Главна дресура трешње у пролеће за оплођење Цхерри

Трешња је најнезахтјевнија воћка. Она толерише мокро и врело лето. Има отпорност на мраз и имунитет на болести. Трешњино дрво је непретенциозно у избору земљишта и садног земљишта. Међутим, да би се успјешно узгојило, активно развијало и било богато воћем, вишње треба додатно хранити. Све воћке треба оплодити од раног пролећа.

Потреба за храњењем

Вртари са значајним искуством у раду са трешњама тврде да само правилна нега и благовремена дорада у прољеће помажу да се повећа плодност дрвета. Ово је прилика за примање до 20 или чак 40 канте висококвалитетних бобица које нису оштећене болестима и штеточинама.

Ђубрење у пролеће омогућава биљкама да обезбеде есенцијалне минерале и витамине. Ова процедура даје велики подстицај активном расту и развоју дрвета. Омогућава да биљка самостално производи високу отпорност на болести, мраз, суше.

Веома је важно хранити младе биљке, јер оне још нису ојачале. Треба им времена да развију здрав коријенски систем.

Врсте ђубрива

Према структури минерала и витамина, гнојива се дијеле на неколико типова.

 1. Органиц. Овај тип укључује: компост, пилетину, живзелена ђубрива.Захваљујући њиховим поступцима, трешње повећавају однос приноса и квалитет самих плодова.За стабла трешње боље је правити хумус или стајњак.Свеж гној треба користити врло пажљиво, јерПостоји шанса да се изгори корен.За трешње је веома корисно додати органске сидерате добијене од лупине, сенфа, силовања итд.
 2. Азот.Ова врста ђубрива је најпотребнија у пролеће.Њихово дјеловање омогућава повећање активности раста зелене масе дрвета.То су: уреа, амонијум сулфат, калцијум нитрат, уреа.Први знаци да на дрвету недостаје азот је деформација и губитак боје у листовима, избацујући круну.Прекомјерно уношење штети биљци, претвара лишће у велике задебљане режњеве и активно повећава раст младих младица.
 3. Фосфат.Састав активне супстанце за ђубриво је фосфор.Ово је главна компонента за додавање енергије и снаге биљци: она је део ДНК, омогућава дрвету да активно цвета и формира цвеће.Група обухвата: суперфосфат, аммофос, коштано брашно, диамофос.Ако постоји недостатак фосфора, биљка се слабо развија, лишће замрачује и блиједи.Вишак фосфора носи са собом рано старење дрвета.
 4. Поташа.Ово ђубриво је одговорно за развој болести, мраза и отпорности на сушу.У различитим фазама израде недостатка поташије гнојиво не допушта формирање бобица и успорава раст коријена.Гнојива укључују: калијеву сол, калијев нитрат,калијум хлорид.Недостатак ефекта на лишће постаје жута, деформише се и пада.Цветање успорава, формирајући малу формацију пупољака.

Комплексна ђубрива имају веома добар утицај на развој трешања.Дрвету дају есенцијалне хранљиве материје.За трешњу тако да је добро плодоносна, такви комплекси су погодни: аммофоск, диаммофоск, нитрааммофоск, нитрофоска.Њихов састав вам омогућава да храните стабло додатним витаминским елементима.

Време за одијевање

Прво прољетно одијевање треба обавити прије него цвјетови трешње.У то време, оплодња промовише цветање дрвета.Главни састојак је уреа или амонијум нитрат.Најприкладније стање ђубрива је течно.Разблажити са 100 мл урее у 10 литара воде и сипати у перисталну кружницу.Трешње трешње треба да добију такву дресуру једном годишње.

Већ током периода цветања, дрвету су потребни азотни комплекси у комбинацији са органским преливом.Добар начин да се помогне развоју пупољака и активира богатство јајника ће бити применом зеленог ђубрива или пилећег стајњака.Важно је да се компост правилно припреми од корова или свеже коприве, поплављујући га водом.Инсистирајте најмање 7 дана.Даље, током периода цветања, направите количину од око 10 литара за свако дрво.

Последњи пут је неопходно оплодити трешње у пролеће после цветања биљке, крајем маја.У овом периоду је потребна само органска обрада.Боље је изабрати стајњак за ово, али не само свјеже, негоиструнуо да не би спалио корен биљке.

Важно је додати стајњак у разређеној течној форми, посебно ако је година била сува.

Технологија примене

Зависи од старости биљке, како се хранити трешњом у пролеће, тако да она даје боље воће него раније - важно је узети у обзир време оплодње. Млада стабла захтевају неколико врста исхране, али обавезно израчунајте дозу.

 1. Расадници у првој години раста. У јами где се сади садница, неопходно је да се стави мешавина компоста (200 г), сувог хумуса (око 3 кг) и суперфосфата (100 г). Све је то помешано са земљом. Такође се може додати калијум хлорид. Након тога 2 године није потребно оплодити. Иако неки вртлари препоручују праћење раста садница. После вегетационог периода, раст треба да буде око 30 цм раста, ако је мањи, можете га хранити таквим саставом (100 г суперфосфата + хумус око 3-5 кг).
 2. Раст од 2-3 године. После три године, младом дрвету је потребан азот. 120 г било којег азотног ђубрива може бити посуто око цеви и прекривено танким слојем земље на врху. У том периоду је такође потребно додатно ђубриво у мају. Затим, 2 пута месечно, можете додати урее, након разређивања водом (15-20 г урее на 10 литара воде). Ова облога ће служити као врста наводњавања и ђубрива. После наводњавања, важно је опустити тло око дебла.
 3. Раст од 5-8 година. Након формирања кореновог система, мора се пазити на храњење.за боље плодоношење.Прије цвјетања у рано прољеће, урее у већим количинама (150-200 г на 10 литара воде).Такодје, ово решење се може прскати стабљиком и изданцима.Око дебла је потребно направити удубљење у облику бразде и тамо сипати гнојиво разријеђено у пропорцијама.У петој години раста треба додати фосфатне и калијеве супстанце.Увођење комплекса ђубрива има добар ефекат: дрвени пепео (100 г), суперфосфати (100 г), хумус (200 г), калијумова со (5 кг) - у време примене.
 4. После 8 години раста.У овом периоду развоја, вишња је препозната као стара биљка.Да би се родила, потребна је посебна нега, а дозе оплодње треба повећати 3 пута.

Народни лекови

Популарне методе такође дају добре резултате:

 • здробљена љуска јаја - донета у тренутку отпуштања и копања земљеоко дебла: богато вапном, смањује киселост тла, можете направити до 2 чаше по 1 квадрат.м.;
 • свежа пиљевина - доприноси попуштању тла, упијању влаге, пропуштању ваздуха, посипању око 2 кг по квадратном метру око дебла.м.;
 • морска трава - органско природно ђубриво, богато калијумом, које се користи влажно, потрошња је око 7 кг по квадрату.м) тла;
 • лоши - отпад из текстилне производње, добро разложен, богат азотом, количина примене до 6 кг по 1 квадратном километру.м.;
 • квасац - погодан за наводњавање, разблажен у пропорцијама од 10 г квасца на 10 л воде, боље је унети у загрејано земљиште за активно излагање, промовише активнираст изданака и листова.

Закључак

Уношење хране у пролеће има своје значење.Након дуге зиме, дрвету су потребне снаге за раст и развој.Технологију прољетног ђубрива тестирају искусни вртлари и њихова дугогодишња пракса.