Флуктуације температуре у животу ласице

12) Бели је најмањи и најраспрострањенији представник породице ласица.Ако сте добили сличног љубимца, требали бисте знати о његовим особинама у њези.У већини случајева, узгајивачи који су први купили кућног љубимца суочени су са много потешкоћа.Куповином феррета можете истовремено купити гомилу проблема.Феррет, у одсуству правилне неге може да се разболи, али болест у овом љубимцу може имати лажни карактер.Ови лажни симптоми болести укључују грозницу.

Висока температура ласице није увијек знак болести

Температурне промјене у тијелу ласице

Феррет није обичан кућни љубимац.Ово постаје јасно од првог минута, када је животиња прешла праг ваше куће.За разлику од мачке или пса, температура животиње није одређена спољним показатељима.Ако сте навикли на чињеницу да ваш пас има сув нос и то је знак температуре.Оваква ситуација не функционише са ферретима.Животиња може да се осећа добро и са влажним и сувим носом.Власници најчешће обраћају пажњу на чињеницу да нешто није у реду са кућним љубимцем када се животиња осећа веома врућим дахом.

Чињеница је да се нормална температура ласице креће од 37 до 39,5 степени. Ти подациможе вам потврдити било који ветеринар.Висока телесна температура ласице је резултат њене активности.Животиња је много покретнија од особе и стално се креће, што објашњава његову високу температуру.Ако сте забринути за стање вашег љубимца, или ако сте забринути да има високу температуру, можете узети мерење сами.

Температура до 39,5 степени је нормална за ласица

Како мерите температуру ласице?

Многи власници који су се први пут сусрели са проблемом мјерења температуре феррета не знају шта да раде.То је веома једноставно, можете урадити следеће:

 • Ако приметите знакове упозорења или вам се чини да је телесна температура ласице висока, одведите животињу ветеринару.Искусни лекар лако може да измери телесну температуру и, ако има здравствених проблема, препише одговарајући третман.
 • Измерите телесну температуру кућног љубимца.Температура се мери ректално.Да бисте то урадили, врх нормалног термометра убаците у анус животиње за 1,5 центиметара и сачекајте неколико минута.За то време ћете видети жељени резултат.Ако је температура нормална, онда не би требало да радите ништа и ваше сумње су лажне.Ако је индикатор изнад горње границе норме, онда га треба спустити на уобичајено и потражити помоћ специјалисте.

Електронски термометар је веома погодан за мерење температуре тела прасади

Шта урадити ако ласица има високтемпература

Прво, не паничите. Да бисте свом љубимцу пружили прву помоћ при високим температурама, треба да:

 • Обезбедите свом љубимцу приступ чистој и прокуваној води.Високе температуре узрокују дехидрацију и смрт, тако да ће приступ води помоћи вашем љубимцу да лакше преживи период прије доласка лијечнику.
 • Људска медицина за смањење телесне температуре животиње је прикладна, али треба је дати с опрезом.Ако желите да помогнете свом љубимцу и не оштетите га, дајте му пола таблета аспирина раствореног у води.Ово ће вам помоћи да смањите степен за кратко време и можете доћи до специјалисте.
 • Покушајте да нахраните кућног љубимца што је више могуће.Састав хране треба да садржи воће и поврће, кашу од поврћа, мешавину са уобичајеном исхраном.
 • Увјерите кућног љубимца.Упркос свему, могуће је повећати имунитет животиње уз помоћ миловања.Ова звер је веома осетљива и крхка, потребна је твоја подршка.
 • Болесни кућни љубимац треба покупити и седирати

  Ако је црни тигар на ниској температури

  Ниске вриједности на термометру могу указиватио многим факторима, укључујући:

  • Присуство дехидрације.Ако су дехидратација и анемија узроковане факторима у абнормалном учинку животиње.
  • Болести озбиљне природе.Надбубрежна болест узрокује упалу и формирање тумора у телу ласице, али смањује степен тела.
  • Велики губитак крви је способанизазивају смањење перформанси испод 37 степени.

  Без обзира које вриједности видите на термометру (изнад норме или испод), требате потражити помоћ стручњака. Ако сте забринути због било ког разлога за погоршање животног стања љубимца и промене у његовом понашању, треба да будете пажљиви на ово. Не увек је тромост узрок болести, можда ваш љубимац има погрешну исхрану.

  Али без обзира на разлог за вашу забринутост, треба да контактирате свог ветеринара за помоћ. Лекар ће заказати преглед и прописати потребан третман како би ваш љубимац био здрав.