Гнојиво за ђубриво

Храњење грожђа је неопходно како би се грожђе снабдело снагом за узгој и зрење.Органска и минерална ђубрива се наносе на биљку током целе вегетације.Прва дресура се уноси у рупу за слетање и даље кроз читав животни вијек биљке.

Како оплодити грожђе

Врсте ђубрива и њихова употреба

Прва дресура, која се уноси приликом садње саднице, наставља да храни грм за неколикогодине, а онда грм треба додатно и редовно храњење.Тло око винограда је исцрпљено, јер потоњи узима све витамине и елементе у траговима за формирање винове лозе и сазревање усева.

Ако је земља плодна, виноград може дуго да расте у најнеповољнијим условима за биљку. Грожђе је непретенциозно , али би земљиште требало да обезбеди биљку неопходне елементе, тако да је важно регулисати исхрану.

Да би парцела увијек испуњавала захтјеве винове лозе за њену нутритивну вриједност, потребно је редовно примјењивати ђубриво.Грожђе одговара на ђубрење гнојивом и другим органским ђубривима.

Примена минералних ђубрива доприноси:

  • формирању пупољака;
  • акумулација шећера;
  • убрзавање зрења усјева;

Минерална ђубрива за грожђе

\ тОдржавати праву равнотежу и дати свој незамјењив допринос.

Стајњак је најпопуларније органско ђубриво које се наноси на земљиште за винограде. Стајњак се користи у посебном облику, или се компост израђује на његовој основи. Стајњак и друга органска ђубривапомажу обнављању равнотеже тлаи његове структуре како би се одржао и промовисао раст и развој винограда.

Стајњак је концентрација свих хранљивих састојака потребних грожђу. Он је већ ђубриво, али на њему можете креирати нову храну. Органско ђубриво у црној земљи, ако желите да правилно узгајате грожђе, морате се пријавити сваке три године. Што је тло лошије, то се чешће примјењују органски додаци.

Стајњак мора бити прописно складиштен и примењен само у иструном стању. Правилно складиштење и примена стајњака - кључ за правилно храњење и очекивани ефекат. Гнојиво је корисно само када се правилно складишти и припрема за наношење.

Органска ђубрива су најпопуларније врсте исхране које позитивно утичу на развој садног материјала. Стајњак је први по популарности и квалитети органског ђубрива, садржи све минерале и елементе потребне за грожђе.

Ако је исправно наносити стајњак на тло, он ће хранити грожђе три или пет година и обезбиједити га минералима и витаминима за раст и развој грма. Ефикасност ђубрења на локалитету утиче на ефикасност примене стајњака.

Гној загрожђе за ђубриво

Правила за употребу стајњака

Заједно са кишама или спуштањем растопљене воде, минерали и елементи се испиру из стајњака, што га чини тако корисним и мултифункционалним.Да би се избегло његово испирање, стајњак мора бити правилно ускладиштен.

Ако се правилно чува иструнути стајњак, можете постићи очекиване ефекте:

  1. развој микроорганизама у првом слоју земље, који доприносе апсорпцији корисних елемената у траговима;
  2. побољшање својстава земљишта у оплођеном подручју;
  3. побољшава апсорпцију воде у земљи;
  4. повећава коефицијент хумуса садржаног у земљишту;
  5. омогућава земљишту да дише.

Потребно је темељно наносити органска ђубрива, јер површинска ђубрива има негативан ефекат.Она не носи корист коју се од ње очекује.Већина минерала еродира од горњег слоја, а из унутрашњег слоја не долази до корена, и неће бити ефекта од прелива.

Након што је стајњак унио у стање хумуса, може се почети хранити.Ово је једини облик који је прихватљив за храњење.Не оплодите грожђе и друге биљке свјежим гнојивом.Више користи од ђубрења, ако се врши у јесенској сезони.

Хумус за грожђе

Ефикасност ђубрења осигурава се претходним или истовременим орањем парцеле.Таква брига омогућава хранљивим састојцима да се брже упијају у тло.Ако то радите у јесен, онда зими, минерали и елементидосеже корен и брзо се упија.

Храњење има своје нијансе и правила која вам омогућују да повећате ефикасност акције. Ако желите грожђе оплодити органским ђубривима, треба имати на уму да само гној може задовољити све захтјеве биљке у погледу плодности тла. Гнојиво у прољетној сезони такођер је мање дјелотворно него у јесен.

Да би се направило одијевање, прво се припреми ров дуљине педесет центиметара око винограда. Ширина трага мора бити једнака осамдесет метара. На стази је постављено око осам канти припремљеног ђубрива. Мешати ђубриво у јаму, компактно и покрити земљом.

Оваква дорада, ако се правилно изведе, може да храни грожђе три године. Након истека поступка, поступак се понавља, а стаза се гради на задњој страни рова.

Могуће је мешати органску материју са минералним ђубривима и примењивати додатну исхрану на сложен начин, што ће позитивно утицати на развој биљке.

Храњење грожђа у јесен

Да би се грожђе добро развило, не само га треба хранити, него и прерађивати. Садни материјал је често жртва болести. Саставни део бриге о биљкама је обрезивање и штипање. Брига о земљишту, укључујући рационирање броја гроздова, омогућава подизање нивоа приноса.

Грожђе је непретенциозна биљка која одговара одговорно на примјену органских ђубрива. Већина грожђа реагујеза наношење на место стајњака за исхрану садног материјала.