Хибриди шљиве и кајсије Априцот

неколико хибридних врста хибрида шљива, кајсија, брескви итд. Једна од њих је шљива кајсије.

Плумкот хибрид шљива и кајсија

Први покушаји преласка два различита воћа датирају се до краја 20. века.Као резултат дугогодишњег селекционог рада, добијено је воће које обједињује особине шљиве и кајсије.

Карактеристике хибрида

Крајем 1980-их година, узгајивач Ф. Сеигер је почео своје активности на Универзитету у Калифорнији.Више од 20 година рада успио је створити неколико хибридних облика кајсије, укрштених са шљивом.Свака од ових врста воћа се назива плумкот.

Добијено воће је имало занимљив укус.Плутон је више као шљива по укусу.Али његова мешавина са кајсијом (25%) дала је воћку мекоћу и сочност.

Други тип хибрида, априум, разликује се од перјанице у својој већој сличности са кајсијом.Такви су и они хибриди у којима се назива 25% ДНК шљиве: ариум од ње наслеђује само боју коже и укус.У зависности од сорте, црна кајсија може да мирише као шљива, има цитрусни укус и чак подсећа на брескву.

Хибрид шљива и кајсија - Априум

Разлике Плоота и Априума

Разлика између ових стабала је због чињенице да су својства кајсије и шљиве уКомбиновани су у различитим пропорцијама.Парцела има не само укус, већ и вањске разлике с априумом.Доминација шљиве у хибриду одређује боју плода, а према опису парцеле су сличне.Укрштена хибридна форма, у којој превладава шљива, добро је постављена у вртовима чак иу централној Русији.Црне кајсије се бере крајем јула или почетком августа.Карактеристике плутача:

 • боја плода може бити не само црна, већ и зелена, жута, наранџаста и љубичаста;
 • тежина плода достиже 90 г, али када се узгаја на отвореном тлу, тежина плода се креће од 50–70 г;
 • глатка кожа;
 • пулпа је еластична и влакнаста, али није тако сочна као марелица;
 • кост је слабо одвојена од пулпе (главна разлика од априума).

Тешко је речима описати опис укусних карактеристика пловка и априума.Свака хибридна сорта одликује се укусом, понекад потпуно неуобичајеним за једно или друго воће, које су научници прешли.

Карактеристике плутача и ариум зависе од карактеристика родитељских стабала. Воћно дрво може усвојити индивидуалне квалитете или их промијенити.Неке сорте се осећају одлично у хладним условима (чак иу Сибиру), док друге захтевају топлоту и влагу.Пре него што купите младицу хибрида кајсије и шљиве, постарајте се да буду погодне за одређене климатске услове.

Цветење може бити црвено-љубичасто

Уобичајене сорте

Хибриди кајсије и шљиве имају неколико сорти.Најчешћи:

 1. марек Мелитопол блацк.Ово је име хибрида познатог по својој висини и високом приносу.Плодови су велики, овални.Боја је тамно плава или црна.
 2. Априцот Кубан блацк.Сорта је настала услед крижања кајсије са шљивом од вишње.Дрво не прелази 3 м, има мало зелено лишће и плодове (тежине 40 г).Има укус као кајсија.
 3. Кашика Луганск блацк.Ово је најотпорнији на температурне промене.Издржи температуре до -25 ° Ц, цвета у априлу, а плодове добија крајем јула или почетком августа.Боја плодова Луханск сорте тамно црвена.Окусом доминирају ноте шљиве.

Луханска црна кајсија је популарна у средњој климатској зони Русије иу блиској иностранству.

Ово легло је популарно због чињенице да не захтева гнојиво: дрво ће донијети плодове без њих, али да би се постигао максимални принос, могуће је систематски хранити.

У зависности од сорте хибрида шљиве и кајсије, узима се у обзир агроинжењеринг.Одређене сорте (Мелитопол или Кубан) захтевају редовно заливање, рекреативно орезивање и правилан избор ђубрива.

Узгој

Узгој хибрида је сличан узгоју шљиве и кајсије.Дрво ће се добро развијати и активно доносити плодове, под следећим условима:

 1. Хибриди као сунчева светлост, зато их боље посадите на отвореним површинама.Не би требало да изаберете место у долини: овај аранжман ће брзо уништити биљку,јер ће коренски систем стално бити изложен прекомерној влази из подземних вода.
 2. Препоручује се засадити хибрида на брду или у посебној бачви без дна (укопан је у земљиште 40-50 цм).Доњи слој земље треба да буде одвод песка или рушевина.
 3. Уведени компост или хумус ће дати снази и енергији саднице за активан раст.

Воћне биљке воле влажност, али залијевање се одвија од почетка цватње до жетве. У августу и септембру, дрво се већ припрема за зимовање: капи лишће, могу да малчу хибрид.Прскање болести и штеточина врши се у прољеће прије цватње.Најчешће, хибридна форма не пати од њих због јаког имунитета.

Компост ће бити одлично гнојиво за младо стабло

Употреба хибрида

Сорте пловака и априума разликују се по карактеристикама које утичу на употребу усева.Они се једу свеже, користе се за израду компота, џемова, сока и вина.Слибрикоса производи одличан прелив за слатко пециво.Плодови априума и мријеста су врло корисни.Садрже:

 • витамине А, Б и Ц;
 • фруктоза и сахароза;
 • велики број корисних елемената у траговима (гвожђе, магнезијум, калијум итд.).

Умерен унос воћа помаже нормализацији здравља.Слибрицос јача имуни систем, помаже у уклањању холестерола из организма.

За оне који пате од болести органа вида, воће треба да буде у свакодневној исхрани.Доцторспрепоручити их пацијентима са колециститисом и хипертензијом и забранити пацијентима са дијабетесом.

Слимбиотас се не препоручује у случају проблема са гастроинтестиналним трактом.