Хибрид Цримсон Грапес

Гримизна сорта грожђа је резултат рада аматерских узгајивача у циљу добијања подврсте за средњи појас. Пошто је грожђе углавном јужњачка култура, вртлари су заинтересовани за хибридизацију врста и развој отпорних сорти за средњу зону и сјеверне дијелове земље.

Гримизно грожђе узгајано за средњу климатску траку

Опис квалитета

Гримизно грожђе је облик хибрида, при чему су учествовале двије врсте:

 • Восак.
 • Цхаррел.

Цримсон грожђе је врста са врло раним периодом зрења. У просеку, зрелост почиње у августу, а трајање процеса је сто десет дана од почетка вегетације. Избојци ове врсте расту са просјечном снагом, а лоза расте више од половине могуће јачине.

Позитивна карактеристика сазревања сорте је брзо преживљавање саднице на парцели.Захваљујући самоплинској природи сорте, могуће је не бринути о преласку грожђа Сорта је потпуно опрашена, а берба грожђа је уједначена по величини грожђа и бобичастог воћа.

Величина групе великих издужених облика и тежине око девет грама. Грожђе на гроздовима у процесу раста постаје овално и нарасте до великих величина које теже и до девет грама. Боја грожђа је свијетла и мијења се у ружичасту нијансу.на достизање зрелости.

Цхаррелово грожђе је коришћено за развој сорте Цримсон

Месо сорте је сочно и има одличне укусне особине са опипљивим наговештајем мушкатног орашчића у ароми финалног производа. Ниво шећера у грожђу је двадесет три посто, а садржај киселине је шест.

Гримизна сорта производи добру жетву са релативном постојаношћу. Допуштена загушеност очију винограда је четрдесет комада. Прихватљив број изданака за врсту је двадесет и четири. Густина садње садница је од највеће важности, јер од ње зависи старење винове лозе.

Додатна предност сорте је њено дугорочно очување и на лози и након жетве. Сорта лако превози и задржава своју примарну процену квалитета.

Лоза поменутих врста је отпорна на хладноћу и наставља да функционише нормално када температура падне на -25 степени. Растуће љубичасто прихватљиво за средњу зону и сјеверне дијелове земље.

Подједнако важан квалитет сорте је отпорност на плијесан, сиву трулеж и оидијум на средњем и високом нивоу.

Узгајање пурпурног грожђа било је по вољи многих вртлара захваљујући комплексу позитивних квалитета:

 1. Лијеп изглед гомиле и бобица.
 2. Одличан укус и укус мушкатног орашчића.
 3. Отпорност на болести.
 4. Издржљивост на ниске температуре.
 5. Добро зрење винове лозе и брзо преживљавање саднице на локалитету.

На почетку зрења, гримизно грожђе има пријатну ружичасту нијансу

Агро-технологија Цримсон сорт

из региона у расту.Будући да је рад узгајивача био усмјерен на узгој врсте која је отпорна на тешке климатске увјете, агротехника одговара препорукама за сјеверне регије.

Да бисте добили очекивано укусно и мирисно грожђе, потребно је правилно засадити садницу и правилно се бринути о винограду:

 • Припрема рупа за садњу треба обавити у јесен.
 • Органска ђубрива треба користити за ђубрење мјеста садње.
 • Предност дати јужним и освијетљеним мјестима за слијетање.
 • Посадите младу годину стару младицу.
 • За зиму виноград треба да буде покривен изолационим материјалом.
 • ​​
 • Обрезивање се врши или у јесен или у јесен и на пролеће.
 • Обавезно храњење током раста и прскање земаљског дела.

Пурпурна сорта припада отпорним сортама грожђа до плијесни, сиве трулежи и оидиума. Ова листа није укупан број обољења која се јављају у виноградима, стога неће бити сувишно третирати винову лозу са посебним решењима.

Ако се припрема јаме за слетање врши правилно и примењује се потребна количина ђубрива, онда ће храњење кореновог система и земаљског дела трајати неколико година.Онда без изузеткаПоновно храњење треба применити на коренски круг.

Опис бриге о винограду било које врсте укључује облачење, орезивање, заливање и формирање винове лозе.Чишћење винове лозе садржи изданке за резидбу, уклањање сувих и застарјелих подручја.Опис првих година резидбе је процес усмеравања раста винове лозе и формирања читавог грма.У наставку, опис чишћења је уклањање екстра парцела како би се биљци пружила снага да омогући грожђу да потпуно дозријева.

Сорта цримсон са својим описом је рана и стабилна врста, што је чини популарном и погодном за узгој у одређеним дијеловима земље.