Гровинг Плум Сцарлет Давн Плум

На територији Сибира треба узгајати само оне сорте које су отпорне на јаке мразеве. Ово су шљива Сцарлет Давн. Ненаметљивост у бризи, лепи спољашњи показатељи и рани рокови зрења сматрају се његовим главним предностима.

Шљива Алаи Зариа - сорта отпорна на мраз

Сортне карактеристике

Сорта Алаи Зариа је хибрид, јер су за њено стварање користили сапље кинеске шљиве и саднице Крупноплоднаиа шљива. Године 1978. уврштена је у Државни регистар, зонирана за Сибир и Кавказ.

Култура се заснива на полу-патуљастом фонду. То значи да не поседује карактеристике сопствене плодности. У близини је потребно засадити опрашиваче, што ће убрзати и побољшати процес зрења плода. Под полу-патуљастим материјалом подразумева се да се део друге врсте калеми на биљку. Даје низ позитивних квалитета.

  1. Компактно дрво. То вам омогућава да засадите дрвеће на минималној удаљености један од другог.
  2. Отпорност врста на мраз (до -40 ° Ц) и високе температуре (до + 30 ° Ц) је побољшана.
  3. Рани рокови сазревања воћа.
  4. Дрвеће на полу-патуљастим подлогама карактерише минијатурноствоће.То им пружа заштиту од прекомерног старења и пуцања.

Ова култура почиње да даје плодове рано, 2 године након садње.Датуми сазревања су рани, тј. Средином јула ћете уживати у пријатним и сочним плодовима.

Карактеристике дрвета

Опис показује да је просјечна висина стабла 3 м. Круна је пирамидалног облика, врло раширена.Црохн високо задебљање, тако да захтијева годишњу разрјеђивање.Избоји, упркос њиховој малој величини (до 20 цм), густи.Прекривени су смеђом патином, што је контраст у односу на позадину главне сиве коре.Цватови су мали, састоје се од 2-3 беле цветове.Јајници и цватови формирају се само на годишњим изданцима.

Опис листне плоче шљиве сорте Алаи Зариа означава просечне величине.Површина лишћа је густа, глатка и сјајна, прекривена слојем воска.Стабљике листова достижу дужину од 5 цм.

Карактеристике плода

Из описа плода се наводе следеће карактеристике:

  • просечни пречник шљиве је 1,5-2 цм;
  • Тежина сваког јагодичастог воћа креће се од 20 до 25 г;
  • кора може бити црвена или жута, све зависи од тога колико сунчеве светлости добија плод: постоје узорци чија је кожа мрља, тј. Ове нијансе су неравномерно распоређене.

Пулпа пријатне жуте нијансе, месната на структури.Недостатак плодова је у томе што брзо почињу да се пуцају, тако да чим плодови почну да сазревају, има само недељу данаприкупити и обрадити. Продуктивност је добра: од 1 стабла сакупите до 20 кг висококвалитетних производа. Воће се користи како у свежем, тако иу конзервираном облику.

На сунцу, шљива Алаи Зариа добија јарко црвену боју

Узгој и садња

Ова сорта шљиве треба право место за садњу. Тако да коренски систем не утиче на трулеж (то се дешава због велике количине влаге која улази у земљу), потребно је засадити на повишеним површинама. Ово ће штитити биљку не само од оближњих подземних вода, већ ће пружити и заштиту од влаге која се добија током одмрзавања.

Најбоље тло за ову сорту је црно тло или иловасто тло. Садрже велику количину хранљивих материја које позитивно утичу на развој дрвета (раст, јајници и плодоношење).

Припрема седишта је важан корак у процесу слетања. Зависи од трајања дрвета. Место кухања је потребно у јесен. Ископавају читаву парцелу, након чега уклањају све стране предмете из тла. Оплодња ће повећати нутритивни ниво земљишта. На 1 квадрат. м. сипати 8 кг хумуса и 2 литре отопине ​​суперфосфата (40 г на 10 литара воде). Димензије рупе за садњу би требале бити 80 × 60 цм, а за максималну заштиту од превртања коријена на дну јаме поставите дренажни систем и поспите га слојем земље од 30 цм.

Избор садница које се обављају 2 недеље пре садње. Сам процес садње - крајем марта.Када одаберете садни материјал, дајте предност здравим и вакцинисаним узорцима.Корени морају бити снажни, без знакова болести.Оптимална висина саднице је 80-90 цм, а на дан садње у бунар додајте још 2 кг тресета.Након тога, садница се ставља унутра и прекрива земљом.Доњи врат треба да остане изнад земље да би обезбедио корење протока ваздуха.Ако је потребно, поставља се носач поред кога се везује садни материјал.Узорак садње - 3 × 4 м.

Брига о сорти

Мере за негу сорте шљиве Алаиа Зариа нису компликоване.Потребно да би се обезбедило правилно заливање.Одржава се једном у 3 недеље.Постројење треба да износи 20 литара топле воде.Лабављење земљишта се врши једном месечно, а корови се узимају у интервалима од 2 недеље.Ове акције ће обезбедити хранљиве материје и кисеоник у земљи.

Обрезивање треба обавити 2 пута годишње.У прољеће изравнавају круну, а на јесен сијеку све сухе и болесне гране.

Храњење треба да обухвати и органске и минералне елементе.У пролеће се наносе минерална калијумова ђубрива (30 г калијум нитрата на 5 литара воде).У јесен, потребно је користити минералне супстанце у облику суперфосфата (40 г на 10 литара воде) и хумуса, уз помоћ којих се врши уситњавање стабла.Такве акције у јесен пружају заштиту биљци од мраза и хипотермије.

Болести и паразити

Сорта шљива Алаи Давн има добар имунитет.То ретко утиче на гљивицеинфекције, али понекад пате од пепелнице, перфорираног уочавања и труљења плода.

Атлетски раствор (50 г на 10 литара воде) помаже да се ослободимо пепелнице и перфорираних мрља. Отопина бакар сулфата (30 г на 10 литара воде) спасит ће вас од труљења воћа.

Од штеточина, честа је оштећења семеном и лисним ушима.У борби против лисних уши користи се Окик (20 г на 5 л воде).Од семена-семена, које се налази у феталној кости, нанесите раствор "Кхомус" (40 г на 6 литара воде).Обрада се врши једном месечно.