Феррет кавез: опције за све прилике Ферретс

У вашој кући појавио се паметан, пахуљаст и прасан члан породице.Дужност доброг домаћина је погодна за постављање вашег љубимца.А шта значи погодност за ласицу?Шта ова живахна животиња треба?Како да се мали љубимац осјећа угодно?Пре свега, требаће вам кавез за ласицу.Али на којој верзији становања престајете - ово је само ваша одлука.

Съвможно с придобъм на феррет, требует да купите клетка за то

Както е възможности?

Избор куће за кућног љубимца је озбиљна ствар.Куће и кавези за псе су различити:

 • кавез од пластике и метала;
 • кућица од шперплоче у дрвеном оквиру;
 • кућа са предњим зидом од плексигласа;
 • кавез од металне решетке, на оквиру било ког типа;
 • кућа од тканине са зидовима обложеним пјеном;
 • привремено склониште од картонских кутија;
 • кућа у облику плетене корпе или корпе.

Као што видите, постоји много опција за становање, али желим да детаљније разрадим ћелије које се могу направити својим рукама.

Домаћи кавез за ласица

Израда кавеза из шперплоче

Најчешће, власник покушава да направи кавез својим рукама, јеркупити прикладноопција у трговини не ради. Тријез (припитомљен твор) није хрчак, нити папагај, треба му много простора за игре и рекреацију. Нарочито ако животиња буде затворена већи део дана. Дакле, каква су правила за изградњу кавеза за ласице? Прво, важна је величина и број спратова. Погледајте око собе и одлучите који кутак можете да истакнете за вашег љубимца. Од њега зависе димензије будућег дома.

Минимална величина зграде је 60к80к50, али ако површина простора дозвољава, онда је вредно да је повећа.

Прво је направљен скелет ћелије

Прије свега, у изради кућишта властитим рукама, оквир је састављен од дрвених шипки. Мора бити у складу са одабраним димензијама.

Интерфлоорне преграде се режу из листова дебелих шперплоча. За хигијену, комад линолеума одговарајућих димензија је пуњен на поду пода, што ће учинити чишћење практичнијим. Подови у кавезима за ласице морају бити чврсто фиксирани, јер ће животиња скакати и лутати у свом дому.

Ако радите својим рукама, можете уредити кров за унутрашњост собе. Може бити равна, нагнута или двострука нагиба, а могу се израдити и додатни декоративни елементи. Све зависи од ваше вјештине и маште.Изгледа добар кров од шперплоче, у којем се уредно режу рупе за уметање решетки.Такви мрежасти прозори олакшавају причвршћивање различитих предмета. На пример, на последњем спрату, исподна крову се може објесити висећа мрежа за опуштање.

Кућа и преграде могу бити од шперплоче

Задњи зид конструкције може бити направљен од једног комада шперплоче, али је предњи дио боље распоредити у облику двоструких врата. Да бисте то урадили, окрећите костур шипки тачно према величини фасаде и обложите шперплочом. У њему се на нивоу сваког спрата исецају уредне рупе. Испод је лијеви ивичњак, тако да смеће не лети до подова у соби.

Прозори на крову и на вратима су затворени издржљивим мрежастим комадима, који су причвршћени извана малим платнама. Стране могу бити чврсте, прозори у зидовима нису потребни.

Предња врата се шаркају на шаркама, подешавају и опремају стопицама тако да ласица не може да отвори сам излаз. На овај начин, израда кавеза од шперплоче може се сматрати комплетним. За обављање свих радова потребни су сљедећи материјали:

 • дрвене шипке различитих дужина;
 • неколико листова шперплоче дебљине 10 мм;
 • кућиште;
 • танки оквири за фиксирање решетки;
 • неколико комада линолеума;
 • надстрешнице, вијци, ручке и вијци врата.

Сада је вредно урадити унутрашњи дизајн дома.

Уместо предњег зида требало би да буду двострука врата

Како опремити кавез за ласице

Између првог и следећих спратова морате направити мердевине. На првом спрату, тоалет је смештен у једном углу, за ове сврхе најбоље је користити угаони носач. И унутранасупрот угла је постављена посуда за храну и посуда за воду. На сљедећем кату можете ставити удобну кућу у којој животиња може мирно спавати. У ову собу треба водити округли шахт пречника око 15 цм, тако да је животиња била удобна за улазак и излазак. Кућа мора бити затворена и тамна изнутра. Ако власник не жели потрошити додатни новац, онда се може направити и од импровизираних средстава.Уредан и удобан дизајн може бити стегнут заједно или користити стару кутију пакета.Јастук или танак мадрац стане у кућу.

Феррет - избирљив кућни љубимац, ако из неког разлога не воли кућу, неће ући у њу. Власник би требао бити спреман да понуди љубимцу друго мјесто за спавање. У ту сврху можете шивати кућу од тканине, запечатити њене зидове пјенастом гумом како би је задржали у форми или преуређивали стару путну торбу, уклањали змију и правили округлу рупу за животињу. Није битно од чега ће кућа бити направљена, најважније је да јој се допада пахуљасти станар.

66

Хаммоцкс за опуштање можете објесити неколико комада на различитим нивоима, али један је довољан. У продавницама се продају готове конструкције, али неке воле да их направе ручно. Главна ствар је одабрати дебелу тканину и издржљиве каблове за монтажу. Најједноставнија опција је одрезати комад ногу од нежељених панталона. У угловима обратка за причвршћивање комада одеће за рубље, а изнутра, између два слоја тканине,ставите комад танке пенасте гуме или синтепона тако да је ласица мекана и удобна.Ако су прозори урезани у кров кавеза и постављена чврста кавезна решетка или решетка, везана је за њу.Ако је кров чврст, онда изнутра, четири чавла се закуцају и пресавијају у облику петље, на коју је обешена висећа мрежа.Такође можете пробушити 4 рупе и проћи кроз њих, повезујући врх са поузданим чворовима.

Кавези за белце се монтирају у кавезе за беле псе.Они подсећају на крзнене грабежљивце јазбине.

Најлакше је саставити такву структуру из кратких канализационих цеви са унутрашњим пречником од 105 мм.За самосталну уградњу потребне су кратке секције цеви, адаптери до 45 °, и Т-комади.Лаз би требало да буде без оштрих завоја, пожељно је да се протеже преко свих подова и допусти му да дође до највише висине.

Женки се воле да се опусте в хаммоцкс

Кавези от други материали

Некоторие власници встъпавали клетки из плексигласа.Овај материјал се може монтирати и на дрвени оквир, али у вратима и на крову потребно је избушити велики број рупа пречника од 1-2 цм за улазак ваздуха.Остатак реда производње остаје исти.

Обртници могу направити кавез властитим рукама из металног кавеза на отвореном, причвршћеног за оквир металних цијеви или летвица.

Овај дизајн је једноставан и управљив.Може се поставити на точкове и помакнути по потреби.Главна стварКористите чврсту мрежу са малим ћелијама или решетком са малим шипкама, тако да кућни љубимац не би могао да изађе у дивљину.

Кавез може да се направи постављањем оквира кавезом

Кавези за кртице из кавеза не морају бити подељени на подове.На различитим нивоима можете фиксирати широке полице дебелих комада шперплоче.На сваку полицу доносите мердевине или излазите из шахта и поставите кућу, играчке и лежаљке на различитим висинама.Главна ствар је да се на доњем спрату уреди "трпезарија" са коритом за исхрану и пијанцем и угаоним тоалетом.У таквом окружењу, животиња ће се осећати прилично удобно.

При самопроизводњи кавеза и викендице за кућни феррет власник има додатну одговорност за сигурност кућног љубимца. Сви спојеви морају бити чврсти, рубови шперплоче и рубови рукава морају бити брушени тако да животиња не боли. У кавезу не сме бити оштрих ивица и детаља.Сви унутрашњи услови, осим преносивих играчака, морају бити сигурно причвршћени за зидове или плафон.Поштовање сигурносних мјера је важан услов, јер ће ласица бити немирна и окретна госта.Али, вјерујте ми, задовољство добро обављеног посла надмашит ће све потешкоће које су се појавиле тијеком изградње ексклузивног стамбеног простора за крзненог љубимца.