Флуффи, уши ушних зечева из пасмине зечева

Сада је узгој кунића, посебно нова врста са именом "Баран", веома популаран у пољопривреди. То је повезано са добрим профитом и личним потребама.

Зец пасмине зечева

Иако су зечеви пасмине овна велике величине, али истовремено декоративни, шармантни, слатки.

Они се узгајају у сврхе и за месне и за животињске правце. Појединци досежу више од 6 кг. ливе веигхт. Али постоје и овце мале величине, такозвани "патуљак".

Животиње су добиле име „Рам“ због висења дугих ушију и главе сличне овчетини. Понекад уши расту 71 цм и 17 цм. Често можете видети зеца који трчи около са ушима на глави. Ово се ради ради удобности животиње. Када се описују, користе се многи епитети: свиленкаста, пахуљаста, густа, шарена (тамна, сива, црвенкаста, бела и чак шаролика). Завичајне овце - Енглеска.

Зец Баранске пасмине и његове карактеристике

У опису таквих зечева користе се следеће спецификације: ране, одликују се широким, плетеним телом, са обликованим облицима меса. Месо од овнова одличног квалитета, кожа са дугим свиленкастим падом, је потражња на тржишту.

Раббит бреед Герман схееп

Али плодност није висока. За један окрол зец има око 4-7 зечева.

За разлику од својих рођака, уши ушију, мирне, издржљиве, брзо навикну на људе. Лако се прилагођавати свакој клими.

У Русији су се овнови појавили релативно недавно. Овде се осећају одлично и већ су стекли популарност међу образованим одгајивачима.

Что авлаетса зомними головами?

Фолд кућни љубимци су подељени у следеће типове:

  • ;
  • Немецкиј;
  • Френцх;
  • Меиссен;​​
  • Дутцх;
  • су плиш;
  • испуцан.

Францоски и немачки зечеви су слични, јер су њемачке овце потомци Француза. Енглески се разликују у ушима великих димензија и кратким предњим ногама. Зец из флиса зове се због високе пахуљасте вуне, а плишана, напротив, због кратке вуне. Најмање су холандски и патуљасти зечеви.Јединствене очи патуљасте овце, он види све што се догађа иза њега. Приметили смо да су патуљасте стене веома интелигентне, брзо почињу да реагују на своје име.То су патуљасти појединци кућни љубимци код дјеце.

Раббит французских овцев

Мезинска пасмина је, нажалост, заштићена јер је угрожена врста.

Најкорисније за узгојдомаћинство - француска немачка ушата овца. Узгајани су средином 19. века, прелазећи заједничког зеца са великим Немцем. Резултат је била прилично велика животиња са висећим ушима и свиленкастом косом.

Боја крзна француских зечева је свих врста: пјегава, црна, сива, па чак и плава

Карактеристике храњења и збрињавања овчијих оваца

Овни за узгој кунића хране се 2-3 пута дневно у исто вријеме. Храна је прилично разнолика.

Овни треба дати зеленици

  • зеленило, (столисник, маслачак, боквица, итд.), Концентрати;
  • воће (крушке, јабуке, само без сјемена); житарице (пшеница, зоб).

Зима - сено различитог састава, житарице у одређеном омјеру.Али, да би се избегла гојазност, немојте се прехранити.Обавезно пијте чисту воду. Од 12 недеља, поврће се постепено уноси у исхрану младих зечева, с временом се повећава. Немогуће је нахранити такве животиње грахом, купусом, рабарбаре, парадајзом. За правилан узгој ушних ушију, важно је у којим условима животиње живе. Прије свега, одвојити одрасле и младе кућне љубимце, ако околности то допуштају, онда подијелити животиње по сполу.