Френцх Хеавивеигхтс Хорсес

Тешке пасмине коња су лепе, јаке животиње које се узгајају за своје потребе. Перцхеронс су постали један од најнеобичнијих представника издржљивих врста. Како се појавила ова пасмина и која је њена особина? У малом прегледу научит ћете о вањштини и карактеристикама предивних животиња, као ио интрицитетима раста.

Коњи Перцхерон - лепе и јаке животиње

Оригин

Нема тачних датума када су се појавили први Перцхерони. Међутим, хиполози верују да су преци савремених коња коришћени у коњици Јулија Цезара. Неки научници сугеришу да је ово нова врста која је узгајана прије пар стотина година у француском дворцу.

Прототип модерног Перцхерона био је моћна планина, коју су користили витезови и коњаника.Задатак коња био је да премјести човјека с тешким рукама на велику удаљеност. Постепено, са одласком металног оклопа, животиње су преоријентисане на тимове. За урбане потребе расле су моћне врсте, за војску - минијатурнији, елегантнији тип.

Први пут су представници ове пасмине разговарали средином 19. века, када су животиње коришћене у омнибусима. Активни узгојни рад обављен је у француском дворцу Ле Пен.

Коњи пасмине Персхерон првобитно су се користили као склоништа.

Тешке тежине из Француске настале су преласком неколико врста коња - арапских, булонских и бретонских.Стога је апсорбовао све позитивне особине које су имали њени преци:

 • издржљивост;
 • агилност;
 • суха конституција;
 • хармоничан додатак;
 • благи удар;
 • масивност.

Екстеријер

Модерни перхерони су велике животиње велике кости. Величине коња, према прописима (у метрима):

 • дужина торза - 1.69;
 • висина - 1.60;
 • обим груди - 2;
 • пречник шапа - 0.24.

Перхерони поседују претежно сиво одело

Уобичајено одело тешких тежина је црно-сиво, али постоје оригинални краљевски, црвенкасти представници. Арапски коњи су потомцима дали предивну боју, која коњу даје аристократску елеганцију. Посебност ове пасмине је вуна која има сјај. Да бисте утврдили да су пред вама коњи из француског дворца, пажљиво погледајте спољашњост животиња. То су моћне животиње, са великом главом, масивним вратом и херојском сапом. Ноге снажне, мишићаве са уским зглобовима. Реп и грива дебела.

Служи 22-25 година. Узгајају их са лакшим расама и баве се спортским и ловачким коњима.

За сву њихову масивност, перхеронски дивови имају одличан темперамент, добри су у контакту са људима. Због одсуства агресије, животиње су добиле популарност у свемуЕвропа и Америка. Мирно расположење и стрпљење не иду на штету генијалности. Узгајивачи биљеже способност коња да брзо разумеју, лако се уче. Огромна снага и невјеројатна издржљивост учинили су их помагачима у свим подручјима.

Коњи Рецхордс се лако тренирају

Садржај

Да бисте довели здравог представника ове пасмине, морате знати о замршености садржаја. Узгајивачи француског дворца развили су посебан систем, захваљујући којем здрави Перцхерони расту.Животиње се хране најмање пет пута дневно у исто време.Главна тајна прехране тешких тежина је велика количина сочне траве: она чини главни дио јеловника. Додатно храњено:

 • концентрати;
 • грубе врсте хране;
 • корјенасто поврће.

За трудне кобиле, груба храна се смањује на минималну количину. Садржај витамина у дијетама је допуњен ветеринарским лековима (екстракти уља, ињекције).

У хладној сезони животиње се држе под кровом. Главни захтеви за просторије:

 • топлота;
 • недостатак влаге;
 • чистоћа.

С обзиром на величину тешке тежине француског дворца, одјељци за живот би требали бити слободнији него за друге пасмине: животиња треба нормално лећи, истежући ноге. Добра вентилација и стабилно осветљење су гаранција здравља.

Перхерони су веома велики коњи, тако да им стаје треба да буду простране

Користи се за смећесламу, дрвну сјечку или дрвене пелете.Одбаците сено - ово је груби материјал који ће изазвати иритацију на кожи коња.За чишћење штале, животиње се изводе у шетњу или у слободан простор.Мокро легло, ђубриво очишћено вилама, широка лопата.Просторије су пометене, дезинфиковане.Резервоари за храну, пиће пажљиво опрано.

Животиња је редовно окупана, исечена посебним чешљем.Очи, ноздрве сваког јутра прегледајте присуство инфламаторних процеса.

Ноге захтијевају повећану пажњу, стога, када гледају, траже абразије, отеклине, ране или напрезања.Запамтите: копита требају чишћење и поткове.Да бисмо одржали Перцхерон у одличној физичкој форми, потребна су нам системска оптерећења.

Да не би изгубили облик, Перцхерон мора редовно ходати

Употреба

Перхерони су животиње чија употреба се одликује разноврсношћу.Прије стотину и педесет година коњи из француских двораца активно су судјеловали у свим сферама људског живота:

 • пренијели су оружје за вријеме непријатељстава;
 • помогли су обрађивати пољопривредно земљиште;
 • лако су померали омнибусе на велике удаљености.

У данашње вријеме, тешко се користе тешке тежине, тако да се могу наћи на пољопривредним фармама, међународним изложбама или ношењу туриста у парковима за рекреацију.Због своје грациозности и снаге, тешки вагон се елегантно преноси на велике удаљености.

На крајот на КСКС век на улице Санкт-Петербургапојавила се колица у којима су били упрегнути Перцхерони. Четири сива коња се користе као реклама уживо: носе велику бачву пива од познате пиварске компаније.

Животиње наступају на циркуским аренама. Добри здрави људи из Шатоа одликују се добром реакцијом и брзо уче. Првобитни изглед са задивљујућом грациозношћу освојио је љубав гледалаца и умјетника.

Тешке тежине перхеронске расе су интелигентне животиње које посједују моћну снагу и атипичну елеганцију своје врсте. Уз правилну негу и пун мени, узгој таквог коња није тежак. Запамтите о редовним ветеринарским прегледима и вакцинацијама: то ће заштитити звијер од болести и сродних компликација.