Грожђе на прозорској дасци са резницама

На спомен ријечи грожђе, свака особа замишља уличну биљку која се врти око лука. Лишће виси у гроздовима од биљке, покривајући зреле гроздове. Током периода зрелости, ова култура позива себе на светле плодове богатих боја. Таква идеја о грожђу може се сматрати погрешном или непотпуном. Мало људи зна да је ова биљка способна да расте и развија се код куће. То јест, грожђе се може узгајати само код куће, у стану, на прозорској дасци. Главни услов ће бити довољна количина влаге, топлоте и сунца. Па, више ђубрива и неге ће играти улогу.

Грожђе може расти и развијати се код куће

Карактеристике узгоја грожђа на прозорској дасци

У почетку, узгајивачи нису примењивали такву култивацију. Постала је доступна много година касније, због чињенице да напредак у узгоју ове биљке не стоји. Захваљујући људима који су у догледно време постигли сличан резултат култивације у кући и стану, рођено је неколико сорти које су способне да живе ван отворених територија. Њихово присуство на прозорској дасци ће бити додатак унутрашњости, може створити мало замрачење просторије, а сам изглед пењалице је нешто естетско.

Осим тога, трошкови посебног виноградарског пласмана биљака код куће, неће дати.Претпоставимо да се не очекује велика количина жетве, али она може бити доступна 2 пута годишње.Овом методом узгоја грожђа, улогу играју коректна садња резница или култура семена.Ако се ради о методи резања,потребно је пажљиво одабрати здраве и јаке биљке .Ако су то семена, обратите пажњу на њихову густину, свежину, облик и врсту хибрида.

Нису сви хибридни облици производи усјеве, неки једноставно расту дивље, неплодне грмове.У овом облику, грмови се могу користити као декоративни украс код куће, али не као плодна култура.

Садња резница у затвореном простору

Ако је особа већ купила резнице или их је узгајала самостално, могуће је засадити.За то је неопходно да биљка обезбеди хранљиву основу, тако да формира тзв. Калус.Раст биљке, њен развој, отпорност на болести и ниво продуктивности зависе од тла.То се може урадити са водом или пиљевином.У првом случају, потребно је узети контејнер (посуду, канту, итд.), Залити водом.Довољно је и до 2 цм.

На дно посуде ставите слој вате, угљена и неколико манганових кристала.А онда, саднице су постављене.Затим посуду покријте нечим лаганим и не допустите да прође велика количина ваздуха.Обична пластична врећица може бити погодна за ову операцију.

Ови услови ће бити максимално прихватљиви за стварање доброг коренаграпе системс. Главна ствар која се мора узети у обзир у овој операцији је локација овог брода. Требало би да буде на добро осветљеном месту. Добар раст корена може се уочити већ 2 недеље након операције. Након тога можете се поуздано укључити у саму садњу.

Добар раст корена може се приметити већ после 2 недеље

Ако узмемо у обзир другу методу, због присуства пиљевине, може доћи до неких потешкоћа у процесу. Прво, за такво укорјењивање, потребна је четинаста пиљевина. Потребно им је око 40 минута да провере у раствору калијум перманганата.

Након тога, нека се охладе. Затим, узмите добијену рециклирану смешу и ставите у посуде, слојеве до 5 цм. Накнадне акције су сличне. Покријте биљку торбом и пустите је да стоји на сунчаној страни. Сваког дана потребно је извршити тзв. Прскање како саме биљке тако и тла.

Овај метод навијања се назива споријим. Цела операција може да траје око месец дана. После завршетка овог периода, резнице се ископавају и стављају у посуде са дренажом. Довољно времена ће бити 10 дана. У овом периоду посебно важан фактор је његова локација. Комфорно, биљка ће бити у тамним просторијама куће гдје је минимална природна свјетлост.

Многи виноградари не држе резнице младих људи, већ преферирају грожђе које је већ било. Чешће од једне године или двије године.Али они такође захтевају ново навијање. За то се коријени стабљике обрезују и стављају се у воду 3 дана. За бржи процес можете додати неке стимулансе који се могу купити на специјализованим локацијама.

Грожђе које може доћи из резања, у овом случају, може донијети плодове, брже, од млађе, још не јаке биљке.

Узгој

Услови под којима грожђе може добро да расте и потпуно се развија код куће, имају бројне факторе који захтевају пажњу:

  1. Биљка треба сунце, тако да је неопходно да обезбеди правилно постављање на стреху или негде другде. Главно је да се грожђе налази на јужној страни, добро разјашњено, а лонац је био у хладу.
  2. Сваке године биљка треба више простора за узгој корења. Због тога је неопходно поново га засадити, сваки пут повећавајући количину земљишта. Гнојиво је боље смањити.
  3. Да би се узгајала биљка у кући или стану, мора се поштовати често наводњавање. Штавише, то је неопходно урадити са одвојеном водом.
  4. Хоусеплант ове врсте захтева одређену количину азотног ђубрива. Можете га понети сваких 25 дана.
  5. Раст резница ће зависити од тога колико често је биљка оплођена препаратима комплексног типа.

Да би се узгајала биљка у кући или стану, мора се поштовати често наводњавање

Као и код обичног уличног грожђа,након што се саднице узгајају на одређену величину, оне морају пружити поуздану подршку за даљњи сигуран раст. У то време дужина сечења може достићи и до 1,5 метара. У хладним периодима, без обзира на људске напоре, биљка може пасти у анабиозу. Овај феномен се може објаснити само законима природе. У том тренутку, када биљка уђе у стање хибернације, потребно је направити резидбу. Препоручује се да се најснажније лозе изрежу у 4 пупољка, а слабе их уклоне.

Након ове операције, треба створити најбоље услове за грожђе, у којем се не омета његов одмор током сна. То се може постићи постављањем на тамно и хладно место. Као што и треба, у првим, прољетним данима, потребно је биљци осигурати потребну количину влаге. У природи, то се дешава током одмрзавања слојева снијега и леда. У кућној верзији, прикладна обична отопљена вода. Коријени би требали почети да се буди и расту.

У таквим временима, биљка се може пренијети на познато мјесто гдје је топло и удобно. Одлично мјесто за садњу резница ће бити под-прозор површине с великим просторима. Чешће се то може наћи на балконима апартмана и неким кућама. За добар и правилан развој грожђа потребно га је правилно распоредити по читавој освијетљеној површини.

Ако простор допушта, можете изградити лагану конструкцију која ће дати прилику да се увијају пуца и дистрибуирају, обогаћујући сваки потребном количином свјетла, као и простор. Некизаљубљеници у ову биљку, чак га изводе на улицу, право из прозора.На вијенцу, иза прозора, објесите посебне полице, испод лонаца и поставите ту биљку.Ово даје добро окружење за прозрачивање грмља.Једини недостатак ове методе је да ће, с обзиром на велики раст биљке, бити тешко вратити га у просторије, јер његове гране могу усвојити аранжман погодан за привремено станиште.

Опрашивање и плодност биљке

За појаву нових биљних врста, потребно је прећи.Ова операција се може десити само када се опрашује вештачки тип.За ову операцију може бити погодна мала четка, памучни штапић итд.Понекад, у просторијама, можете наћи самооплодне сорте.За њих није потребна посебна акција.Довољно је да лагано каска сама биљка и сама се опрашује.

За настајање нових биљних врста, неопходно је извршити укрштања

.У случају неугодности, требало би да буде што је више могуће профитабилно, да би се добило највећи број плодова из грма.Ево упутства за такве радње:

  1. Снимци који обећавају да ће бити плодни, морају бити забодени.По могућности 5-6 листова од четке.
  2. Ако има неколико четки, боље је оставити једну на свакој грани.
  3. Најгора и најстабилнија грана треба оставити.Слаб - уклони.
  4. Дужина снажног бекства би већ требала бити дуга до 2 метра.
  5. Лозу треба резати тако да на њеном месту може да расте бекство.

До почетка љета можемо очекивати процес плодног узгоја. Након тога, биљка треба поново да се одмори. До 3 месеца потребно је да биљка добије снагу и стане на хладном и тамном месту. Након тога, биљка ће бити спремна за нови раст и ослобађање воћа. И ближе зими, можете очекивати поновну бербу. Посто је дала, биљка се утапа у хибернацију.

Лако је доћи до жетве код куће

Брига о грожђу код куће, па, то захтијева трошкове и финансијске и физичке. Главно је да се исправно следе упутства која су одједном написали људи који су развили такве сорте. Уз одговарајућу негу, биљка ће сигурно задовољити власника слатким бобицама. Извучени одређени закључци из проучавања ове теме, лако је схватити да је садња резница много прикладнија од садница које се узгајају из семена.

Биљке, за које је лакше бринути. Стабљика је већ формирана грожђа, само млади, и особа, као и његов учитељ, мора му показати како се развија и даје “храну” тако да му онда може захвалити за “знање”. Саднице, како је садни материјал лакши за руковање, или као што је назначено поредјењем, могу "тренирати" од семена. И све се то може догодити код куће.

Уз правилну негу биљке, грм у стану или у кући може дуго да живи и расте. Да би дала воће, биљка можедати око 10 година.Чак и ако ће бити посађено у лонцу или посуди од 50 литара.Редовне биљке за ђубрење, као резултат обављања посла.Главно је да се поштују правила која су описана у чланку, да се траже нови начини за решавање проблема који се могу појавити приликом садње или неге домаћег постројења.Најбоље је не експериментисати, већ се повјерити ријечима стручњака који су већ били у овом послу.