Главне карактеристике краве крава Краве

Кравата врста јарославли припада типу млечних производа, чији представници дају својим власницима укусно и пуно млијеко у великим количинама.Ове краве су узгајане од стране Иарославл узгајивача без употребе узгојног рада.Користио је селекцију за вишегодишњи узгој, која је узимала у обзир квалитет животиња. Изабрани су и храњени најбољи бикови. Званично, пасмина се појавила 1933. године, али до данас, побољшање тела и вимена се наставља, а продуктивност млијека и меса стоке се повећава.

Арославскаа врста крав

Главним карактеристикама крава

 • Брза адаптација на нова места за узгој.
 • Зависност од држања у великом стаду или појединцу у штали.
 • Краве се љети могу шетати на зеленим пашњацима или држати у шупи користећи концентрате и силажу као храну.
 • Висока стопа плодности.
 • Употреба животиња не само за производњу млека, већ и као говеда.
 • Забрањена диспозиција крава.
 • Отпорност на разне болести због високог имунитета.
 • Обезбеђење високомасног млека.
 • Навикавање на људе.

Арославски крави се сме да се храна и в стојке и в чери

.

Изглед јарославске стоке

Уобичајена боја јарославске расе је црно одијело, са бијелим пјегама на глави и доњем торзу. Ноге крава су “обучене” у беле “чарапе”, беле и врх репова. Појединци су чисто црни, а када их прелазе са другом расом, њихова боја може бити црвено-браон или црвено-бела. Бикови и краве ове пасмине имају угаону, неконзистентну структуру и јаку конституцију.

Присуство јаких и тешких костију је главна карактеристика млијечних крава, које се не крећу на велике удаљености. Лако се препознају захваљујући развоју средњег дела тела, малој глави, издуженом фацијалном делу и тамном, влажном носу. Млечни тип се разликује по врату који има просечну дужину, мале наборке на кожи, као и снажне светлосне рогове.

Упркос великом броју тела, краве имају слабо развијену мускулатуру, бок, па се не узгајају за производњу меса.Кожа се не може користити за производњу производа од коже због своје суптилности.Из истог разлога, кућни љубимци осјећају танке промјене температуре. Танке и кратке ноге не ометају стоку да имају корпулентни торзо. Раст женки и мужјака се не разликује, бикови су нешто већи. Просечан раст бикова достиже метар са малом тежином која достиже 500 и пол килограма.

Със неразваване мишиси, къст от арославль не е примерен за взросство маса

.

Посебности јарославске пасмине

Компактна фигурадоприноси чињеници да држање и исхрана стоке није тешко.Код великог вимена округлог облика, у којем се накупља велика количина млијека, животиње се лако разликују од других пасмина.Предње брадавице се налазе далеко једна од друге, страга - ближе - то чини удобно мужење.Виме након изласка из млека постају мекше, спужвастије и мале величине.

Виме танке коже захтијева пажљив и пажљив став.

Јарослављске краве дају велику количину млека, које има добра укусна и нутритивна својства.Бикови ове пасмине у раној доби шаљу се на клање.Велика величина омогућава да добијете пристојну количину меса.Млечне краве које су достигле зрело доба, послане у кланицу, више не представљају вриједан прехрамбени производ.Буренка лако преноси тељење, рађа 5 младунаца у репродуктивном животу.

Просечно 5 телади се може добити од једне краве у целом њеном животу.једу пола године мајчиног млека.Код интензивног това, они почињу да одлажу маст раније.

Висока хранителна и неговата говедина се произведува од годината.

Они су погоднији за оплемењивање од других, због високе способности гена да преноси млечне карактеристике.

Недостаци пасмине

 • Тип тела: уски груди, слабо развијени мишићи, широко дупе, сакрални кров виси у облику -Све ово је негативан индикатор за употребу у производњи меса.
 • Присуство слабих удова који се лако ломе на неравном терену.Након што се смјестио, Буренка често пада на предње шапе и на одређени временски период не може порасти.