.Ако промените пропорције, усаглашеност млекакоје животиња пролази кроз дренчер, мајка ће постати минимална. Можете изазвати дијареју која је опасна за млади организам.

Потребно је хранити теле, строго се придржавајући пропорција

Животиња треба да прима млеко кроз дренчер, чија је температура 38-40 степени. Иначе ћете значајно пореметити природни систем за варење телади. Требало би да буде што је могуће ближе свим вештачким факторима природним, како не би нарушио нормалан и пун развој животиња.

Препоручује се да се пажљиво прати одговор животиње на замену за редовно кравље млеко.

Телад мора остати будна и активна. Затвор, дијареја или недостатак нормалног апетита могу упозорити фармера. У овом случају, вреди размотрити шему храњења и исправна подешавања која неће утицати на добробит и опште здравље стоке.