Гоат Барн

Козе су непретенциозне животиње за кућни узгој.Лако могу издржати тешку хладноћу, нормално се слажу у истом подручју с птицама.Козе могу лако да живе у опремљеном поткровљу или надстрешници.Али, ако имате такву прилику, боље је брзо направити засебну собу за козе.Изградња штале само властитим рукама није тешко.Такви садржаји ће бити најтачнији.

Козја лопта се може брзо направити ручно

Како би требало да изгледа?

Козарева штала мора задовољавати критеријуме, које су утврдили узгајивачи и фармери.Ове животиње савршено се прилагођавају свакој клими, не боје се велике количине сунца или хладноће.Али ипак, штала треба да буде сува и светла, јер козе не могу бити у влажној.

Залагање изузетно успешних и коректних за све параметре одржавања коза су добро осмишљена вентилација и потпуна сувоћа. У топлој регији, коза може чак и живјети под обичном вањском надстрешницом.У хладној, па чак и хладној зими, нема начина да се издржи без повишене топле паддоцк.Простор за козе може бити одвојен или подељен са другим кућним љубимцима.Минимална температура која треба да буде за нормалан садржај је 8 степени Целзијуса.

Запамтите да би требало да постоји посебан штандкозе и мале козе - избегавајте различите сукобе у оловци, а деца ће увек имати довољно хране.

Извршавање сопствених руку се брзо гради ако знате одређене карактеристике. Све можете да урадите за пар дана. Изградња шупе је прилично лак задатак, али који би требали бити детаљи?

Цртање козје гараже

Под собе

Шупе за правилно чување коза морају се направити властитим рукама квалитативно, како не би стварале нелагоду за кућне љубимце. Козе су хировите у односу на кревет. Они преферирају изузетно сува и благо повишена мјеста.

Ако одлучите да направите шталу својим рукама, морате изградити квалитетан под.Приликом полагања пода, биће потребно направити нагиб тако да дође до одвода течности - тако да ће одржавање животиња бити исправно. Требало би постојати легло на врху које ће помоћи кози да избегне и најмањи контакт са својим досадним факторима. Као легло у оловци, можете додати пиљевину, лишће, струготине, сламу.

Сталл

Поред оловке биће потребно да својим рукама изгради штанд. Козе ће се осјећати најудобније и удобније у соби коју сте изградили и осмислили.

Када направите шталу само својим рукама, имајте на уму да држање коза треба да буде у пространој соби, јер гужва може да утиче на принос.

Предњи подигнути зид штале направљен је у облику врло високих врата на стабилним и јаким шаркама. Висина мора битиоко метар.Ако желите да повећате удобност, можете направити сопствене руке на овом зиду и дати козама сено како не би ишли директно у штанд.

Схема козјег стала

Менџер и хранилице

Самање козе такође значи да ћете направити јасле и расадник са хранилицама у шупи.Животиње су поприлично избирљиве, тако да могу лако разврстати пласт сена у потрази за оштрицом траве коју воле.Препоручује се да оловка опремите специјалним хранилицама како не бисте конзумирали пуно хране.У овом случају, штала ће изгледати много чишће, а садржај ће бити савршен, јер козе неће газити на сопствену храну.

Поставите хранилице и јаслице тако да лако можете доћи до њих.

Обезбедите пијаницу - ово је нормална канта, коју не стављате само у оловку, већ је обесите тако да је коза лакша и погоднија за пиће одатле.

Размери и разпоредитевта на кози

Производство

Всички критерии, които треба да бъде изготовлени, е јасни, следва да се все почне в фазата и брзо..Да бисте направили добру оловку, користите само квалитетне материјале.Детаљна упутства за припрему штале изгледају овако:

  1. Изаберите простор за саму зграду.
  2. Пажљиво поставите темељ тако да је штала стабилна и удобна.
  3. ​​
  4. Изградите прозоре узимајући у обзир главни улаз, неколико прозора само са јужне и топле стране.Ако је соба мале величине, мора се направити прозорна главним вратима.
  5. Поставите чврсте и чврсте дрвене подове и под.
  6. Кров може бити коси или двоструки нагиб.Други метод води - у малом поткровљу можете похранити сено.Додатна изолација са крова није потребна.Препоручује се постављање плочица или обичног шкриљца.
  7. Инсталирајте малу испушну цијев која осигурава пригушиваче.Овај детаљ је удаљен од мјеста константних одмора.
  8. Врата су двокрилна, али таква да их је лако изолирати у јаким мразима.
  9. Унутра су постављени штандови, под њима су постављени неопходни расадници и хранилице како би се сачувала зрна, сено и практичност.