Хибрид кајсије, шљиве и нектарине Кајсија

Модерни научници не стоје мирно и често развијају нове сорте воћних биљака. Велики број воћа и поврћа тестиран је временом, али постоје потпуно нови хибриди. Шарафуга - мешавина нектарине и шљиве од кајсије. Није ни чудо што се зове најнеобичнији хибрид.

Схарафуга - хибрид нектарине, марек и шљива

Историја порекла

Флоид Сеигер је међународно познати иноватор у пољу узгоја, отац егзотичног воћа. Успешно укрштање шљиве и кајсије, брескве и нектарине дало је свету занимљив хибрид назван „шарафуга“.Узгајивач је провео готово 30 година свог живота стварајући ову оригиналну биљку. Постоји верзија да се ови плодови називају тако занимљивом бојом.

Карактеристика шарафуга

Ово воће је високо отпорно на јаке мразе, упркос јужном пореклу. Изгледа као велика шљива. У необичном облику и величини шарафуге, особине које се добијају од плодова марелице се манифестују. Деликатна пулпа комбинује укус шљиве и кајсије. Плод се слободно одваја од тврдог камена, а на површини се види узорак брескве.

Постоји неколико варијанти шарафуга: љубичаста или наранџаста. Величина плода је 6–7 цм, а укус може бити кисел или сладак. Априцотхибрид нема посебан мирис.

Прекрасна биљка има круну просјечне дебљине.Сваке године младице расту за 50–70 цм, а плодови сазревају крајем лета или почетком јесени.Нема склоности да се ломи, а усев се савршено држи на стабљикама.Може се направити од плодова џема, џемова или компота.

Схарафуга трее

Садна биљка

Није теже бринути се за биљку са необичним именом "шарафуга" него за уобичајену шљиву или домаћу марелицу.

Карактеристике садње:

  • За садницу, погодно је равномерно место на парцели или малој надморској висини.Сунчева светлост би требало добро да осветли биљку.У хладној сезони потребно је заклонити се од јаког вјетра.
  • Ваздух треба слободно да продре у земљиште у одабраном подручју.Дубоко ископајте земљу, равномјерно расподијелите 2-3 канте хумуса с гнојивом, или користите обичан компост.Хибридан је са киселим земљиштима.Потребно је 300–500 г креча на 1 м2локације како би се смањила киселост.
  • Запремина јаме потребна за садњу је 80к80к80 цм, а на дну је поломљена цигла (мрвице) или ситни шљунак, а на врху је плодни слој земље.Можете поставити калем за садњу који ће се подићи на мање од 50 цм изнад тла.
  • Инсталирајте постројење.Побрините се да поправите сваки корен и да га фиксирате на клин.Припремите и залијте водом обилно, лагано мрмљајте органско ђубриво око саднице.
  • Вода редовно и нежно.Цанкористите распршивач или храните хибрида кроз жљебове дубине 10–16 цм, који су боље постављени 50 цм од дебла.У врућим данима можете заливати чешће него обично.У просеку, 2–3 канте воде на 1 м2 одлазе .

У јужним градовима, шарафугу је засађен у јесен, ау средњој је пожељно да се посади на пролеће.

Прелив

У јесен је потребно хранити дрво органском твари (2–3 канте), може се допунити минералом: суперфосфат (5–6 тбсп.), Калијум сулфат (2 жлице)..Пропорције су израчунате за 1 м2 .

Хибрид ће добро расти и развијати се, ако константно отпуштате земљу, без других биљака, дебла стабла. У пролеће, одмах након топљења снега, земљиште треба оплодити уреом (3 кашике по 1 м2) .

Уреа се примењује као кајсија у пролеће

Заштита од штеточина

Болести или штеточине нису угрожене овом биљком тако често као остатак, али постојилеаф цурл.Ако обришете јесенске скелетне гранчице и схтамб, то ће заштитити шарафугу од опекотина од сунца и залеђивања.

Ако постоје знаци појаве штеточина или болести, онда се могу користити народни лијекови.Припремите инфузију лука или чешњака и третирајте заражене области.За озбиљније проблеме, третирање постројења хемикалијама: фунгициди и инсектициди.

Није потребно покривати зиму: дрво савршено издржава јаке мразове до -30–35 ° Ц.Ако су изданци благо замрзнути, брзо ће се опоравити у пролеће,цветају и доносе плодове.

За профилаксу је потребно орезати један до два годишња младица и одмах их спалити.