Гровинг плум Гиант Плум

Црвено-љубичаста Исполинска шљива је једна од најчешћих усева на светском тржишту.Опис указује да не само да има пријатан укус и изглед.Карактерише га велики број предности, које не остављају ниједног баштованца равнодушним.

Главне карактеристике

Године 1898. Исполинска сорта шљиве узгајана је као резултат преласка америчких и канадских шљива.Идеалан је за узгој у свим регионима Русије, али је зониран за Кавказ и Урал.

Главна предност ове сорте је у томе што је самоплодна, тј. Не морате садити друге опрашиваче поред ове културе за висококвалитетну култивацију и велику жетву.Временски услови не утичу на квалитет јајника, јер овој култури такође нису потребни опрашивачи инсеката.

Још једна предност је да је отпорна на сушу и мраз.Култура ове сорте није деформисана ни на температури од -37 ° Ц и на +40 ° Ц.

Услови зрелости шљиве Гиантов просек.Плод се јавља 3 године након слијетања.Биљка почиње цветати средином априла, а жетва долази крајем августа.Продуктивност је висока.Од 1 грмаВртлари скупљају до 30 кг висококвалитетних производа.

Изглед дрвета

Опис указује да дрвеће ове сорте није високо - не веће од 4 м. Круница је пирамидалне форме, веома густа, па је стога потребно редовно га изравнати. Кора сиво-смеђе нијансе, густа, не пуца при врућини или влази. Избоји су дуги, до 30 цм, а пупољци боје тамноцрвене боје, карактерише их цилиндрични облик.

Цват се састоји од 5 цвјетова бијеле нијансе. Лист плоче до 5 цм у дужину и 4 цм у ширину. Главна боја лишћа је тамно зелена. Опис указује да је плоча лима сјајна, густа и прекривена средњим слојем воска.

Феталне карактеристике

Ако погледате описот на плодове од оваа сорта, се забелева следните карактеристики:

.
 • просечна тежина плода је 50 г;
 • облик плода је јајастог облика;
 • кора богате црвене нијансе: у извјесној свјетлости, чини се као да постаје љубичаста;
 • Површина плода је прекривена дебелим слојем воска.

Пулпа се одликује богатим жутим нијансама. Структура је густа и састоји се од великог броја влакана. Камен је велик и тешко се одваја од главне пулпе. Укуси су високи. Када се конзумира, има слатко-киселог укуса и деликатног мушкатног укуса.

Узгој и садња

За узгој разноврсне културе ове шљиве потребно је на сунчаним и повишеним подручјима. То је због тогаза правовремено сазревање плодова морају добити велику количину сунчеве светлости.Елевације ће помоћи у заштити кореновог система од преплављивања и трулежи.

Тло треба да буде лако и плодно.Киселост земљишта није већа од 4%, иначе ће бити неопходно кречење површине.На 1 квадрат.Направите 2 кг креча.

Копање парцеле у јесен, сви коријени корова се уклањају из њега.Након тога вршите дораду тла.На 1 квадрат.Израђују 20 кг хумуса и 5 кг тресета.После ове фазе, почињу да копају рупу за садњу.Карактеристике и правила припреме:

 • дубина 70 цм;
 • ширина 60 цм;
 • за одвод дна;
 • ​​
 • Прелити 3 кг хумуса преко дренаже.

У пролеће почињу да бирају садницу и гаје.Висина мора бити до 1 м, а не старија од 2 године.На његовој површини нису дозвољени никакви знаци болести или оштећења.

Крајем марта, у рупу се ставља садница.Коријени су чврсто покривени земљом, а тло је угушено.Након тога, наводњавају 20 литара топле воде.Затим, можете прикопат подршку да се веже њен садни материјал и заштити од деформација услед ветра.Размак између грмља мора бити најмање 3 м.

Нега

Није тешко бринути се за ову врсту.

 1. Заливање је потребно у интервалима од 20 дана, користећи 30 литара топле воде по биљци.Након тога, морате пробити тло и уклонити све корове из њега.То ће омогућити коренима да добију потребну количину ваздуха и исхране.
 2. Храњење се обавља 3по сезони. У пролеће ће бити потребно да се испод сваког грма улије 10 литара раствора калијум нитрата (40 г на 4 литре воде) да би се побољшало формирање јајника. Лети се ђубрење врши амонијум нитратом (30 г на 10 литара воде). Испод сваког грма - најмање 8 литара раствора, побољшаће се укус воћа. Да би се заштитили од мраза, испод сваког дрвета ставите 20 л раствора суперфосфата (30 г на 10 л воде).
 3. Обрезивање се врши у прољеће и састоји се у стањивању круне. Потребно је уклонити оне избојке који спречавају да сунце падне на плод. У јесен, суве и оболеле гране се уклањају. Након резидбе, све сечене површине треба третирати вртним тереном како би се смањио ризик од оштећења бактерија од стране дрвета.

Мере за борбу против болести и паразита

Ова култура се одликује високом отпорношћу на болести. Опис врсте шљиве Гиантли указује да је погођена само кестењастом мрљом и пепелницом.

 1. Раствор Бордеаук мешавине (40 г на 6 л воде) помаже у борби против пепелнице.
 2. Потребан је раствор колоидне соли (30 г на 10 л воде) против перфорираних мрља.

Од штеточина означених лисним ушима и мољцима. Да бисте добили ослободити од ових инсеката помоћи дроге, које укључују бакар. Најбоља опција би била „Оки“ (30 г на 5 л воде) или „Кхомус“ (20 г на 6 л воде). Превенција се састоји од прскања бакар сулфатом (30 г на 4 литре воде) у интервалу од 3 месеца. Третмани против болести и штеточина се врше 1 пут у 20 дана.