Храњење кућних краставаца у кућним условима Краставци

Не знају сви како да правилно хране краставце, јер од тога директно зависи квалитет узгојених воћа. Да би краставци били најбољи у округу и да није било граница зависти сусједа, треба слиједити одређена правила и методе.

Краставци у саксији ће дати добру жетву само ако су правилно храњени

Припрема за узгој краставаца

Једно од заједничких места за узгој овог поврћа код куће је балкон, али ако не, онда ће прозор учинити прозор. Први корак је да одаберете одговарајући контејнер за саднице и земљиште. У својој основи, краставци на прозорској дасци или на балкону без икаквих проблема сједе у сваком контејнеру по властитом нахођењу. Али најчешће користе дрвене кутије или пластичне контејнере.Често људи, који узгајају краставце код куће, украшавају унутрашњост свог балкона. За то су најпогоднији специјални контејнери са прелепим дизајном.

Да би краставци који расту на балкону или прозору били укусни и сочни, потребна им је пажљива брига. За то се користи исправно ђубриво.

Краставци ће савршено украсити балкон или веранду

Разноврсност ђубрива за узгој краставаца код куће

Постоји много начина да се оплоди ово поврће, које се узгајакод куће. Али, главне и делотворне методе укључују следеће:

  • Храњење пепелом.Навијачи природних ђубрива повољно се односе на ову врсту исхране.Органска пољопривреда има велики број врста ђубрива, али најчешћи је дрвени пепео, јер је богат калијумом и фосфором, који су незамењив алат за раст и цветање плодова.Ако се узгајају на прозорској дасци, први корак је обрада земље и лишћа са посебно припремљеним екстрактом.Инфузија се обавља врло једноставно.Једну кашику пепела потребно је мешати у две литре прокухане воде.Након тога, ублажити инфузију један дан, а затим филтрирати.
  • Банана кожа.Банана кора је пуна огромних количина калијума, попут самих банана.Зато не одбаците кору, већ је користите за узгој краставаца.Као ђубриво, корица се користи сува.Зими је лакше радити на батерији, а затим ситно исјецкати, готово до праха и додати у тло.Такође можете направити инфузију на коре од банане, која се инфундира 2-3 дана.
  • Љуска од јаја као ђубриво садржи више елемената у траговима од већине воћа и поврћа.Многи га користе као ђубриво за вегетацију.Намакање љуске у води, започиње процес излучивања сумпороводика, који има непријатан мирис, али даје добар подстицај за раст краставаца.За кување се узима инфузијасломити шкољке од четири јаја и натопити у три литре воде.Инфузију је најбоље оставити у тамној просторији три дана.Да би стекли нутритивна својства, поклопац мора бити одшкринут.Гнојиво је спремно за употребу када инфузија постане мутна и настаје специфичан мирис.Да расту краставци на прозорској дасци, залијевајте земљу и лишће свакодневно.
  • Дебела од каве.Скоро свака особа повремено користи кафу у својој исхрани, али не знају сви да се може користити као ђубриво.Зрна кафе имају својство лабављења земљишта и доприносе побољшаној водопропусности.Такође, захваљујући богатим микроелементима, краставци који расту на балкону ће се убрзано развијати.Треба запамтити да је као ђубриво потребно користити дебљу од печене кафе, јер непечена зрна могу негативно утицати на земљиште.Дебљина треба да буде сува, а за раст расада се помеша са земљом.
  • Лук лук.Захваљујући својим својствима, вртлари јако воле кору лука за двоструки ефекат.Прскање собних биљака које се налазе на балкону или прозорској подлози не само да могу дати корисне елементе цветања, већ и спријечити појаву нежељених микроорганизама.Припрема инфузије се врши додавањем пет литара прокухане воде двадесет грама коре лука, која се таложи четири дана, након чега се мора исушити.
  • Гуљење кромпира.Многи вртлари знају да су биљке способне да акумулирају скроб, и то из доброг разлога.БиСкроб је у суштини складиште корисних минерала. Због тога је препоручљиво користити бујон кромпира да би биљка расла, посебно за поврће на прозорској дасци. Али, у те сврхе, обично кувају кромпир.
  • Шећер. Не само да особа добија много енергије од шећера, већ и кућну биљку. У поређењу са људима, биљке, у извесној мери, имају и слаткиш и повремено их треба слатко. Да бисте то урадили, потребно је посипати површину земље у посуду за биљке кашичицом шећера и равномерно сипати топлом водом. Користи се и за заливање заслађене воде. Захваљујући овој инфузији, биљке добијају углавном глукозу, па се вода шећера успешно замењује фармацеутским таблетама или раствором глукозе.

Основа за кафу треба да се осуши и помеша с земљиштем

.

Додатни фактори за узгој краставаца код куће

У складу са својим захтјевним захтјевима, краставац припада хировитој култури, стога треба узети у обзир вањске факторе који утјечу на пуни раст.

Осветљење је један од главних фактора који прате успешно цветање садница. Када се биљка налази на прозору, природна светлост можда неће бити довољна, у зависности од доба дана. Због тога је за плодан процес најбоље користити посебан фитоламп, ако то није доступно, тада ће уобичајена флуоресцентна лампа.

Да би се повећала количина природне светлости на садницама, потребно јепостављен на прозорску даску која се налази на источној страни.

Влажност игра важну улогу у процесу раста. Централно грејање станова доводи до исушивања ваздуха, што може имати штетан утицај на ово влажно поврће. Да би се спречило исушивање лишћа, користе се посебне палете, на које се постављају мокри шљунци, или овлаживачи који повећавају влажност не само у корист биљке, већ и за здравље људи. Једноставно ставите саднице на балкон, тако ћете избјећи непотребне трошкове за куповину посебне опреме.

Немогуће је допустити да се корени претопају. Дакле, ако се саднице стављају на балкон, онда је боље да се топлотни изолациони материјал стави испод контејнера.

Користећи све горе наведене методе исхране и поштујући правила узгоја краставаца, они ће расти укусније и здравије него у врту.