Грожђе за производњу вина цитрон Магарацха

Сорта грожђа цитрон махарача узгајана је у Украјини.Рад на узгоју добре и квалитетне сорте био је дуг, али и даље ефикасан.Дакле, резултат је одлична сорта, чији ће опис одушевити винаре и љубитеље доброг грожђа.Зашто ове саднице привлаче пажњу?

Цитрон Магарацха је сорта винове лозе, рано сазревање.

Карактеристике

Поступак регистрације ове врсте грожђа је завршен давно, још 2002. године.У обиму специјализоване индустрије, саднице су узгајане у Украјини.

Она је тражена не само у својој домовини, већ иу другим удаљеним земљама, чак иу Русији, гдје је такав хибрид врло релевантан за узгој и производњу добре, укусне жетве.

Прије неколико година, стручњаци су провели посебно тестирање овог хибрида на опремљеним производним локацијама, што је омогућило да се правилно и ефикасно утврде три биотипа грмља у којима су кластери потпуно различити по тежини и величини.Опис грожђа сада привлачи пажњу.

Саднице ове биљке су средње или мало веће.Вино потпуно сазрева, што помаже у добијању одличног грожђа.Сазревање изданка може се уочити у количини од 85-90%.Истраживања су показала да плодоносноје 1.3-1.4.

В описание вклучително следуусие показатели, что зрелое плодове траа около 140 днеј.Ако се придржавате свих норми пољопривредног инжењерства, показатељ приноса се креће од 9 до 12 тона по хектару.

Саднице су бисексуалне, што гарантује високо и скоро комплетно опрашивање биљака. Гроздови овог грожђа имају конусни или цилиндрични конусни облик.Структура саме гомиле има просјечну густоћу раста бобица и њихово излијевање.Саднице четкица дају тешке.

Опис магарачиа садржи следеће карактеристике: бобице су средње, округле, жуте или благо зеленкасте боје.Грожђа је сочна, хармоничног укуса.Берри је прекривена густом и прилично јаком кожом.Карактеристичан опис је светла и бистра арома цитрон-мускат, која привлачи пажњу.Свака бобица има око 3 овалне кости.

Овакав опис заиста воле професионални винари који преферирају узгој таквих висококвалитетних садница.

Предности и мане сорте

Цитрониц махарача се користи за прављење столног или десертног белог вина које се разликује од осталих у ароми цитрона и мушкатног орашчића.Важно је користити ову грожђе за пјенушава вина.

Цитронни Магарацха произвела отлично вино мушката.

Предности претходно изведеног хибрида:

 • Побољшани укус.
 • Константан и висок принос.
 • Тип цветењабисексуалан
 • Укус је складан, пријатан и светао мирис.
 • Повечава се оцена винове лозе, што омогућава широку употребу зрелих бобица.
 • Отпорност на болести је висока - младице пате од плесни, оидијума и сиве трулежи, тако да не можете бринути о резултатима узгоја.
 • Стабилно на високим температурама.

Хибридна форма нема изразито неповољан положај, стога су висококвалитетне саднице тражене међу винарима.

Садња и нега

Саднице које се припремају за садњу морају бити правилно засађене, иначе се не добијају високи приноси.Основне препоруке и захтеви:

 1. Садња грожђа треба да се налази на добро загрејаном и добро осветљеном земљишту.
 2. Слетање постројења одвија се у земљишту, које је унапред оплођено.
 3. Дубина садње се креће од 35 до 40 цм.
 4. Такав заједнички хибрид је веома захтеван за вас да пратите нормалан режим наводњавања, обављајући обилну и ефикасну исхрану.
 5. ​​
 6. Један грм може нарасти око 30 пупољака, који производе обилан усев.
 7. Обрезивање се препоручује за неколико очију, што ће омогућити да грожђе расте и донесе плодове.

За добру жетву грожђа, садњу треба обављати у складу са правилима, узимајући у обзир посебности места и климе.

Превише хладноће неће бити толерисано од стране грожђа, па је зими вредно заштитити винову лозу, која ће дати добру жетву.Вреди спровести неколико специјалних третмана испрјечавање грмља од болести, инсеката, који могу значајно оштетити садницу.

Рецензије

Многи винари воле разноликост због својих карактеристика и показатеља коначног приноса.Професионални вртлари примећују да грожђе не толерише велико преоптерећење са планираном жетвом, али када се нормализује, потпуно сазрева око средине августа.Четке ће бити мирисне, средње густине и средње величине.

Чак и током повећаног оптерећења винове лозе, Махарацхус бобице перфектно и потпуно сазревају.Ипак, период пуног зрења може бити одложен, па се препоручује да се регулише број четки и усева које ће грожђе дуго морати да издржи, што захтева одређене вештине и професионализам у области баштованства и винарства.