Грожђе у Сибиру: гајење и нега на пролеће

Пролеће се односи на први период интензивне неге винограда у смислу активности и темељитости. Да би се добила великодушна жетва из лозе у Сибиру, она треба да обезбеди висококвалитетну негу три године од тренутка када је засадила једногодишњу садницу на локалитету.

Качество на берба грозда в Сибирът непосредно зависи от проходната нега на трава

.

Пролећна нега за грожђе

Главне акције

Сибир припада суровом климатском подручју земље. До недавно није било могуће узгајати грожђе у Сибиру. Захваљујући мукотрпном раду одгајивача, данас можемо на северу узгајати различите сорте грожђа, покривајући и не покривајући, упркос жестоким зимама.

Пролећна брига о винограду почиње са потребом да се открије садни материјал. Да бисте извршили ову акцију, морате пратити температуру ваздуха. Ако ниво термометра више не падне испод минус пет степени, можете отворити изолаторе.

Има нијанси у терминима када је потребно отворити винову лозу за низине и регионе са карактеристичним мразом ноћу.За такву област, након зиме, треба извести рупе у изолацији за проток ваздуха према лози. Да би се винова лоза заштитила од смрзавања у нестабилној клими, боље је патитичишћење грејача.

Уз оживљавање бубрега на лози, потребно је уклонити филм или други хладно-заштитни материјал.За територију Сибира пожељно је саградити стакленик изнад грма грожђа.Ова зграда је отворена током дана и затворена је ноћу.Дакле, грожђе обезбеђујете приливом свежег ваздуха и пустите да сунчева светлост продре, а истовремено штити виноград од ноћних мраза.

Ако је потребно да држите откриће бубрега и уклоните штеточине из садног материјала, користите бакар сулфат.Решење овог алата вам омогућава да одложите развој и откривање бубрега неколико недеља.

Прве радове са садним материјалом прати организација система за испуштање воде.У јесенској сезони, у кругу од кореновог система сваке лозе, градите брежуљке од тла тако да вода или талози не расту коријен и не одлазе са локације.Уместо гомиле, изводе се жљебови по којима ће вода исцурити из кореновог система грожђа.

Могуће је уклонити склониште из винограда када температура престане падати испод -5 степени

Заштита винограда

Садња грожђа у Сибиру нијесве што треба да урадите.Узгој грожђа у Сибиру или другим крајевима земље у прољеће прати неизбјежна контрола штеточина и болести.Пролеће - период напада винове лозе различитим микроорганизмима.Ако нађете избочину у винограду, то може бити специфичан рак.Сви процеси морају бити уклоњени и спаљени, штитећи неинфициране области.

Потребно је користити додатне припреме:

  • раствор мангана;
  • Водоник пероксид и амонијум бицхромате.

Резе су третиране раствором, било којим од горе наведених.После сушења, посјекотине се премазују вртним травњаком.За винову лозу инфицирану раком, смањите заливање и ђубриво.

Спроведене активности омогућит ће развијање природне отпорности садног материјала на болест.Биљка која је доживела разноврсне болести, за себе обележава и има на уму да љети ове винове лозе треба појачати.

Узгој грожђа на сјеверу одликује се постојаношћу појаве бактеријског рака, будући да су повољни увјети за његово појављивање замрзнути.Ово је извор инфекције винове лозе.Ако је ово подручје било обиљежено обилним кишама, онда је то други сигнал клицама болести.

Основни дејствиа за засита и нега на садни материали са секижване на виноград.Чишћење грмља омогућава да формирате биљку, уклоните непотребне елементе и учините грожђе отпорнијим на болести и штеточине, уз истовремено повећање приноса.

У прољеће у Сибиру и другим дијеловима земље важно је одрезати око осамдесет посто изданка из винове лозе.ако су прошле године.Гране које расту неколико година и обављају функцију храњења грма, одлазе.Главне гране - рукави у горњем дијелу чисте за дванаест пупољака, не резати четири изданака испод вилице.Доњи рукави се режу тако да само четири бубрегаостао.Морате их имати на такав начин да њихов раст не омета друге.

За орезивање користите оштар оштрицу, то чини мање штете грму.Неки вртлари сијеку парцеле са бодљи, а други не.Овде је избор дискреционо право сваког од њих.Посебност грожђа је да није у могућности да самостално излечи места сечења.Стога, орезивање треба обавити прије почетка протока сока.Резидба и нега се мало разликују у зависности од индивидуалних потреба грожђа.Након резидбе садни материјал мора бити третиран лековима који га штите од болести и штеточина.

Оштри прунери се користе за обрезивање грожђа

Грожђе у Сибиру: особитости неге

Сибир је северни регион наше земље са ниским температурама и дугиммраз.Али главна разлика је рани почетак пролећа. Опасност за почетнике који узгајају грожђе је да до прољећа садни материјал нема времена за припрему и потпуно дрвенасто. Ако су околности исте, онда се грожђе може замрзнути испод изолационог материјала.

Како би се почетницима вртларима олакшало да узгајају грожђе и да на пролеће не губе новац, треба узети у обзир сљедеће нијансе:

  1. Узгајају се само ране и сјеверне сорте грожђа.
  2. Утеже садни материјал.
  3. Користите суплементе који садрже азот на минимуму.
  4. Посебност формирања винове лозе у Сибиру: једна грмова-једна лоза.
  5. Следовать правилникгрм за утовар воћа током вегетације.
  6. Лети, повремено се брину о расту грмља и контролишу.
  7. Сијечи грожђе само на јесен, а ако имате времена, онда на прољеће.
  8. Склониште и топлина повезани са карактеристикама климе и сорти грожђа.

Према препорукама искусних вртлара и узгајивача, узгој грожђа у Сибиру одликује се аутономијом биљке.Када се грожђе узгаја на северу, за почетнике вртлари треба да науче.да је гашење поново брига.Све остале активности треба свести на минимум.Насилни климатски услови би требало да се развију у отпорности грожђа.

Склониште грожђа за зиму у Сибиру је обавезна мјера

Гнојива и прерада су важне точке у њези, али грожђе не може бити овисно о вашој скрби.

Да би се виноград припремио за предстојеће хладно време, потребно је да га доведете до овога.Узгој грожђа у сјеверним крајевима није тако једноставан, али уз поштивање свих норми и захтјева можете постићи очекивани резултат.

Прво, това да се намали количество на азотна дървенството.Они провоцирају раст зелених површина, а за северне сорте је важно када се смањи раст лозе.

Ђубрива погодна за негу садног материјала: минерал и калијум.Два пута годишње виноградарски комплекс оплођен.Прелив се користи искључиво у течном облику.Земљани део се третира пепелом.Обрада се врши на основу чињеницекакав окус воћа се очекује.

Одбијање ђубрива које садрже азот омогућавају винограду да сазре и да добију добар укус.Једна лоза од једног грма, ово правило обезбеђује грожђе и самог фармера са великом жетвом.Резидба, штипање и регулисање раста винове лозе даје винограду велики број гроздова, укуса и сочности бобица.

Након формирања четки могуће је штипати винову лозу тако да је свако напуњено, а право је оставити петнаестак листова.

Када почетници имају питање о учесталости наводњавања, треба узети у обзир карактеристике сорте и природу садње.Ако су грмови посађени у низу, онда залијевање почиње од тренутка када су бобице постављене и док не почну да се сипају.Дозвољена фреквенција је три пута у овом периоду од педесет литара по квадратном реду.Када су грмови одвојени, једном се недељно залијевају у једној канти.Будите сигурни да сте заградили парцелу, у једном или другом случају.

Када дође до процеса опрашивања или бербе бобица, залијевање треба смањити на нулу.За узгој грожђа, сјеверни региони су повољнији због мање опасности од заразе болестима или нападима штеточина.Ова особина се обезбјеђује само под условима редовне обраде земљишне парцеле, која се проводи како би се спријечила појава лоза.

Прерада, односно сировина за прераду, да бирају право, у зависности од болести, из које планирате да третирате биљку. Третирање садног материјала у Сибиру се исправно спроводи средствима која нисупокварити укус бобица.Ако се на поклопцу листа налазе мрље, онда се наноси манган, сода. Већ након сакупљања жетве, грм је у потпуности третиран посебним хемијским средствима.

За третман биљака током лета од дејства инсеката, можете користити свеобухватни алат у првој половини лета.

За избор најбољих средстава, консултујте се у специјализованим продавницама и консултујте се са искусним баштованима. Тако ћете одабрати право средство и вријеме за бригу о садном материјалу.