Грожђе разреда Нортхерн Свеет

Грожђе - најстарија бобица, која је освојила срца људи различитих епоха. Постоје легенде о овим врстама бобичастог воћа, пишу песме, а писци различитих времена су га користили у својим креацијама. Чак иу библији постоји место за грожђе. Способност његовог правилног узгоја преносила се из генерације у генерацију, константно се побољшавала, доносећи нове занимљиве мисли у виноградарство и његов развој.

Грожђе - најстарија бобица која је освојила срца људи из различитих епоха

Карактеристике северних сорти

Скоро сваке деценије, нове, занимљиве сорте изгледају изненађујуће својим укусом или другим квалитетима. Као што је познато, грожђе је јужњачка биљка која воли топлину. Његово старење се јавља у лето, најчешће у августу. Већина сорти не подноси хладно време и умире на таквом. За становнике сјеверних крајева, гдје је температура нижа него у јужним, узгајане су врсте грожђа које могу толерисати све климатске услове које регион може понудити. Постоје чак и они који не требају зимско склониште. Такве сорте, и сазревају касније, али не могу донети плодове горе од других. А укус и величина јагодастог воћа чине да сви љубитељи грожђа уживају у овим слаткими наставим виноградарску културу читавог живота. У зависности од временских услова који се јављају током раста грма, северне врсте могу, уз одговарајућу негу, дати усјев који ће се памтити целог живота! Главна ствар је да се брине о биљци и да се учини све што је могуће како би се осигурало да она расте и развија се.

Свеет Нортхерн Вариети

\ т

Информације о северној сорти слатког грожђа је веома тешко пронаћи. Из неког разлога, аматери и професионални узгајивачи не пишу о њему. Иако су његове укусне особине прилично интересантне, период његовог раста и сазревања сугерише занимљиве мисли. Дакле, ради се о северној слаткој сорти, каже Абузов М.Ф., писац и аутор многих књига и чланака о грожђу: Ова грожђа је прилично снажна, има добре приносе и коначно дозријева до средине септембра. Гроздови од око 100 грама, бобице од 1,5 грама. Округле, црне бобице. Садржај шећера 25%. Болест је прилично отпорна. Мраз толерише, често у опсегу од 0 до 30Ц. Укус који се користи у производњи вина. Ово су речи које говоре о северном слатком грожђу, овом писцу.

Понекад је могуће наћи опис ове сорте од грађана који су упознати са овом гроздом отпорном на мраз. Сви они једногласно кажу да је његова енергија једноставно изненађујућа, а њена бобичасто воће, по укусу и контактним осећањима, подсећа на многе од сорте Пинот Ноир или северног грожђа. Ова сорта је легендарна. Кажу да је прва особа која је то открила био сам Мицхурин. "Северни"побеђује податке о броју усева.Од једног грма може се сакупити до 10 канте грожђа . Када је још увек виси, чини се да нема лишћа. Огромна мрља њихових гроздова је упечатљива, и вјерујте ми, ово је врло лијепо. Призор за то. И не само лепота је освојила срца љубитеља грожђа. Укус је веома богат слатким. Вино и сокови су веома, веома укусни, посебно ојачани напици.

Окус гроздја је богат слатки

"Северна" се односи на сорте које нису покривене за зиму. Али очи на лози захтевају више пажње. Уз оштру промену температуре, винова лоза може брзо потамнити и умрети. То се дешава у северним регионима континента. Многи узгајивачи савјетују да се грмље стави на земљу за зиму. Под снијегом ће грожђе бити вриједно и сигурно.

Брига за северне слаткише

Многи вртлари, виноградари у северним регионима, научили су се путем покушаја и грешака да правилно брину о касним непокривеним сортама. Ово се односи на орезивање и заливање, заштиту биља од болести, јер је слатка сорта отпорна на болести. И слијетање неће бити тешко направити. И бринући се за њега, власник доноси само много позитивних емоција. Обрезивање се врши различитим методама, свако бира онај који воли. Једина ствар која вас хвата у очи је висина биљке, тако да се обрезивање може обавити више него у раним сортама, а сам процес се одвија касније него обично, због свог територијалног положаја.

БДавно, ова сорта је била веома цењена од стране љубитеља грожђа и појавила се прилика да се пређе преко њега.Тако се појавио светски познати саперави.

Карактеристика Северног Саперавија

Саперави сам, веома стара сорта погодна за црвена и десертна вина.Главна карактеристика Саперавија је да може дати различита укусна својства зависно од окружења његовог раста.То јест, у различитим територијалним регионима, укус саперавија ће се разликовати једни од других.Управо је ова сорта увек сматрана јужном.Грожђе Саперави воли влажну земљу са минималном количином вапна.Садња таквог је тражена међу љубитељима грожђа.Као "северни", саперави, енергичан.Сорте су чак и споља сличне.А следеће карактеристике могу изгледати типичне:

  1. Маса кластера до 120 грама.
  2. Съдържание на сладкор е приблизително 25%.
  3. Даје велику жетву.
  4. Односи се на касне сорте.

Извана, прва разлика у односу на северну слатку, можете видети само облик плодова.Да ли саперави, више је овалног облика.Листови грма имају заобљене карактеристике, светло зелене боје.Јагоде су прекривене благо белим цватом.Вино добро сазрева.Цвијеће има оба спола, тако да није потребно додатно опрашивање.

Вино из ове сорте је веома цењено широм света.Преци винара из саперавија су Грузијци.Винари су примијетили да вино добивено од ове сорте с годинама побољшава његов укус.Ово је веома цењено у производњи вина и индикатор јеквалитетно грожђе.

Управо преласком ове познате сорте и северне слатке, руски узгајивачи, давне 1947. године, добили су северни саперави. Јединствена сорта грожђа отпорна на мраз која има укус и винарске особине саперавија, чије је слијетање од првог пута било успјешно. Ове сорте, способне да освоје срца свих љубитеља вина и грожђа. Употреба у северним регионима омогућава добијање разноврсних производа, захваљујући свом приносу.

Грожђе Саперави као влажна земља са минималном количином креча

Бели северни поглед

Разноврсно бело грожђе, веома слатко. Веома је разноврстан. Сазријева, као и друге касне сорте, у другој половини септембра. Укус и други квалитети су исти као и црни:

  1. Поверлифтинг.
  2. Количина жетве.
  3. Садржај шећера до 25%.
  4. Отпоран на смрзавање.
Гљивичне болести се веома ретко јављају у белом северу. Овај квалитет је главни показатељ здравог и јаког грма. У овој сорти, цвеће је такође бисексуално и не треба додатно опрашивање. Бијела сјеверна сорта се налази у подручјима сјеверних крајева гдје је температура зрака нижа него у јужној. Бијело грожђе је погодно за производњу вина и сокова. Има веома јак окус ароме и мушкатног орашчића. Бели поглед се не разликује од црне у свим карактеристикама. Управо ови фактори омогућавају да се он примени приликом слијетања.у хладнијим регионима.Присуство ове две северне сорте на парцели ће дати жетву и могућност различитих укуса, како бобица, тако и добијеног сока и вина.Бело грожђе "северне" врсте описао је сам Мицхурин.Његове ријечи су увијек указивале на жетву и позитивна својства ове врсте.Бијела форма сјеверног грожђа способна је прећи са "Брандтом", исто толико познатим грожђем.

Кроме това, от частного граза от грозде може да се съдържи до 12 кг плодови.Бели грм је веома плодоносан, као и његов црни савезник.

Мале бобице округлог облика чврсто се држе преко четкице.Његов облик може бити коничан или различит.Сви се међусобно разликују.Бијело грожђе се увијек разликује по слађим нотама и мирису мушкатног орашчића.Север у том погледу није изузетак.

Брига о белом северу

Садња таквог грожђа није проблем.Најважније је узети у обзир чињеницу да ће на богатој земљи бијело грожђе интензивно расти, али неће дати плодове.Оплодити то не би требало бити.Најбоље је изабрати сунчана мјеста.То ће помоћи грму да брже расте, а грожђе ће бити слађе.Ако нема таквог места, онда само у таквим случајевима грм треба оплодити.У првим недељама, ово грожђе захтева често наводњавање.Ако су временски услови без падавина, онда би то требало радити сваки други дан.Ова врста ће почети да доноси плодове око 3 године свог живота.Плодови ће бити слатки и мали.Сваке године, уз правилан третман, усјеви ће се стално повећаватиза неколико година дат ће вам дуг за сав посао који сте обавили у његовој бризи. Неки виноградари саветују да се не жури са брзом садњом грожђа, али нека се навикне на заплет. За то користе посуде. Уз помоћ њих они дају не само да се навикну на тло, већ и да постану јачи. За то се обично изводи на сунчаној страни. Како грожђе добија снагу за самосталан раст, може се пресађивати заједно са старим тлом у припремљене јаме. Треба га покрити земљом на такав начин да се на мјесту формира хумка, испод сваког грма. Генерално, садња северног грожђа било које сорте је лака. Путеви се мало разликују једни од других.