Храњење крава у малим фармама Краве

Главни задатак сточарства за производњу млијека код куће је правилно организирано храњење стоке, у складу са потребама високо продуктивних крава.Ако овој области не буде посвећена дужна пажња, онда ће профит бити готово немогућ.Животиње ће ускоро ослабити и често ће се разболети.Али када је на фарми у зимском и летњем периоду организована правилна исхрана, дебљина стоке је добра, може рачунати на значајан профит.

Правилна исхрана је важна и за лето и за зиму

Шта је правилна исхрана?

Комплетно, можете назвати храњење, када крава добија хранљиве материје у довољној количини, лако сварљивој форми иу одговарајућем односу.Само под овим условима она ће бити довољно дебела, у доброј форми, и задржати своје физиолошке функције и перформансе.

Уз недовољну и неуравнотежену исхрану, репродукција животиња не може се подићи на одговарајући ниво, њихова продуктивност се нагло смањује, почињу да боли.

И, чак и када се това одвија са довољно хране, али исхраномнеуравнотежен, у почетној фази ће дати резултат за кратко вријеме, а принос млека ће се повећати.Али ускоро тело животиње исцрпљује своје резерве, количина млека се нагло смањује, сексуалне функције су поремећене и крава може да се разболи.

Уравнотежена исхрана је добра превенција болести стоке

Класификација хране

Сва храна је подељена по пореклу и класификована је према врсти:

34)
 • поврће, ово је главна храна стоке;
 • синтетизовано;
 • храна;
 • минералне и витаминске додатке, они оптимизују исхрану у саставу.
 • Сваки од њих је извор енергије, али могућности су различите.Због тога, ради једноставности њихове класификације са становишта нутритивне вриједности, као основа је узета јединица за храну на бази 1 кг зоби.На основу ових података, храна је подељена на крупне, које садрже до 0,6 од једног килограма хранљивих материја које животиње разграђују, и концентрисане, у којима су ове цифре веће.

  Хранение на говеда е претежно растлинската храна, разделена на сочната, груба и концентрирана храна.

  Витамини, произведени на бази хемијске синтезе, користе се код куће када нема довољно микроелемената у прехрамбеној комбинацији производа или за исхрану одређених група животиња: трудних или осиромашених појединаца, младих животиња.Комбинована храна произведена од елемената биљног поријекла.

  Поврће за поврће -основа исхране стоке

  Основе исхране

  Са развојем нових земљишта, хранидба музних крава се донекле променила: сијено, иако и даље представља значајну компоненту исхране, али је његова количина благо смањена.Храна се заснива на обимним сочним састојцима: силажи и кореновим усевима, шећерној репи.​​

  Количине хране за мљекарство су одабране на основу:

  • постојећу тежину животиње;
  • старост;
  • принос млека;
  • садржај масти у производу;
  • узима у обзир његову дебљину.

  Најважнији критерији су количина масти и млијека. Ови показатељи су директно зависни од хране. Ако нема довољно протеина, бураг почиње да погоршава процесе ферментације повезане са потхрањеношћу и односом хранљивих материја, долази до смањења приноса млека и процента масти.

  Недостатак протеина доводи до негативних процеса у желуцу краве

  Извршене су дубинске студије, створени су ГОСТ стандарди, који омогућавају организовање исхране музних крава, тако да њихово тело није искусило недостатак хранљивих материја, могло би слободно обављати своје функције, повећавајући перформансе.Табела приказује стандарде јединица за храну за краве с приносом млијека од 15 литара, тежине око 500 кг.

  Јединица за храњење Феед Унитс Фосфор (г) Каротен Протеин (пробављив) Калцијум (г)
  Стандарди ГОСТ 113.1 67 575 1470 93

  У овомеТабела даје приближан дневни оброк крава различитих приноса.

  Феедови (л) Хаи Сеназх Шило Концентрати Коренско поврће Сол Јединица феед
  15 4.9 6 18 4.7 8 88 12.5
  20 4 6.5 10 5.6 18 105 14.6

  Важно је узети у обзир повећање тежине у формулацији прехране за младе краве које још нису у потпуности формиране и још увијек расту, иако већ имају тељење. Такође и за ослабљене појединце чија дебљина захтева прилагођавање. Товљење их директно зависи од повећања тежине дневно, са дневном контролом тежине. На једну додату килограму додаје се 5 јединица хране.

  За време това, потребно је да контролишете тежину краве и повећате количину хране

  Карактеристике храњења

  Тов је директно повезан са условима животиња. Ако је крава на пјешачком дворишту, без узице, онда јој је омогућен несметан приступ храни. Храни се када има потребу.

  Ако се крава држи у стаји, која се обично појављује на руским фармама током зимског периода, треба имати на уму многострукост исхране.

  Ова количина се подешава према продуктивности. Код високо продуктивних појединаца повећава се учесталост мужње, тако да их је потребно чешће хранити. Обично је то 2 или 3 пута, интервали су равномјерно распоређени.

  Производи за товпо могућности у складу са режимом.Затим животиње развијају рефлекс, а до тренутка када се храна испоручује, излучује се желучани сок, производи се боље апсорбују, што ће утицати на дебљину и састав и количину млека.

  Готовина треба да пије велику количину воде, она је најмање 40 литара, понекад и до 60 литара. Главни захтев је чистоћа и свежина течности. Пиће не би требало да буде хладно, може изазвати абортус у трудној јуници, или крава може да се разболи.Али превише топла вода је непожељна: говеда га пије без много жеље, то омета цријева.Најоптималнија температура је 15 степени.

  Кравата в текът сама регулира фреквенциа на храната

  Зими

  Зимните промени во исхрана се карактеризира замена на сочната трава за сено.и сламе.Тежина сувог производа не сме бити већа од 3,5 кг, узимајући у обзир 100 кг масе.Преостали нутритивни стандарди производа остају исти.

  У већини фарми преовлађују гнежђење и храњење стоке. Али када су власници стоке овисни о силажи и концентратима, након неког времена то може довести до неугодних посљедица. У цревима краве, пронађена је прекомерна количина киселине, тако да корисне бактерије које тамо живе умиру, микроорганизми су поремећени.То спречава производњу протеина и витамина Б, настаје прекомерна конзумација соли и животиња постаје болесна.

  Сузбијање процеса ферментације такође може узроковати понављањечесте промене у типовима хране. Ако постоји потреба за промјенама у исхрани, онда се производи из тог периода морају уводити постепено, тако да животиња не пати и не губи своје производне особине.

  \ т

  В зимах крави се предпределено сено

  .

  Када се зими одуговлачи, препоручује се да се код куће посматра и редослед дистрибуције хране.То је учињено да би се постигли сљедећи циљеви: пружити прилику за побољшање квалитета млијека, стока неће бирати посластице, угњетавати апетит. Такође ће помоћи да се побољша варење. На пример:

  • За време мужње, концентрата, може се дати сено.
  • Боље је не давати силажу и сушену ферментирану траву пре мужње, онда млеко неће стећи свој инхерентни мирис.
  • Груба храна - дробљена зрна се дају након силаже, могу се оставити у хранилици, јер се не кваре дуго.
  • У ноћи краве можете понудити сламу, ујутро - сено. Концентрати су пожељније дати са гломазном храном.
  • Коренски усјеви се дају док се једе силаж или силажа, а онда ће благотворно утицати на варење.

  Могуће је повећати садржај масти у производу додавањем квасца у оброк хлеба и пива, сунцокретовог колача, оброка, сена.

  Током покретања

  Сухи период или лансирање је пресудан тренутак када се крава припрема за порођај. Фактор успешне производње млека у будућности и здравље телета је добра дебљина материце, десноу овом тренутку.Фетус мора бити потпуно снабдевен хранљивим материјама, а материца мора бити замењена губитком елемената у траговима у телу.Овдје ће бити корисна употреба крмних смјеса обогаћених витаминима и минералима.

  Преједање пред телењем може довести до компликација

  Крава одлази на одмор, постепено смањујући производњу млијека.Ово се постиже смањењем сочне хране, преношењем на већу потрошњу сена.Ова транзиција се не спроводи одмах, у почетку се ниво потрошње концентрата постепено смањује.

  Затим, 10 дана прије рођења, силажа се уклања, а коријени престају давати три дана.

  Потребно је знати да уз довољну масноћу, вишак хране може проузроковати штету, биће теже родити.Важно је пратити квалитет хране: плијесан, процес ферментације, загађена храна може изазвати озбиљна тровања, губитак телета и друге компликације.

  После тељења

  Одмах након тељења јуница се даје само да пије воду и сено;Влажна храна се не прикључује одмах, обично се пуни постотак постиже након појаве теле тек након 10 дана.

  Ако нема проблема са вименом, покрените га.Током овог периода, храњење је посебно, производи се као унапред.

  Унапред храњење након тељења повећава принос млека

  На пример, ако животиња даје 15 литара млека, његова исхрана се израчунава на 20 кг.Додатних 5 кг јеавансно плаћање. Типично, са овим приступом, након неколико дана се повећава принос млека, затим се додатој храни додаје исхрана. То се наставља све док млеко не престане долазити, а крава је исцрпила своје могућности за овај период.

  Надаље, исхрана је у складу с опћеприхваћеним нормама. Али, ако се распоред исхране током расподеле јунице смањи, тов неће постићи свој циљ, а крава ће одмах реаговати смањењем млека.

  Више неће бити могуће вратити касније изгубљене литре због таквог става.

  Краве високе продуктивности

  Традиционално, исхрана на фарми се израчунава на основу просјека, али за вриједне, високо продуктивне пасмине, систем за кућну исхрану се развија одвојено. Ове животиње захтевају посебну пажњу: побољшање услова становања, њихово храњење треба да се одвија по другачијој шеми, пошто дебљина игра велику улогу, треба да добије већу количину енергије по јединици хране.

  На великих фармах, оброк краве се израчуна из табеле

  Да би се продуктивни квалитет очувао без компликација за виталне функције животиње, његово тијело није исцрпљено, потребна је уравнотеженија исхрана, ниво конзумираних аминокиселина мора се повећати 1,5 пута.

  Пропорције промене хране, квантитативне масе коренских култура и потрошње хране се повећавају. Табела приказује приближне норме нутритивних компоненти за краве са високимпоказатељи производње млијека.

  183) 8 кг​​166]

  Правилна организација исхране музних крава је кључни тренутак држања код куће.Без рационалног приступа трпи дебљина животиња, њене репродуктивне функције, продуктивност млијека, цјелокупна економија.

  Млечни принос (л) Хаи Хаилаге Роот цропс Барли Комбинована храна Сол Ед.феед
  25 4 кг 15 кг 10 кг 2 кг 75 г. 21.3
  30 4 15 12 2.5 9.5 100 23.9