Гуске врсте Гуске

Ова врста гусака одликује се малим вратом и кратким, али високим кљуном. Дужина њиховог тела је шездесет центиметара, а тежина достиже осам килограма. Боја перја варира од бијеле до црне и смеђе.

Гуска с црвеним грудима

Ова разноликост гусака укључује многе подврсте, као што су:

 • образ белог лица;
 • црвене очи;
 • Канадски;
 • црна;
 • беле фронте;
 • Хавајски.
Сваки од представника ових врста је уједињен са неколико спољних знакова, али има више разлика. Разликују се по карактеристикама појаве, понашању, броју представника врсте и особинама његе.Неугодна сличност већине гусака ове врсте је што су на рубу изумирања и уврштене су у Црвену књигу.

Канадска гуска

Карактеристике изгледа

Размотрити карактеристичне карактеристике појаве врста:

 1. Гњурац је достигао дужину од седамдесет центиметара, а њихова тежина за читав животни век добија највише три килограма. Канадска гуска изгледа као белина. Боја перја на задњем делу гуске постаје црна, а на стомаку - бела. На странама пасмине је сива боја. Од свих боја, истакнута је боја чела, образа и врата, беле су.
 2. Црвенокосе гуске одликују се широким вратом и кратким кљуном. Перје мења боју од црвене до браон, њихове дужинедостиже шездесет килограма, а тежина - два килограма.
 3. Канадска гуска по изгледу је слична баруни, перје на глави и врату је црно, осим перја чела, бијеле су.Канадска гуска у доњем стомаку и испод репа има бело перје.Канадска гуска на врху трбуха и са стране мијења боју од бијеле до црне.Гуска расте до стотину десет центиметара и добија седам килограма.
 4. Црни брант има перо боје од смеђе до црне.Њихова посебност је бијела огрлица око врата.Црни брант има перје на трбуху бијелих и црних цвјетова.
 5. Вхитехеадси добијају тежину до четири килограма.По величини су много лошији од сивих гусака.Глава добија сиву боју и има карактеристичну границу.Леђа су такође сива, а реп је беле боје.Груди и стомак су светло сивих тонова са црним тачкама на њима.
 6. Хавајска гуска има средњу величину, њихова пера има дискретну сиву боју са белим мрљама.

Хавајска гуска

Све подврсте имају сличне спољне карактеристике.Боја перја није изразито другачија, а њихови параметри су слични по дужини и тежини тела.

Врсте врста

Гуска белоких је била уврштена у Црвену књигу, али је недавно у Русији било око педесет хиљада представника ове врсте.Гуске имају древну и занимљиву историју и њихово тачно порекло још није познато.Гњурац од рајчице преферира изградњу гнијезда у стјеновитим сјеверним крајевима и гнијездацелих паковања од седамдесет пет парова.

Последњих година ова врста дивљих гуски постала је склонија да комуницира са људима и раса у заточеништву.

Они су избирљиви у погледу хране и толерантни према животу заједно са другим врстама птица. Поред тога, бела гуска је погодна за укрштање са другим врстама.

Барнацле Гоосе

У дивљини гуска белих образа може да живи до двадесет пет година, а код људи може да живи до тридесет година.

Они једу семе разних култура, као и биље и водене биљке. Њихова сезона парења почиње крајем маја. Женке узимају до пет јаја, које се излегу око мјесец дана. Жене агресивно штите своје младе након рођења.

Гуска црвених груди преферира храну за зрно и степске биљке. Ова врста гусака је веома ретка и појављује се у многим црвеним књигама. Женке гнијезде једном годишње и полажу до девет јаја.

Њихова диспозиција се односи на комуникацију, стога су лако припитомљени. Због опасности од положаја ове врсте, лов на њима је забрањен.

Канадска гуска се храни биљном храном, углавном гнездом у Северној Америци. Канадска гуска садржи око десет подврста, које се разликују по боји. Представници канадске гуске гнијезде у грмљу међу мочварним низинама, повремено у дрвећу. У мају се скидају око девет јаја. Специфичност ове врсте је да је мушкарац са женкама цијело вријеме садње јаја и помаже јој, узимајућидиректно укључени у овај процес.

Црна гуска

Црни брант, или како га још зову, црно грло, гради своја гнезда на обалама река и језера. Гуска инкубира око пет јаја у јуну месецу. Гослини могу напустити гнијездо након само неколико сати. Црна брант једе биљну храну, маховину и траву, укључујући и водену вегетацију. Они више воле да се населе близу резервоара. Број птица ове врсте се смањује, тако да се налазе у Црвеној књизи.

Врсте бијеле гриње су уобичајене у Русији, једу ризоме, изданке шаше и трске, као и житарице. Ове птице су веома опрезне и не воле пливати.

Хавајска гуска својим називом објашњава њихово мјесто становања, број ове врсте је угрожен, па је уврштен у Црвену књигу. У храни преферирају зелено биље и бобице. Током месеца око пет јаја је положено.