Химрод - сорта без сјемена

Грожђе је складиште природних витамина који се могу узгајати на властитој парцели ако знате карактеристике сваке сорте. Сорте грожђа се лако укоријењују и дају бујне гроздове у другој години садње у отвореном тлу.

Гомила хемијских гепарда може достићи 600 г

Карактеристике сорте. Знакови и агротехничке карактеристике

Грожђе Цхемрод је представник без сјемена крижања двије врсте: Онтарио и Вхите Кисхмисх. По први пут су га изабрали научници из САД-а, где је широко распрострањен по својим својствима.

Химрод је висок грм и може се узгајати на луковима

Спољашње разликовне карактеристике сорте

Ова сорта се разликује од других у сјају раста грмља. Кластери су средње величине (до 400 грама), и могу бити већи (до 600 грама), у зависности од услова и ђубрења. Кластери се разликују по дробљивости и коничном облику, близу цилиндричног. Јагоде на гроздовима ове сорте изгледају мале и округле, достижу максималну тежину од 2,5 грама.

Цхемрод бобице су округле

Посебност сорте је боја коже плодова. Може варирати од бијеле до жуте с бјелкастим додиром.

Химродни одгајивачивољен због свог пријатног укуса и сочног меса.

Опис сорте

Грожђе ове сорте карактерише потпуно одсуство семена у пулпи и рани период сазревања грожђа.Научници су одредили период од тренутка цветања пупољка до појаве потпуно растопљеног воћа, што је 125 дана.

Укорјењивање чубукова ове врсте не узрокује никакве проблеме, па чак и вртлар - почетник ће се без проблема носити с тим.Сорте цвијета цхемород обоеполи, што даје одличне стопе старења на цијелом грму.Продуктивност може бити и просјечна и висока.

У Сједињеним Државама, кемород је индустријска сорта

Опис врсте, која је дата у ампелографском приручнику, указује на високу отпорност постројења на мраз.Вино прекривено полиетиленом мирно преноси мраз на минус двадесет степени.Међутим, већина искусних вртлара не закопава или чисти грм испод филма за зиму, због његових брзих регенеративних својстава након зиме.

Биљка је изузетно отпорна на разне болести и штете од штеточина, што је несумњиво позитивна чињеница.

Кластери кишмиша добро подносе транспорт у хладним условима.Када транспортују бобице не губе своје особине, остају равномерне и целе.

Цхемрод на продају - кластери су добро транспортовани

Агротехничке карактеристике

Жбуње ове биљке толеришу трансплантацију у отворену земљу.Одликују их непретенциозност према саставу земљишта, са изузетком самовлажним подручјима са доста влаге.

Да би се откриле све карактеристике сорте већ при првом цветању, потребно је третирати биљке стимулатором раста. Гиббереллин је најпогоднији, третман треба спровести два до три недеље након цветања. Такви стимуланси раста омогућују да се неколико пута повећа величина бобице, али након такве обраде бобице губе своју отпорност на транспорт и чувају се мање без губитка облика.

Гомиле кемикалија на грму

У прољеће или касну јесен грм треба освијетлити, у ту сврху се врши обрезивање плодоносне лозе. Максимално дозвољени број очију по грму је тридесет и пет комада.

Употреба те сорте јагода је различита:

  • Грожђе се користи и свеже и користи се за конзервацију.
  • Сорта Химрод без сјемена погодна за производњу грожђица.
  • Од бобичастог воћа овог типа добија се кисело бело вино са пријатним накнадним укусом.

Стога је ова врста збрке брзо пронашла своје обожаватеље широм свијета.