Градимо удобан дом за пилиће Кура

Перад је подложна одржавању и њези. Ако се кокоши затварају у хладном хладном амбару, не бринући се о чистоћи, хранилицама или осветљењу, онда будите сигурни да не можете ни сањати о висококвалитетним јајима и високим перформансама.

Шупа за пилиће је предуслов за високу продуктивност

Зато је, приликом одлучивања о узгоју кокоши, потребно узети у обзир многе детаље и ставити их у стварност. А први део - удобан штагаљ за кокошке. Неке куће изнајмљују градитеље, док друге воле да самостално граде кућу. Неко може да узвикне: "Како могу да изградим пилеће месо својим рукама?!" Па, све није тако тешко као што се мисли и много јефтиније. И више о томе како имплементирати овај пројекат, научит ћете у овом чланку.

Како изабрати право мјесто за шталу?

Прва ствар о којој треба размислити је врло неугодан мирис који долази из куће, па изаберите мјесто тако да се пилећа шупа налази на малој удаљености од куће. Препоручује се да се у долини не држи кокошињац. Ако почну јаке кише, шупа ће бити подложна брзом поплаву. Ако ваши планови уливају темељ, онда је опција са ниском дозвољена. Ако не, изградите спремиштекокоши на узвисини.

Локација зависи од величине пројекта. Величина је одређена бројем слојева. Ако имате на располагању више од 20 птица, довољно простора за 2к3 метра.

Основа је потребна ако је штала у долини

Безбедност

Многе шумске животиње желе да уђу на територију куће. Ко није чуо причу о томе како лисице продиру у живинарске куће и узимају несретне слојеве у зубима? Да бисте избегли такву невољу, морате бити изузетно озбиљни у погледу заштите штале.

Ако је кокошињац изграђен без темеља, вреди га снабдевати металним листовима или мрежом за ланчане везе.

Сада се окрећемо подршци. Да би се ојачала штала за пилиће, користити дрвене стубове. Сваки пречник је 10 центиметара или више. Испоставиће се да је одличан ослонац ако закуцате штандове са секцијом од 5к5 цм до дрвених стубова.Потребно је приступити процесу изградње уз пуну одговорност и бригу. Узмимо у обзир да ће висина потпорне греде бити изнад метра и да ће се цијела конструкција највјеројатније срушити. Погонске носаче што је могуће ближе земљишту, тако да се ниво конструкције спусти, што ће помоћи у спречавању овог проблема. Да, овај пројекат захтева пуно размишљања.

Загревање куће

Зимовање је прилично тежак период за несилице које не воле хладноћу. Птице могу прегријати, узрокујући болест или чак смрт. Стога, загревање кокошињца је предуслов за аранжман. Ево листематеријали погодни за овај случај:

 • слама;
 • пиљевина;
 • пластична пена;
 • .

Пилићи воле топлоту

Загревање штале је подељено у неколико фаза:

 • Тамбур на улазу ће пружити баријеру заЗимски хладан ваздух, подмукло продире у кокошињац.
 • Врло лако ће се загријати под.После подне облоге треба да остану мале празнине - то је оно што је потребно да се покрије сламом или густим слојем пиљевине.Боље је користити пиљевину ако не желите да потрошите пуно времена на чишћење кокошињца.Дрво је лакше очистити, а можете га напунити и новим слојем на врху.
 • Треба да се осетите на крову и пени за зидове.Нажалост, таква заштита од хладноће у посебно хладним данима није довољна, тако да нема начина да се то уради без уређаја за гријање који се морају поставити у кућу.Приликом инсталирања, имајте на уму да инструменте треба поставити на место где слојеви не могу да досегну.Они представљају симбиозу филмске изолације и метала.Велики плус је да нећете морати трошити много струје, тако да је ова општа изолација шупе врло економична.

Зидови кокошке куће изоловани пластичном пеном и обложени шперплочом

Сада знате како да направите и изведете пројекат топлотне изолације шупе,који могу наудити кокошима.Захваљујући загријавању, зимовање ће бити повољно.Након свих напора имат ћете топлу кућу.

Паддоцк

Пилетина не може да ужива у удобности ако немају прилику да се прошетају, тако да свакако треба да направите паддоцк.Овде нема ништа компликовано:

 • бирајте локацију за локализацију локације;
 • огради површину фином мрежом;
 • копање дна ограде дубље у земљу како би се спријечило копање предатора;
 • да направи покривач за плафонски део локације.

Пешачка зона

Под и прозори за шталу

Пројекат за кокошку шталу приближио се једној од главних фаза -распоред пода и зидова кокошињца.Направите под без помоћи грађевинског тима, лако.Алгоритам акције је веома једноставан:

 • залиха се на одређени број дрвених плоча, у зависности од површине будуће пилиће;
 • положити подне плоче;
 • Не заборавите изоловати.

Могуће је замијенити дрвени под с гратед оне, предности које укључују способност за опскрбу топлине кроз рупе.Али имплементација ове опције својим властитим рукама коштат ће вас уредну суму.Препоручује се да се заустави избор на поду од дрвета са пиљевином као изолацијом.

Пиљевина као изолација

Прозори су неопходан атрибут, разумљиво је - како ће иначе сунчева светлост и свеж ваздух ући у кућу кокоши?

Да пилићи могу да излазе у шеталиште, направите рупу.Најчешће се налази на јужној страни кокошињца.Величина шахта за врата -30к30 центиметара.

Упознали сте се са свим аспектима тешког, али фасцинантног процеса, а сада знате како да изградите шталу за кокошке. Такав пројекат ће вам се чинити не само фасцинантним, већ и вашим искуством. Загревање, уређење пода и прозора ... Након таквих тестова биће вам лако да направите било шта и за кућу, и за кућу.

Резултат напора неће вам донети ништа осим задовољства својим радом. Сретно!