Феррет: тајне навикавања на пладањ

Сваки кућни љубимац доноси радост и њежност кући, али захтијева пажњу и бригу од власника. Морате бити спремни не само играти се са својим вољеним љубимцем, већ и уклонити "мјесто злочина" иза њега. Творови, као и други кућни љубимци, поштују чистоћу и свјежину. Ове животиње су сасвим могуће научити најједноставније наредбе и акције. Једно од првих питања које неискусни власници питају, како навикнути ласицу на пладањ? Овај процес има своје особености, покушајмо да подигнемо вео тајности ...

Творови су веома чисти, лако се могу навикнути на пладањ

Поново стрпљење и стрпљење

Обука за кућне љубимце треба почети од првих дана. Једном када је ласица ушла у ваш стан, одмах је почела да се школује. Главна ствар која ће вам требати је стрпљење. То није пас који је спреман за одобрење власника да испуни било који захтјев. Ове бебе су подложне учењу, али спорије.Немојте вриштати на стидљиве животиње. Не можете их ни казнити, уплашена беба неће моћи ништа да научи, и свуда ће се покварити.Животиња мора прве дане провести у кавезу који ће постати његов дом. У станици ласице увек треба да буде чиста, у углу треба да буде пладањ који ће животиња користити као тоалет. Не заборавичврсто је причврстите тако да посуда не постане играчка за бебу.

У кавезу увек треба да се налази пладањ

Фазе тоалетне обуке

Обука за редослед сваке животиње одвија се на свој начин.Неко брзо разуме шта власник жели од њега, неко треба времена да то уради.Али чак и најобразованија животиња не може увек ићи на пладањ.С времена на време, "хитно" се дешава на погрешном месту.Познаватељи сматрају да је животиња навикла на тоалет, ако у пладањ уђе најмање 80% случајева.

У кавезу треба да буде капацитет који планирате да користите током слободног кретања ласице око стана. Беба ће се навикнути на то брже, јер је ова ствар била близу њега неколико дана.

Добро утемељен начин школовања након спавања:

  • Нежно пробудите свог љубимца, али га не плашите.
  • Узмите ласицу у руке, удрите га.Потребно је неколико минута да се животиња држи у рукама, јер након спавања мора ићи у тоалет.
  • Када одељење почне да брине, полако га ставите у пладањ.Не дозволите му да побегне или да се пресели на друго место и ослободи потребу било где.
  • Ако је животиња користила пладањ за своју намену, похвалите га.Понудите малом гурману омиљену посластицу, прошетајте се по кући.
  • Први пут морате контролисати време.Сваких 30 минузмите љубимца у руке и посадите га у пладањ.

Надајмо се да сте ухваћенипаметан клинац, и он ће брзо схватити шта се од њега тражи.

Најпогоднији начин за навикавање ласице на пладањ одмах након спавања

Искључивање срања у угловима

Без обзира на то колико се животиња труди, понекад ће доћи до мањих проблема. Главна ствар је да кућни љубимац није навикао да одлази у тоалет било где. Пре свега, уклоните „трагове злочина“ и третирајте под са раствором за дезинфекцију. Средство изабрано за третман мора потпуно уништити мирис.

Ако кућни љубимац у том тренутку хода по стану, онда га подигните и ригорозно га прочитајте, а да не подигнете глас како не бисте уплашили. Затим се вратите у кавез и закључајте врата. На следећој шетњи посматрајте ласицу и не дозволите да се поново смести на исто место.

Животиња се брзо навикава да оде у тоалет било где, ако власник одмах не предузме акцију.

Обратите пажњу, пре него што одете у тоалет, змија постаје у карактеристичној пози. Уочите ово, одмах однесите кућног љубимца на пладањ. Ако је мало лопов отишао до тоалета неколико пута у једном куту, а неугодно вам је ставити кутију с пунилом тамо, положите тканину на под, која је служила као постељина у кавезу, и на њу стављате своје омиљене играчке. Природно, прво уништите мирисе и дезинфикујте под. Може се ставити у овај угао након чишћења здјеле воде, а псе не смеју на мјестима гдје пију или једу.

Ако је ласица покварила на погрешном мјесту, тамо морате ставити његове играчке или здјелу воде.

Постепено оспособљавање за живот изванћелије

У великом стану ваш љубимац треба времена да се удобно смјести. Почните га пуштати из кавеза у једној соби, блокирајући приступ другим собама. Проверите да беба није угрожена док хода.

И тако да се не носи нигдје, ставите у погодан кутак пладањ у који ћете ставити папир натопљен урином животиње.

Када се ласица навикне на собу, редовно посећује свој пладањ, можете отворити следећу просторију за њу. Овде ћемо поново морати да поновимо тренинг. Животиња неће моћи далеко отићи до тоалета. Дигестија ласице је довољно брза, тако да ће у великом стану бити неколико тоалета.

Ако је ласица хтео да оде у тоалет и да је пладањ у другој просторији, он једноставно не би имао времена за трчање до сада

Уобичајене грешке

Основна грешка новорођенчади је прекомерна потражња за њиховим љубимцима. Научити ласицу да оде у тоалет на фиксно место и одбије га од прљања у угловима - то је веома важно, али не увек могуће. То не значи да се власник мора одмах одрећи, али понекад мораш трпјети свакодневно чишћење "доказа".

Друга грешка није чување. Ако се у посуди не користи пунило, онда га треба прати након сваке посјете животињама. Власници новака мисле да ће животиња лакше пронаћи мирис по ВЦ-у, али није. У прљавом тацном вреци неће ићи. И смрди га чак и након чишћења ВЦ-а. Ако се користи специјално пунило, ондачишћење је неопходно јер је загађено.

Грешка се може сматрати слободним шетњама око стана, док се не навикнемо на пладањ у кавезу. Прије одласка на развој нових територија, љубимац би требао бити добро навикнут у свом кавезу и навикнути се на одлазак у тоалет. У супротном, једноставно касније неће разумети шта желите од њега.

Сада знате како тренирати ласицу на пладњу. Међутим, сваки власник мора да схвати да ће, како расту, животиња изазивати и доказивати. Одбијање из пладња може бити покушај одрастања мушкарца због доминације. Покажите упорност и стрпљење, поновите процес обуке у тоалету, ако је потребно.