Гровинг Орнаментал Пепперс Пепперс

Боја и облик плода биљке су веома различити, без обзира на пружену негу.Украсна паприка има разноврсне сорте, а свака од њих даје одређеним карактеристикама поврће.Облик производа може бити издужен, округлог или овалног облика, преплетен или не.

Декоративна паприка има разноврсне сорте и боје

Описна биљка

Назив украсне паприке је цапсицум.Брига и узгој паприке се обавља код куће или на отвореном.Широк опсег узгојеног производа: храна, терапеутски агенс.Декоративни папар има оштар укус и припада породици велебиље.Декоративни папар се користи у припреми јела, зачина или медицинских тинктура.

Место на порекло е концентрирано в Америци и Азији.Састав Соланацеае укључује многе хранљиве материје и витамине.У Русији, украсне паприке расту као кућна биљка, не пратећи циљ добивања јестивих плодова. Изглед биљке је леп и шарен, што објашњава његову релевантност и љубав међу домаћицама.

Украсни бибер има неколико варијанти:

 • мали;
 • велико;
 • су глупи;
 • шпиц;
 • цилиндрични;
 • облик крушке;
 • кратко;
 • су дуге.

Плодови бибера могу расти и могу се нагнути.Мали Соланацеае растекућни услови у лонцима, или у великим размерама: у стакленику и на локацији.Иако таква култивација није уобичајена.Унутарњи цвијет је још увијек чест због атрактивног изгледа и дугог вијека трајања.

Лијеп изглед захтијева вријеме и напор како би се кућна биљка добила код куће.

Период плодности домаће биљке је четири године, под условом да је прописно збринут.

Да би се добила прелепа биљка, треба формирати грм

мод који не прелази двадесет пет степени.Просторија у којој се узгаја паприка мора бити проветрена.Мала велебочица воли светлост и сунчеве зраке, због чега се биљка често вади на улицу да му да сунчану купку.

Потребно је да се биљци обезбеди обилно, али не и претјерано залијевање.Да би биљка била лепа и здрава, требало би да обезбеди додатно светло.У јесен и прољеће довољан температурни режим је петнаест ступњева, ако се брига о биљци проводи у свијетлој просторији.

Када се први цвет формира на цвету, морате га уштипнути.Ово је обавезна мјера за бригу о велебиље.Не дозвољава му да расте насумице и формира леп, здрав грм.

Резидба је такође важна мера, она се спроводи након завршетка цветањабиљке. Гнојиво се ставља у бибер од једног до два пута недељно.

У зимском периоду, цвећу није потребно ђубриво, у случају употребе додатне расвете сваке четири недеље биљка се оплођује.

Ако једном годишње засадите цвет, биљку можете сачувати на дужи временски период и дати јој дужи период плодности. Ако редовно прскате биљку, можете избјећи падање лишћа и плодова, који се често јављају због недостатка влаге.

Да би добили паприке, морате сами опрашити цвеће

Богато плодоношење обезбеђује се опрашивањем, које ћете сами морати да обавите. Она доноси плодове без ове мере, али помаже да се повећа обим воћа.

Брига о биљкама заснива се на:

 1. Избор садног материјала и његова припрема за сетву.
 2. Обрада земљишта.
 3. Сетва семена.
 4. Култивација и брига.
 5. Заливање, отпуштање земље, ђубриво.
 6. Подрезивање и стезање.

Сечење паприке се врши семеном и резницама.Садјење резница које се обављају током лета и зиме.Ово је најпогоднији временски период за садњу. За резнице изрежите изданке. и посађене у припремљену земљу.

Брига о биљкама је прописно обезбијеђена ако се наводњавање, лакоћа и ђубриво редовно и благовремено пружају. Паприка воли светлост, тако да је често треба довести под сунчеве зраке.

Ако је биљка посађена у лонац, може се запалитикоришћењем сијалица које ће биљци обезбедити додатно светло.Гнојива се примјењују једном тједно или једном мјесечно.У зависности од климе.

Папар има комплекс корисних супстанци и лепог изгледа, који задовољава одгајивача, ако је он, пак, обезбедио правилну негу садног материјала.Украсни чили треба мало бриге, што је конзистентан процес природне неге.