Гровинг Плум Блеуфри Плум

Производ америчке селекције - Блеуфри шљива - има пријатан укус.Састоји се од свих корисних елемената у траговима који су потребни људском телу.Не захтијева посебну његу, па се често узгаја у приградским подручјима, гдје вртлари долазе ријетко.

Блеуфри Плум - америчка сорта

Опште карактеристике

На почетку КСКСИ века узгајана је сорта Блеуфри шљива.Овај хибрид се добија опрашивањем шљива вишње Саниа и Тамарис.Култура је укључила све позитивне особине родитеља.У 2003. години уврштен је у Државни регистар земље и почео је расти у свим регијама.

Блеуфријска шљива се одликује касним сазријевањем.Почиње да доноси плодове 3 године након садње, а можете жетву крајем августа. Опис означава да је принос ове сорте просечан.Од 1 стабла сакупља се око 1 кг производа и идеалан је за транспорт на велике удаљености.

Сорта шљиве Блиуфри може расти у свим регионима земље, јер је отпорна на високе и ниске температуре околине.Избоји и корени нису деформисани, чак и ако је температура ваздуха -40 ° Ц или +43 ° Ц.

Описаниепоказује да је шљива не-амнионска, тј. други опрашивачи су потребни за његово плодоношење, које би требало да има суседне карактеристике. Најбољи опрашивачи који испуштају полен у цвјетове ове културе су Станлеи, Сакхалин Плум и Пресидент.

Карактеристике стабла

Дрво сорте Блеуфри шљива расте на 3 м. У првој години достиже 2 м. Накнадно се раст успорава, али почињу да се формирају листови, изданци и цватови. Круница је широка, није дебела. Изданци боје бургундца, дужине до 20 цм, опис сорте шљиве Блиуфри указује на то да је смеђа кора густа, па се не пуца и не раслојава.

Бијеле цватове карактерише мала величина. У просјеку се састоје од 3 боје. Недостатак самооплодње оправдава се чињеницом да су куглице и прашници различитих величина. Плоча листа је велика, до 6 цм дужине, засићене зелене нијансе са малим слојем воска.

Феталне карактеристике

Опис сорте означава, да плодове карактеришу следеће карактеристике:

 • просечна тежина плода је 25 г;
 • пречник плода је 2,5 цм;
 • коре угодне жуте нијансе, са благим црвеним руменилом;
 • кожа је густа, стога штити плод од пуцања;
 • Површина плода је прекривена слојем белог воска.

Укус је пријатан, киселкаст. Месо је сочно, жуто. У структури пулпе постоје влакна. Производи који се карактеришу универзалном употребом.

Правила култивације

Уобичајено је узгајати ову културу према одређеним правилима.

 1. Добро соларно осветљење. Садња се обавља у јужном делу баште тако да су плодови на сунцу. Тако ће брже сазрети и добити пријатан укус.
 2. Плодно тло. Најбоља опција је црна земља или иловаче.
 3. Мала киселост тла (не више од 3%). Ако је ниво киселине виши, потребно је кречење површине (2 кг креча на 1 квадратни метар).
 4. Брдо. Ако се подземна вода приближи земљи (њихова дубина је мања од 2 м), то угрожава развој трулежи коријена. Висина неће дозволити да влага наруши структуру коријена.

Седиште је унапред припремљено. Земљиште је потребно копати и направити 1 квадрат. м. 8 кг хумуса. Након тога ископајте рупу чије димензије треба да буду 80 × 60 цм, 1/3 јаме прекривене хумусом и остављене на том положају до марта. Слетање се обавља почетком априла.

При избору саднице размотрите неколико карактеристика. Његова старост не би требало да пређе 2 године, иначе се неће укоријенити у земљи. На површини не смије бити оштећења (осим мјеста пресађивања) или знакова болести. Максимална висина је 1 метар.

Садни материјал се поставља унутар бунара. Чврсто се прска земљом, а носач се уводи у близини. На њу је везана млада биљка и залијева се 15 литара топле воде. Размак између редова и грмља треба да буде 3 м да се не би засенила биљка.

Узорак садње шљиве

Препорукеза бригу о култури

\ т

Брига за ову сорту је једноставна. Потребно је осигурати висококвалитетно залијевање. Изводи се у интервалу од 20 дана, наносећи 20 литара воде по биљци. После таквих поступака, после 2-3 дана, потребно је пробушити земљу и уклонити све корове. Максимална дубина отпуштања је 8 цм.

Храњење се примењује неколико пута по сезони.

 1. У пролеће, потребно је да се испод сваког грма улије 30 литара калијум нитрата (40 г на 10 литара воде) да би се обезбедили добри јајници.
 2. Не препоручује се да се грмље храни љети, јер се они самостално слијевају од сунца и воде.
 3. У јесен користите 15 литара суперфосфатног раствора (30 г на 10 литара воде) за сваки грм. После тога, за бољу заштиту од мраза, малча са хумусом и сламом пристоловајног круга.

Борба против инсеката и болести

\ т

Болести често уништавају биљку. Често можете наћи симптоме пепелнице, труљења плодова и перфорираног уочавања. Да бисте добили ослободити од пепелнице, препоручује се обавити прскање с отопином Бордеаук мјешавине (40 г на 10 л воде).Раствор мангана (5 г на 5 л воде) ће помоћи против труљења воћа и перфорираног уочавања.

У борби против лисних уши и крпеља користе се препарати који садрже бакар - Кхомус (40 г на 5 л воде) или Окиф (50 г на 10 л воде). Превенција се састоји у преради површине бакар сулфатом (30 г на 7 литара воде). Интервал лечења и прскања треба да буде 25 дана.

Плум Фруит

Ако не поштујете правила за избор местакултивација, квалитет усева је смањен.Упркос дугим периодима зрења производа, очекивање је оправдано, јер ћете на крају сезоне уживати у укусним плодовима.За то је неопходно да се култура обезбеди уз одговарајућу негу.