#FruitVeg4you кампања за здравије становништво

#FruitVeg4you кампања за здравије становништво

Европска асоцијација произвођача воћа и поврћа Freshfel покренула је кампању на друштвеним мрежама #FruitVeg4you с циљем веће потрошње воћа и поврћа. Покрећући кампању на друштвеним мрежама заједно са Copa-Cogeco-ом у марту 2017. нарочито су се фокусирали на децу, њихову физичку активност и правилну исхрану што је подржала и Европска комисија. Шире, циљ #FruitVeg4you је да подиже свест потрошача свих старосних група широм ЕУ о значају здраве и уравнотежене исхране кроз потрошњу воћа и поврћа, дељењем информација о воћу и поврћу, рецептима и новим идејама.

Моћно оружје за постизање тог циља свакако су друштвени медији. Међу бројним стратешким приоритетима, као што су улагање у мрежне технологије, унапређење дигиталне науке и инфраструктуре и побољшање повезаности и приступа, Европска комисија се фокусира на јачање дигиталне индустрије ЕУ.

Freshfel ради на већем разумевању усвајања и употребе социјалних медија у сектору производње, трговине и потрошње воћа и поврћа. Употреба друштвених медија биће део дискусије на Годишњем генералном састанку Freshfela 2018., који ће се заједно са Немачким удружењем за воћарство (DFHV) одржати у Хамбургу у јуну. Годишња скупштина ће се фокусирати на изазов промене потрошачких навика куповине као резултат дигиталне економије и импликација на европски ланац снабдевања воћем и поврћем.

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *