Грожђе црне орхидеје

Грожђе црне орхидеје добијено је као резултат успешног укрштања две добро познате сорте исте биљке: Разимата отпорна и Вера. Постао је обећавајући 2011. године, када су постигнути максимални показатељи укуса и приноса. Грожђе је веома рана сорта. Да би правилно узгајали укусне гроздове, потребно је анализирати опис ове сорте. Карактеристике су пријатне, а баштовани купују саднице.

Црна орхидеја - гомила може достићи 1 кг

Карактеристике

Брзо сазрева: потребно је око три месеца од раног цветања првих пупољака до директног зрења. У просеку, вреди напоменути да је за ово дозријевање грожђа карактеристично на почетку врућег августа, што је значајна предност сорте.

Изданци се одликују великом силом активног раста. Вино добро сазрева - више од половине раста.

Резнице сорте имају одличну способност да се укорени, што помаже да се избегне губитак садница и будућа жетва.

Величине црне орхидеје

Гроздови су прилично велики, коничног облика, просечне густине, заједничке за грожђе. Грожђе је веома велико, раширено у облику прста, са благо зашиљеним врхом. Такве бобице одмах хватају поглед са својим нестандардним изгледом. Маса сваке бобице је 12 грама.

Резбарени црно-обојени лист орхидеје

Разлика у плоду ове врсте од других:

  • Ољуштити са црном нијансом, средње дебљине, што јој помаже да се не разбије, али је често оштећен осама.
  • Месо бобица је хрскаво и густо, црвене нијансе.
  • Веома пријатан и светао укус.

Додатне информације

Укус је изражен и веома пријатан. Одрежите винову лозу према стандарду: 6-7 рупа.

Ова сорта је најотпорнија на различите болести грожђа: плијесан, сива трулеж, оидиум. Због тога је веома популаран међу вртлацима.

Грм 3 године са жетвом

Сорта је отпорна на мраз, јер бубрези могу толерисати мраз од минус 24 степена чак иу очима, што ни на који начин неће утицати на виталну активност биљке, њен будући принос и квалитет и индикаторе укуса.

Биљка има карактеристичну особину која вам омогућава да направите избор у корист ових посебних садница. У овом случају, разматра се рани период летњег зрења грожђа, повећане укусне особине.

Ако је циљ добити добру и укусну бербу домаћег грожђа, треба обратити пажњу на сорту која се зове црна орхидеја, која вас дефинитивно неће разочарати и омогућити да у потпуности уживате у савршеном укусу бобичастог воћа.