Хибридни облик грожђа Супер Ектра

Посебност модерног виноградарства је стално појављивање нових квалитетних сорти као резултат аматерског узгоја. Побољшање својстава и карактеристика стабилности и издржљивости уз одржавање досљедно високих приноса укусних и лијепих плодова, утиче на ширење географије узгоја грожђа. Данас можете видети грмове грожђа са гроздовима бобичастог воћа у областима у северним регионима Русије.

Супер Ектра Граде - куп

Једна од сорти која је развијена за узгој не само на југу иу централној зони, већ и на северу је хибридни облик Супер екстра.

Упркос чињеници да омладина сорте не дозвољава детаљан опис њених карактеристика и карактеристика, већ је наведено да Супер Ектра има одличне карактеристике отпорности на мраз и рано сазревање. Управо ова својства, опис у наставку, омогућују вам да активно развијате виноградарство у сјеверним регијама које се раније сматрало неприкладним за ове сврхе. Осим тога, ова сорта је популарна на југу, јер вам омогућава да берите од средине јула.

Карактеристике сорте

грожђе супер екстра добијено као резултат узгојних активности на аматерском нивоу. Аутор ове хибридне форме је руска Е.Г. Павловски из Новочеркаска. ПаренталВрсте су: Талисман и кардинално грожђе са мешавином полена.Друго име за сорту је цитрин.

Разлика мед сортами не сме да се замена с другими сродники

.) Односи се на веома ране облике зрења.Период старења је само 90-110 дана.

 • Грмови су веома високи.Брзо зрење винове лозе по целој дужини уз правилно формирање грма.Загушење биљке утиче на старење винове лозе.
 • Врста цвијећа је бисексуална.Степен опрашивања - средњи.Дугим и обилним кишама опрашивање може бити минимално.Цвеће се не истушира.Високи и стабилни приноси.Са једним грмом можете добити до 20-30 кг воћа.Даје жетву за другу сезону након искрцаја.
 • Отпорност на мраз - нема тачних података, у студији.Тренутно постоје докази да се сорта добро подноси на ниским температурама до - 25 степени, погодних за узгој у подручјима са ниским снијегом.
 • Отпорност на гљивичне инфекције - нема тачних података, у студији.Виноградари указују на високу отпорност на плијесан и оидијумске болести.
 • Могући пораз филоксере.
 • Има добру стопу преживљавања и компатибилан је са калемљењем као трансплантатом.Препоручује се употреба сорти Схини, Молдова и Крассен као стока.Добре корене.
 • Опасност је представљена осама.
 • Бунцх оф Супер Ектрас -просечна величина

  Опис особености неге

  Посебности раног сазревања, раста и сазревања винове лозе омогућавају сорти да лако толерише краткотрајне периоде хлађења у периоду активног раста.Овај процес се одвија без смањења приноса како у текућој тако иу будућој сезони.Отпорност на ниске температуре чини Супер екстра популарним обликом грожђа у централној зони и Сибиру.Сорта је, како описује, способна произвести добре приносе у сјеверним регијама.Међутим, овдје се посебна пажња мора посветити питањима компетентног и квалитетног склоништа за зимски период.Добро расте у стакленицима.

  Сорта грожђа Супер Ектра због своје јаке висине захтијева посебну пажњу приликом израчунавања слободног простора за сваки грм након садње.

  Дакле, оптимална удаљеност између редова је 3 метра, а између биљака у низу најмање 2 метра.Удубљење за слетање требало би да буде најмање 0,8 метара дубине са параметрима од 80 к 80 центиметара.Облик није каприциозан у односу на обиље сунчеве светлости, добро расте у близини ограда и зидова.Цитрин је скроман у погледу квалитета земљишта.Корени садница Супер Ектра су склони брзом сушењу, што захтева брзу садњу после аквизиције или само-клијања.

  Супер екстракт грожђа

  Разматрана сорта је прилично захтјевна за влагу, која предвиђа обавезно заливање најмање 2-3 пута мјесечно у прољеће, уз постепено смањење количиневода иинтензитет.Вишак влаге у земљишту током зрења бобица може довести до пуцања.Приликом цветања у сухом и топлом времену, потребно је прскање грмља са собном температуром воде.

  Висок степен опрашивања у повољним сезонама доводи до стварања великог броја цватова.

  ​​

  Супер екстра у врећама - заштита од осе и птица

  Да би се спречило прекомерно пуњење плода, неопходно је рационирање и уклањање вишка цвасти.Норма је једна група на једном снимању.Да би се побољшао принос, препоручује се редовно резање лозе у 6 пупова, уклањање старих и оштећених изданака.Оптимално време је пролеће.Препоручује се да се храни у активној сезони раста, 14 дана након цветања и до пуне зрелости.

  Схрубс Супер Ектра и Галахард у процесу сазревања

  Опис средстава за борбу против опасности од живота осе и других инсеката:

   58) Постављање слатких и отровних мамаца.
  • Висеће вреће за мреже.
  • Уништавање и уништавање гнезда јасена, које су у непосредној близини винограда.

  Према томе, цитрин је првенствено намењен подручјима са кратким повољним периодима и хладним зимама, посебно место треба посветити питању описивања начина да се заклони грмље.

  Описание метод за облагање гроздја:

  Склониште с пиљевином и дрветомштитови

  Прије свега, методе се разликују по кориштеним материјалима. Најчешћи начини су: гране крила четинара, филма, агрофибре, земљишта и других материјала природне или вештачке природе. Најбоље је користити више материјала истовремено. Такве мјере ће повећати сигурност и смањити ризике.

  Поред материјала, склониште грожђа може се произвести различитим техникама. Тако се често користи метода припреме посебног ров-тунела ојачаног даскама и посебним оквирним конструкцијама израђеним од дрвених или металних лукова. Уз њихову помоћ, материјал за покривање је фиксиран без контакта са положеним грмовима и очувањем ваздушног слоја. Најчешћи начин полагања грмља и покривање их слојем земље без употребе посебних додатних материјала и алата.

  Супер Екстра Грапес на Треллис

  Приликом скривања, важно је поштовати рокове и проводити правилну припрему биљака (орезивање, заливање, прерада, храњење итд.).

  Воће

  Опис знакова группи:

  • Имају цилиндрични или цилиндрични облик. Формирање крила је могуће.
  • Кластери су прилично велики у тежини. Просечна маса грозда је 300-700 грама.
  • Забележени су случајеви добијања гомиле масе 1,5 кг.
  • Посебност сорте је присуство плодова различите величине и тежине на једном кластеру. Ова особина је норма.
  • По густини, као што опис описује, кластери су ломљиви.или умерено збијање.

  Опис карактеристика бобица

  Размери Супер Ектра Вариети Берриес

  Облик плода је слабо јајаст, велике величине.

  • Тежина јагоде - 7 грама, величина 24,5 к 21 мм.
  • Боја - бела или жута. До времена потпуног старења, постају ћилибар.
  • Гулити се средње дебљине, осјећа се када се једе. Месо је меснато са доста сока.
  • Укус је складан, довољно слатко са израженом киселошћу. Има пријатну арому мушкатног орашчића. Низак садржај шећера. Када се описује сорта, постоје референце на разлике у укусима, од траве до карамеле.
  • Таква одступања могу бити узрокована карактеристикама региона и климе. Постоји стајалиште да се неколико различитих облика цитрина „хода“ кроз винограде.
  • Чврстоћа пилинга омогућава транспорт грожђа на велике удаљености без икаквих проблема и губитака у квалитету.
  • Постоји могућност пуцања бобица са високом влажношћу.
  • Након сазријевања, могу остати неочишћени неко вријеме без губитка квалитета.
  • Бобице, како описује, не подлежу труљењу.
  \ т

  Продуктивност сорт Супер Супер

  Узгајивачи грожђа биљеже сличност у боји и облику плодова Супер екстра са Аркадијем, али са густом кожом и једноставним укусом.

  Култивирана за свјежу потрошњу. Рано сазревање и транспортност чине сорту популарном у трговини.