Грожђе: карактеристике узгоја у лето

Репродукција грожђа је могућа током лета.У те сврхе ријетко користе сјеменке, јер имају ниску клијавост и висококвалитетне саднице расту у износу од 1-2 на тисућу.За то се користе убрзани методи.Саднице се добијају од зелених резница, уз употребу резница, вакцинација.На овај начин, узгајивачи добијају нова грмља која доносе богату жетву.

Лето е најдобар период за разместуваве на гроздата од млади и раслојавање

Како сечети

Боље је да се реже за време цветања, када има много биљакаелементи који подстичу лечење и укорењивање:

 • азот;
 • фосфор;
 • Калиј.

Прво, узгајивачи одређују да ли су зелене резнице спремне за узимање корена.Да би то урадили, пажљиво савијају гранчицу.Ако се баста формирала, онда се у процесу савијања почиње пуцкетати, сломити.То је знак да је време да се секу рез.Важно је да се то постигне на време тако да се укоријени и постану јаки све до хладног времена.Изрежите резнице ујутру, у облачним данима.

На одабраним гранама, испод доњег чвора се прави равни рез.Лист се уклања заједно са стаблом. Бјекство, које се налази изнад горњег чвора, скраћено је, лист је одсеченкруг. Око четвртина плоче остаје. Остављен је бубрег у синусу, пастор је уклоњен.

Биљке се стављају у посуде напуњене водом. Инсталирајте на хладном месту. Тако да се не исуше и увену, покријте врх прозирним полиетиленом.

Изрежите стабљику до правца

Ландинг

За пуњење спремника за слијетање, они узимају дио хумуса, тресета и грубог пијеска. Капацитет се успоставља у стакленику под сунчевим зрацима. Боље је изабрати место између биљака да би се створила делимична сенка. Захтеви за индикаторе животне средине:

 • висока влажност - до 85% у типичном дану, у врелом дану - до 100;
 • температура - 20-30 степени.

Такође се саветује да се инсталирају уређаји за производњу водене магле (у стање магле).

Резнице су посађене у земљу до врха чвора, дубине 2-3 центиметра.Увјерите се да се полу-изрезани листови не додирују. После садње, попрскати и покрити пластичном фолијом са отворима за вентилацију.

Царе

Да би се створили услови за укорјењивање, земља се стално навлажи. У ту сврху користе се замагљујуће инсталације које редовно залијевају земљу (3-5 секунди са интервалом од 60 секунди). Ноћу мање често пијте воду или престаните да заливате.

Када се брину за саднице, извршите следеће радње:

 • редовно попуштање тла;
 • крмне засаде са минералима;
 • борба против болести.

Када се у једној и по до две недеље пупољци почну отварати и појављују се први изданци, то је знак укорењивања.У овом тренутку, сјече се сјече.Узорци се седе у појединачним контејнерима све док се мраз не чува у стакленицима, а затим транспортује кући.У овој фази смањите наводњавање како бисте боље развили коренски систем.

У периоду од почетка зиме (децембар) до почетка пролећа (март) грожђе је у мировању.

У овом тренутку, саднице се могу пренијети у подрум или подрум.Са почетком пролећа, враћају се у стан.Посађено у отвореном тлу с доласком љета, када више не пријети мраз.

Садниче грожђа могу се чувати у стакленику до мраза

Узгој лигнификованих изданака

Репродукција винове лозе је могућа са зеленим и лигнифицираним резницама.У другом случају користе се зрели делови грожђа.У прољеће се од њих изрежу резнице:

 • једнооки - 5 центиметара, пеепхоле је у средини;
 • двухглазковие - доњи рез се изводи под углом од 90 степени, а врх - на удаљености од 2 цм од најближег ока.

Резани фрагменти се стављају у воду један или два дана.Затим, пре садње, прекривени су полиетиленом.Пре спуштања поново ставити у воду.Затим ставите у стакленик на заливеном песку и заспите му одозго.Горње око остаје отворено.

Захтеви за условиа в пластеник:

 • температура - 22-23 степени;
 • влажност - 90-95 процената.

Када се појави коренСистем се пресађује у одвојене мале посуде од папира са једнаким садржајем сода и хумуса (са речним песком - до 5 процената). Такође користите посуде за тресет. Ставите тако да горња шпијуница буде 2-3 центиметра изнад површине.

Након што је резервоар пребачен у стакленик и излио слој песка до нивоа горњег ока. Може се садити директно у стакленику. Приликом искрцавања, постављају се вертикално или благо косо и продубљују у тло до горњег ока. Размак између садница је 10, размак је 30 центиметара.

Слијетање се редовно залијева, отпушта тло, прска се за болести и храни. Температура се одржава не испод 25 степени, влажност - 70 процената.

После месец дана, искрцавање почиње да се стврдњава. Температура се смањује, осветљење се повећава. У лето се стављају у школу, у жлебове дубине 20 центиметара. Обручи резервоара се налазе на неколико цм испод нивоа тла. Жљебови заспају са земљом, производе залијевање и окопавање.

Въздух на грозде треба да се доведе на улице за каљење

.

Слојеви

Још једна опција за узгој грожђа је узгој. Распрострањен је у областима са сопственим врстама биљака. У сврху репродукције, ископавају бразде до дубине до 25, а ширине до 40-50 центиметара у близини пуцњаве. Прегрејани стајњак се расподјељује на дно и на површину се сипа смјеса тла са суперфосфатом и калијевом соли.

Са бекством, лишће и антене су одсечени, положени у жлеб и фиксирани на врху вртастудс. Затим се попрскају растреситим земљиштем, остављајући врх напољу. Након обилног заливања, прекријте прозирним полиетиленом. Нега за стандард за наношење слојева:

 • заливање;
 • ђубрење;
 • отпуштање земље;
 • подвезице су се појавиле у младим изданцима;
 • превентивне мјере против болести (плијесни и др.).

Када је грожђе укорењено, у јесенском периоду одсечено је од родне лозе и исјечено на фрагменте. Саднице се чувају све док пролеће не дође на тамно, суво место. Слетање на отвореном терену - у другој деценији јуна.

Схема репродукции грозда злагањем

Зелене вакцинације

Инокулација копулацијом

Ширење зелене вакцине се практикује у областима за узгој грожђа у којима је филоксера уобичајена. Овај метод се користи током вегетације. Најчешће коришћена верзија вакцинације је копулација.

Метода копулације закључује редослед следећих акција:

 • у пролеће, пре развоја пупољака, изабрати грмове подлоге сорти отпорних на филоксеру;
 • одсећи из њих изданке и производи хиллс;
 • када нови избојци нарасту до 20 центиметара, остане до 8 комада, остатак се реже;
 • на дан копулације, лишће и други зелени делови се исеку из подлоге грожђа;
 • Инокулисати избојке једним оком, исећи косо.

Након што су калемљени изданци прво обавијени транспарентним поливинил клоридом, а на врху - меким папирним слојем.Залихе се гомилају,произвести наводњавање, уклонити изданке.После две или три недеље, везивање се уклања.У јесен их се секу и депонују, прегледају и преврћу неколико пута током зиме, а посаде у земљу у пролеће.

Степ-би-степ схема за инокулацију копулацијом

Инокулација лигнификованим резницама

Овај тип размножавања грожђа заснива се на калемљењу лигнификованог фрагмента са једним пеепом на зеленим изданцима.Време је од друге деценије маја до друге деценије јуна.Графт се бере од јесени и чува током зиме.Пре процедуре се чува у води (температура 20-25 степени) пола дана.

Редослед акција током вакцинације:

 • на залихама извршити коси рез (дужине 2-3 цм);
 • уради исто на трансплантату испод ока;
 • повезују резне површине;
 • омотати полиетилен преко места за пресађивање.

Када графт расте, јача га подршка.Појава цветова се уклања.Када нарасте до 20-25 центиметара дужине, врши се стезање.То доводи до развоја посинка, који формирају грм винове лозе.

С наступом јесени из изданака таквих биљака сакупљен је материјал за графт.Следеће године садња већ доноси плодове.

Приликом размножавања грожђа са зеленим и лигнификованим изданцима користи се способност ове биљке да обнови и сачува карактеристике грма.Ово је ефикаснији метод од репродукције кроз семена.Користи се у индустријској производњи иузгајивачима аматера и помаже да се обогати жетва новим винима.