Грожђе се зове Блацк Доцтор

Многи људи повезују причу о успјешном појављивању познате грожђе под називом Блацк Доцтор са легендом о доктору који је волио да се бави медицином. Постоји веровање да је он живео у малом селу, које се налазило у топлој сунчаној долини на територији Крима. Лекар је био веома цијењен од свих мјештана. Он је донио ову сорту грожђа која је занимљива по својим укусним квалитетима.

Црни лекар је култивисан вековима

Повлачење

Исцелитељ је волео избор грожђа, тако да је био у стању да понесе занимљиву сорту. Сврха његовог живота била је да донесе плодове из којих би се припремала медицина. Ипак, Црни Доктор је на крају добио дуготрајну селекцију.

Инфузија ове сорте може да обнови тело након повреде, губитка крви, губитка снаге, критичног и болног исцрпљивања целог организма.

Карактеристике

Црни доктор је у стању да сазри чак иу раном и средњем року. Период активне вегетације у овом случају је око 140 дана.

Око треће деценије још топлог септембра, моћи ћете жетву дуго очекиване бербе грожђа.

Сорта Блацк Доцтор се гоји в виногради на Крим

.

Кластери имају конусни облик, просечну густину и тежину од око 170 грама. Грожђе има округле бобице са тврдимцрна љуска, која је видљива воска.

Црни лекар на луку близу куће

Својство сорте карактерише следеће:

  • сочна пулпа;
  • пулпа има црну нијансу и бистри сок;
  • укус суве шљиве, са благим додиром трешње.

Црни доктор је популаран код вртлара у великим виноградима, тако да многи могу уживати у занимљивом укусу ових плодова.

Култивација

Сорта се одликује добрим и дуготрајним укорјењивањем резница, које даље дају веома снажне корене.Препоручује се да се изврши просечно обрезивање винове лозе, мада је могуће направити кратку оштрицу у којој је мање од 4 пупољка.

Сорта је потпуно отпорна на болести, тако да се не боји пораза од плијесни, оидиума.Јер сорта није опасна и трулеж, што може нашкодити многим грмовима грожђа у врту.

Биљка добро подноси мраз чак и када није покривена хладноћом.

У северним регионима, Блацк Доцтор захтева склониште

велика берба бобица.

За сорту је добро ако је земљиште иловаче, дробљено и пешчано-пјесковито, што укључује и шљунак.Можете поставити виноград и на падини - грожђе толерише раст нормално на таквом подручју.

Ако се придржавате свих правила узгоја грожђа, завршићете са добром културом која је погодна за кухањеукусно десертно вино пријатног укуса и мириса.

Примена

Сорта са занимљивим именом Блацк Доцтор користи се за прављење висококвалитетног вина, што у коначници има и љековити учинак који је желио постићи први узгајивач ове сорте.Вино је изузетно густо, привлачи укусом чоколаде и додира чајне руже.

Вино грожђа Блацк Доцтор је прави еликсир

Професионални дегустатори оцењују овај десертни напитак 9,6 поена на скали од 10.

Сорта је постала позната по истоименом вину категорије бренда.Алкохолно пиће је пријатно и мекано по укусу, а накнадни укус задовољава наговештајем шљива и чоколаде.