Грожђе са именом Армани.

Када се описује било која сорта грожђа, може се слободно рећи да је ово најстарија и омиљена бобица коју људи користе. Старост грожђа је повезана са Древним Истоком. Сада је познато око 600 врста винове лозе.

Армани грозд - хибридна сорта

Карактеристичне особине Арманија

Гроздје с именом Армани је хибридна врста. Појавио се захваљујући узгајивачу Бурдаку А.В.

То је рана сорта која сазрева у року од 115 дана.

Ова сорта је обдарена кластерима велике величине. Јагоде су овалне.Једна гомила у маси креће се од 700 до 1200 грама.Ову врсту карактерише висок принос и толерише транспорт.

Јагоде велике величине, које достижу масу од 18-20 грама. Боја грозда је љубичаста са црвеном нијансом.

Према свом укусу, Армани се одликује меснатошћу, сочношћу, а бобице су укусне. Кожа је танка, тако да се не осећа када једе.

Ова лоза је јака, висока. Резнице брзо добијају корен и касније формирају снажан ризом. Због тога се лоза активно развија. Плодовање почиње 2-3 године након искрцаја. Цвеће бисексуалне, тако добро опрашене.

Ова врста грожђа појавила се не тако давно, тако да је узгајивачи још увијек истражују на отпорност на гљивичне болести. Сорта обдарена својством отпорности нафрост. Минимална температура за Армани је 23 степена.

Куст Армани може издржати мраз који није јачи од -23 степена

Апликација Армани

Армани спада у сортну табелу, стога се користи углавном свјеже:

  • десерти,
  • воћне салате,
  • сок од грожђа.

Пошто су јагоде велике, ова сорта је прелепа декорација благданског стола.

Грожђе се користи за лечење и лечење. Дакле, виноградарство се користи у пробавним сметњама, бронхитису, астми, неурозама, метаболичкој неравнотежи, болестима бубрега, јетри итд.