Грожђе грожђа грожђа без сјемена 342

Създадени е посебно популарни мед земјоделци.Мађарски научници, хибридна сорта без семена Кишмиш 342. Грожђе се одликује неколико предности и лакоћом узгоја.

Хибридна сорта без семена Кисхмисх 342

Опис сорти.Кисхмисх 342 је познат као мађарски Кишмиш или ГФ 342. Сорта је добивена као резултат рада мађарских научника узгојем универзалне европске техничке сорте "Вилар Бланц" и америчког раног сазријевања "Перлет сидлис".Грожђе се одликује раном зрелости и добром отпорношћу на зимске мразеве, што омогућава узгој сорте у подручјима са хладном климом.

ГФ 342 сорта грожђа приписује се столарским врстама са израженим карактеристикама укуса, комерцијалним изгледом гроздова и раним периодима зрења.Берба усјева почиње средином августа, 100-110 дана од почетка јајника.

Описание и карактеристики на сорта

Опис на изтоварване.Садња Кишмиша 342 на парцелипотребно је узети у обзир да сорту карактерише повећана снага раста и тенденција раста, а грожђе треба оставити довољно простора на носачима.Грмови грожђа требају редовну резидбу и отворени простор.Сорта не толерише близину.Носећи орезивање на 6-8 очију, вртлари постижу добру дозу винове лозе за целу дужину.На грму грожђа до 85% винове лозе.Оптимално оптерећење на једној лози је 2-3 кластера.

Опис употребе Сорта се конзумира сирова и сушена (суво).Јагоде се могу изимируути на грму, ако су гроздови увијени.Кисхмисх 342 је идеалан за употребу у храни за бебе.

Грожђе се одликује високим и стабилним воћним лежиштем, које достиже 25 кг из једног грма.Не препоручује се да бобица надвлада грмље, како не би скратила рок трајања.Али неки виноградари не уклањају гомилу све до јесени.

Зрела берба грожђа Кисхмисх 342

Отпорност на мраз варира од 22 до 26 степени мраза.Али лоза захтева склониште за зиму.Винова лоза је отпорна и снажна, што чини процес зимовања прилично компликованим.

Грожђе формира углавном средње средње густе гроздове, који достижу тежину од 0,5-0,6 кг.Али, док обезбеђује велико обликовање грмља, сорта је у стању да произведе гроздове тежине до 1,5 кг, који су сакупљени из разних малих јајоликих плодова златно-зелене боје, достижући величину од 16-18 мм и тежину до 5 грама.

Кишмиш 342спада в третата класа без семена- рудиментарнипрактично нема образовања.Што се вино оптерећује, појављују се мање рудименти.Због тога, квалитет сигнала није увек индикативан.

У сочно меснатом месу сорте постоји пријатан хармоничан укус са нотама мушката.Присуство шећера износи 20-21%, а киселост не прелази 8 грама по литру.Кора је бледо жута, сунце ствара ружичасту нијансу, фину и деликатну текстуру, неосетљиво за употребу.Слатке бобице су омиљена посластица осе и како би се грожђе заштитило од инсеката слатког зуба, гроздови се стављају у вреће са ситним мрежама.

Има неколико предности:

 • отпорност на гљивичне болести;
 • ​​
 • повећана отпорност на мраз;
 • могућност узгоја у тешким климатским условима;
 • бобичасто воће добро се апсорбује у телу детета;
 • непретенциозност - системска нега није потребна.

Недостаци ове сорте су:

 • грожђе губи своју презентацију када прекомерно излаже бобице на грму;
 • на младим виновим лозама или када грм није правилно формиран, постоје мале групе, а бобице могу садржати семена и основе;
 • захтева склониште за зиму.

Грожђе се може транспортовати и може трајати до мјесец дана.Када су преекспонирани, грмови се погоршавају и често су изложени нападима осама.

Зрели грозд грожђа кишмиш 342

Садња и негаизабрати право место.

Избор локације

Слетање се врши на добро освијетљеном, пространом подручју на западној или источној страни зграде. И интервал између подлоге и грма мора бити најмање 0,8 метара, а између садница - најмање три метра. Грожђе је засађено садницама или калемом. Слетање се врши од почетка априла и недељу дана пре почетка мраза (октобар-новембар).

Припрема и садња земљишта

Јама или ров ископан је на дубини од најмање 0,8 метара и ширини од 0,7 метара. На дну је потребно одводити из рушевина или експандиране глине и напунити га полуплодном и оплођеном смјесом тла (пијесак, тло и хумус помијешан са дрвеним пепелом). У удубљење се увлачи клин за носач и пластична цев за наводњавање. Пажљиво одложите саднице и искапајте земљу, обилно пролијте воду за наводњавање и малч.

После садње, младице грожђа се режу на две шпијунке и место пресађења остаје на површини.

Брига за виноград

Накнадна брига у првој години садница је залијевање, отпуштање тла, уклањање корова, храњење и профилактички третмани.

Нега у јулу, у јулу, младо грожђе се третира од болести и храни се калијум-фосфатним ђубривима. Отприлике три месеца након слијетања, потребно је уштипнути врхове изданака.

Сорта је релативно непретенциозна, не захтева посебну негу: сваке године се грмље реже на 6 или 10 очију, у лето је потребно уклонити пасторке и вишак.вино тако да грм расте мање.Да би се побољшао квалитет усева, препоручује се третман са гибберелинским раствором - бобица расте, што доводи до повећања процента воћа без семена.

Лијек Гиббереллин за побољшање квалитете усјева

Хибридна сорта Кисхмисх 342 отпорна је на имунитет против честих гљивичних обољења грожђа, али често пати од напада злонамјерних инсеката.

Опис болести и штеточина грожђа

Ако се превентивне сорте обрађују на време, онда се многе ранице грожђа не боје хибрида.Али вјероватноћа инфекције и даље остаје.

У пролеће, биљке се третирају раствором Бордеаук мешавине или посебним биопрепаратурама.Код резидбе грожђа не треба дозволити да се заразе секције.Редовно треба изравнати грмље.

Поред болести, вишеструки паразити и оса слатко-зуби угрожавају винограде.

Могуће је заштитити бобичасто воће од осе тако што ставља гроздове у фине вреће или их омотава газом и има слатко-лепљиве замке са јаком аромом око винограда.Ефикасне методе заштите прскају грмове винове лозе раствором сирћета и прерадом дима од сагоревања дрвета.

Поред оса, сорта грожђа је оштећена: гриње паука, личинке мајских корњаша, листови и угњеждени мољци.

У роду паукова гриња налази се око четрдесет врста, које имају заједничке карактеристике - стављају велике јајне масе укору зоне корена и захвати густу паукову мрежу, узрокујући деформитете и смрт грожђа.Ови лукави паразити су јасно видљиви са унутрашње стране листа.У почетној фази инфекција се манифестује присуством тамних мрља.Третирајте биљку одмах у идентификацији паразита.Инсектициди делују ефикасно и могу да помогну народним лековима.

Симптоми лезије грожђа су пруритус

Црв је прилично лептир, потпуно безопасан за сорту кишмиш, али њихови прождрљиви гусеници једу зелене делове гроздова винове лозе и бобица.Ови инсекти могу уништити 75 до 90% укупног винограда.Као превентивну мјеру неопходно је обавити редовну обраду прије и тијеком љета лептира са хемијским и биолошким препаратима.

Можда је безопасан инсект.Али, њене личинке живе у земљишту и значајно оштећују коренски систем, хранећи се његовим ткивима.Да би се спречило ширење ларви, земљиште треба ископати пре садње и проверити на присуство паразита.Присуство штеточина манифестује се у паду стања грожђа, које је неразумно почело да боли.За хитну реанимацију, биљке обављају дубоку инсектицидну обраду тла.

Репродукција грожђа ове сорте

Општи опис репродукције сорти

Када семе за репродукцију грожђе не наслеђује својства родитељских култура.Узгој сорте практицирају гране, графтови и пресађивање.

Метод изрезаниа

Описание.Усе лигнифиедрезнице сакупљене од јесени.Вине резати фрагменте под углом од 45 степени и третирати гвожђе сулфатом.Укоријењене су у фебруару и марту.Потребно је изабрати семена погодна за садњу - са смеђом коре, зеленим резом и очима.Изабрани материјал је натопљен у слабом раствору мангана, затим стављен у воду са медом и прекривен полиетиленом.После потапања резнице седе у одвојеним посудама са припремљеном земљом и заливеним.Брига о резницама састоји се у посматрању температурног режима, заливању, отпуштању земље и штипању и уклањању нових цватова.Прије садње клице су очврснуте, доводећи на отворено.

Метод размножаване грожда - резнице

Метод пресадка

Съдържание на това метода е да се пресада семе на старо вино.Важно је да је разноликост матичне матичне станице имуна на болести.Биљке расту заједно због формирања нових ћелија између њих.Доњи делови садница су клинастог облика и уметнути у расцеп на мајчином стаблу, а затим чврсто фиксирани тканином или полиетиленом.Са почетком протока сока потребно је омотати фуге папиром.

Са летњим калемљењем, тканина на месту прираста мора бити влажна, умотана у пластику и прекривена папиром на врху.Ако се кондензат не формира на површини паковања, онда морате да уклоните пакет, поново навлажите тканину и вратите филм на место.Када избојци расту јаки изданци, материјал за оматање се уклања.

Зависи успех трансплантата:

 1. Квалитет залиха, који ће бити отпоран на уобичајене болести.
 2. Залихе и графтови треба да припадају сортама исте висине.
 3. Користити само наоштрене и деконтаминиране алате
 4. Потисне сапнице треба резати окомито на линију раста.

Оправка грожда по гранама

Опис.Овај метод се примењује у јесен и пролеће.За обилазни метод, у близини грма, ров је направљен до пола метра дубоко, оплођен на исти начин као и током засађивања, а ниже годишње лозе су пресавијене, прашне са земљом.На површини су остављени листови са неколико листова и тачкама раста.Резање је обилно залијевало.Под повољним условима, избојци са сопственим коренима ће изникнути из свих чворова грана.Ова метода се ефикасно користи приликом замене старог грожђа са младим.

Размножавање грожђа пролећним славинама

Распоред збрињавања усјева по месецима

 1. мај.Обрезивање винове лозе и винове лозе.
 2. јун.Садња младих изданака, штипање биљака и превентивно лечење болести и штеточина.
 3. јул.Прскање против гљивичних инфекција и гнојење.Уклањање клице.
 4. август.Зрело бобице.Биљка је везана и уклоњена, а грожђе се храни минералима.Од друге половине месеца престају залијевање и жетва.

Према искусним узгајивачима: "Кисхмисх 342 је погодан за подручја гдје је виноградарство традиционално ризично пословање."

Сорта грожђица је одавно позната.Његово порекло повезано је са природном мутацијом, која је фиксна вегетативна размножавање.Као резултат продужене хибридизације појавиле су се многе сорте грожђица са неразвијеним јамама.

Ова сорта је заслужено популарна код потрошача и виноградара због високог садржаја шећера.

Грожђе сорти без семенки има добру опрашивачку способност, уз помоћ које се узгаја цела плантажа грожђа.