Главни узроци лошег раста бројлера Пилићи

Ако желите да добијете максимални приход наминималне трошкове, а затим се укључе у гајење бројлера.Посебно је исплативо узгој бројлери пасмине СОББ 500. Ово је универзална опција, како за пољопривреднике тако и за личну употребу.

Здраве бројлери

Али понекад се дешава да бројлери не расту добро и не добијају на тежини.Важно је одредити разлоге због којих се то догађа.

Данас је овај проблем уобичајен.

Да би се то решило, потребно је обратити пажњу на поштовање три фактора: исхрана, одржавање и болест.

Ту се скривају разлози лошег раста пилића.

Лоша храна је узрок лошег раста

Организација правилне исхране је кључна у борби против погоршања раста бројлера.Мора да испуњава следеће стандарде:

 • Храна за бројлере мора бити утврђена.Садржи минерале и калцијум.Недостатак их се може допунити додавањем креде и љуски од јаја за исхрану.Такви додаци би требали бити присутни у храни око сата.Недостатак витамина Е, А и Д узрокује разне болести перади.Уз недостатак пића и довољну количину хране, тијело бројлера користи унутрашње резерве тела.Они се троше на развој унутрашњих органа, а на висину и тежину не остајуенергије.
 • Желудац товних пилића је дизајниран тако да побољшава мотилитет желуца, они морају користити шљунак. Његово присуство је обавезно у кокошињцу, али се не препоручује да им се даје чист песак. У кориту можете додати шкољке, прво их треба фино згњечити. Захваљујући томе, храна се боље апсорбује, а бројлери расту боље.
 • За нормалан развој бројлера, препоручује се да их се храни специјалном храном. Који садржи све потребне додатке, од којих је главни протеин.
 • За добар раст, храну за пилиће у првих седам дана треба дати 8 пута током дана. Шест пута их храните од друге седмице, и идите на 4 оброка дневно са трећом. Раст Цобб бројлера зависи од доступности зелене сточне хране у исхрани. Они су главни извори витамина.

Броилери требају квалитетну храну

Зависност раста бројлера на њихов садржај

Съдържание на пилики следва съответствие с неколку захтеви. Непоштовање истих је један од главних разлога зашто долази до раста код пилића. Дакле:

 • Узгој пилића треба одређено вријеме. Ако је то пасмина бројлера Цобб, онда је 35-40 дана довољно, за остале пасмине - не више од 80 дана. Даљњи садржај је већ карактеризиран смањењем тежине.
 • Проблеми са растом бројлера настају ако се просторије слабо греју. Посебно када се брине о птици зими и рано прољеће. Пилићи престају да расту када су ниске температуре присутне у кокошињцу. Потребно је опремитидодатно грејање, уградња уљних радијатора и електричних грејача.Добар ефекат даје употребу инфрацрвених лампи.Они обављају и функције осветљења и грејања.
 • Формирање имуног система бројлера јавља се током прве 2 недеље.Нестлације се нормално развијају и добијају на тежини само на температури од 30 ° Ц.Након 14 дана, температура може пасти на 25 ° Ц.
 • Редовно провјетравање просторије помаже да се ослободе вишка влаге и појаве заразних болести.Прозрачивање не би требало да изазове скице.Пошто су опасни по здравље пилића и одраслих птица.
 • Пораст птица се погоршава због недостатка адекватног осветљења.Ако је дневна светлост кратка, организовано је слабо осветљење.Дужина дневних сати треба да траје око 17 сати.Првих дана светлости треба да буде око сата.Не правите прејако осветљење.Не препоручује се да се користи због чињенице да може иритирати бројлере и изазвати њихово кљување.Боље је радити меко осветљење.Утврђено је да употреба црвених и плавих лампи позитивно утиче на раст птица.
 • Главно условие за здрава развитка на бројлери е присъстване на сухое легло.Требало би да буде довољно дубоко.Чишћење броилера се врши свакодневно.Прљаво легло изазива болест и смрт младих.

Сува простирка је основа благостања птица

Опасност од болести

Опасност зараст бројлера представљају различите болести. Ако су то коб пилићи, они су отпорнији на болести од других.Усклађеност са санитарним стандардима је строго неопходна, јер:

 • успоравање раста је често последица присуства хелминта у телу птице.Њихови патогени сматрају се "капиларама".Паразити могу да попуне црева, гушавост, цекум, што доводи до губитка тежине и престанка раста;
 • ​​
 • превенција болести се састоји од третмана антибиотицима и витаминским комплексима;
 • Правовремена вакцинација популације живине има важну улогу;
 • Редовним прегледом пилића спријечит ће се инфекције.Преглед треба да обавља ветеринар;
 • За борбу против хелминта, добро је препоручен лек "Бели чешњак".Доступан је у свим продавницама кућних љубимаца.Додајте га у мокру храну за пилиће.

Предности пасмине кобб бројлера

Правилно одржавање и правилно одржавање бројлера су главни услови за њихов добар раст. Изврсне перформансе у овој области показују бројлери ТРОВ 500. Са правим садржајем, можете добити највећи профит у најкраћем могућем року у облику најквалитетнијег белог меса.

Броилер Цобб пасмина

Потребно је 35 дана да се добије 1,9 кг добитка тежине.Дословно 500 грама ће се повећати у свакој наредној седмици.Цобб пилићи су отпорни на болести, брзо добијају на тежини и имају високу стопу преживљавања.То је око 96%.Њиховасадржај је користан јер:

 • Трошкови месних производа Цобб бројлера су најатрактивнији.
 • Продуктивност не зависи од састава и карактеристика квалитета хране за животиње.Цене могу бити најниже.
 • Највиша конкурентност пасмине је МАТ 60. То доводи до њихове доминације на тржиштима.
 • Економична производња Цобб бројлера.Предузећа, која кољу милион птица недељно, добијају профит од 2 милиона долара током године.Мале фарме и приватни власници такође осјећају предности држања ове птице.
 • Пилићи ОВОВОВ 500 су повољни за своје куповне цијене.На цијену дневних младих животиња не разликује се од цијена једноставних бројлера.

Уклањање узрока који утичу на раст и развој бројлера, омогућава да се профитира од ове врсте активности.С обзиром да пилићи СОББ 500 испуњавају све захтјеве тржишта, предност њиховог узгоја и одржавања је очигледна.