Хибридна сорта грожђа Галахад

Активна селекциона активност научних института и ентузијаста приватних ентузијаста омогућава стално обнављање разноликости хибридних облика грожђа. Развој нових сорти има за циљ побољшање својстава саме биљке и њених плодова. Једна од најуспешнијих сорти узгојених на територији Русије последњих година је Галахад.

Гомила грожђа Галахад

Ова сорта грожђа прилагођена је нашим климатским условима - отпорна је на мраз, болест, а такође вам омогућава да добијете рану бербу укусних бобица у великим количинама.

Детаљан опис ће бити дат младом грожђу ове сортне сорте.

Карактеристике разноликости

Галахад је хибридна сорта грожђа која је постала успјешан резултат сложеног узгоја: прве двије сорте - Талисман и Восторг, а касније - настали хибрид са Муск Восторг. Сорту узгајају узгајивачи Руског института за истраживање вина и виноградарства. Иа.И.Потапенко. Сорта се односи на оброк, његове особине оријентисане на узгој на територији јужних и централних делова Русије, као и суседних земаља. Подузимају се напори приватних трговаца у сјеверним дијеловима централне Русије, али овдје влажни и температурни увјети у зимским мјесецима имају јак утјецај.

Примећује се да је веома прилагодљив умереним централним регионима.

Кластери Галахада на грму

Сорта Галахад је продат в 2007 г. Због чињенице да је то било прилично кратко вријеме, по стандардима живота виновог грмља, прерано је и тешко је процијенити сва својства и карактеристике сорте. Али опис главних карактеристика постројења је већ прилично активан, како од стране професионалаца тако и аматера. У форумима и разговорима узгајивача, сорта се често назива Халакхард, иако је опис сорти исти.

Разноврсност Галахад се одликује следећим главним карактеристикама:

 1. Рок сазревања - рано (95-105 дана). У најповољнијим регионима, усев сазрева до краја јула (Новочеркаск). У већини јужних и централних региона, берба почиње почетком августа. На северу се период сазревања повећава (до 110-115 дана).
 2. Снажан раст жбуња. Из тог разлога, посебну пажњу треба посветити избору пространог места за слетање и посматрати растојање између грмља. Оптимално оставите око 2 метра простора између грмља у низу. Редове треба раздвојити слободним дијеловима ширине око 2,5 - 3 метра. Приликом слијетања дубина слетне јаме треба бити најмање 70 цм.
 3. Бисексуално цвеће, што нам омогућава да постигнемо квалитетно опрашивање. Старење - добро. Плодне стопе - 65-70%. Висока отпорност на мраз, до - 25 степени. Али не занемарите квалитетматеријал за покривање хладног периода, посебно за регионе са незнатним нивоом снежног покривача и могућношћу јаких мраза.Према практичним запажањима, априлски мразеви представљају посебну опасност за сорту, што може озбиљно оштетити биљку и смањити индикације приноса.

  Халахад - самопрашена сорта

 4. Висока отпорност на сивото гнечје, на пепелница и оидиум - задовољава.Биљка се не боји осе, јер им плодови нису интересантни по својим укусним својствима.Али његови плодови служе као омиљена делиција за многе птице.
 5. Велика транспортност, како саме биљке, тако и резница са воћем.Грмови се одликују прилично јаком висином, имају масивно стабло и снажне, развијене гране.

Опис лишћа:

 • су средње или велике величине;
 • листови су светло зелене боје са пругама златно жуте боје;
 • Граница лишћа је засечена, у форми је сличност са "зеленим" представницима породице огрозда.

Резнице ове сорте укоријењене су прилично добро, у раним фазама активно расту и развијају се.Важно је за здрав развој у раним годинама пажљиво изравнати грмље, јер у супротном коренски систем неће моћи у потпуности да обезбеди хранљиве састојке растућег површинског дела биљке.То ће довести до болести, слабљења грма, смањења квалитативних и квантитативних показатеља приноса.

Листови Галахада су тамни,екцисед

У јулу се препоруча да се извади пастуси и тачке раста.Посебно пажљиво ову процедуру треба обавити у првој години.

Процедура ће смањити оптерећење кореновог система, ослободити младе винове лозе и омогућити добијање квалитативно високог приноса у будућности.Препоручује се да се годишње сијече јесен за 6-8 очију.Оптимално оптерећење на сваком грилу треба да буде око 30-40 рупа.

Као заштита од птица, препоручује се употреба специјалних мрежастих врећица које покривају све кластере.Многи користе класични начин заштите - страшило.Не ометајте и модерне звукове.Да би се пружила отпорност на плијесан и оидијум, проводе се професионални третмани специјалним хемикалијама.Као средство за употребу 3% раствора бакар сулфата или Бордеаук течности.

Кластери се за {ти} ени од птица со мреʻама

Обработка се одвива 5-7 днеј од отварата од "зимно покрива ~".Након растварања листова, третман се врши са 1% раствором.На крају цветања, грмље можете прскати колоидним сумпором.Важно је пажљиво и пажљиво одржавати стање тла - чисто од корова и органских остатака грожђа, воде, хране, корова, малча.

Воће

Главна ствар коју сви треба да знају, и стручњак и обичан потрошач, бобице ове сортне сорте спадају у категорију високе дегустације, што значиодличан укус.

Величине грожђа Галахад

Опис главних својстава грожђа Галахад:

 1. Кластери су велики, умерене или дробљиве густине, тежине- од 0,5 до 1,2 кг.
 2. Облик грозда је цилиндроконик.
 3. Јагоде у величини - велике (27 к 22 мм), тежине - 10-12 г.
 4. Облик јагода је јајасто-јајаст.
 5. Боја плодова након зрења је жуто-жута, у периоду развоја и сазревања светлозелена.Знак спремности за сакупљање је изглед мат воска на бобицама.
 6. Месо је меснато, сочно.
 7. Кора је умерене густине.Када једете коре не осјети, што повећава укус стручњака и обичних заљубљеника у слатке бобице.У неким случајевима постоје индикације за повећану дебљину коже, што утиче на осећаје укуса.

Карактеристике окуса високог квалитета.Њихов опис је дат на многим професионалним и аматерским форумима виноградара.

Съдържание на сладкор - 18-21 г /100 цц.Киселост - 5-6 г /кубни дм.Шећерна бобица се покупила прошле недеље, због тога што је процена укуса тек после жетве.

Иако већина виноградара биљежи високу преносивост галахад бобица, њихову отпорност на пуцање и ломљење, то је назначено у свим описима.Али у пракси, велики број виноградара напомиње да плодови нису увек чврсто везани за гомилу и распадају се.Упркос таквим карактеристикама, Галахад грожђе активно "путује" и савршено чуваизглед.

Маса кластера Галахад

Предности грожђа укључују имовину у којој одлагање жетве када зрело грожђе неко вријеме виси "на грму",не утиче на позитивна својства бобица.Али намерно држати жетву није вриједно тога.

Да би се култура дуго задржала у свом природном стању, потребно је жетву у чистом, сувом, сунчаном и топлом времену.

Ако се чишћење врши у кишним, облачним временима, јагодичасто воће не траје дуго.

По разним описима, грожђе и бобице се често успоређују у облику са сортом Аркадиа.

Понекад на кожи зрелих бобица постоје смеђе мрље.Да бисте уклонили мрље које кваре изглед, примените третман хлорфенуроном две недеље после цветања.Јагода добија боју млијечно зелене боје, али без мрља.

Превентивна прерада грожђа у лето

Величина и густина грозда идеална је за трговину на велико.Ово такође доприноси атрактивном изгледу и одличном укусу бобица.

Грожђе ове сортне сорте узгаја се за потрошњу у свјежем, непрерађеном облику.Али у пракси, многи узгајивачи узгајају ову сорту и за прераду.Производи слатке и здраве домаће џемове, џемове, сокове, па чак и тинктуре.