Енглески чистокрвни коњ пасмине Коњи

Пасмина јахачких коња као што је енглески чистокрвни је најбољи и најтраженији. У Русији заузима водеће мјесто међу стијенама.

Енглеска пасмина је елита међу тркачким коњима

Историја порекла

Таква расна енглеска раса добијена је преласком кобила локалних села са арапским и шпанским тркачима. Корени ове пасмине потичу из седамнаестог века. Али, не постоје тачни подаци о стварању таквих животиња. У Енглеској су у то време постојале добре расе коњских коња, али су касније арапски тркачи почели да се уводе у земљу како би прешли са локалним кобилама. Како се касније показало, ово је урађено како би се побољшале расне и расне способности коња у арапским земљама, јер се показало да су потомци енглеских врста одличног квалитета.

Коњички спорт у Енглеској је широко распрострањен и широко је распрострањено мишљење да је енглеска расна коњска раса узгајана искључиво за ове активности.Али главни разлог био је стварање висококвалитетне коњске војске, која би помогла да се побиједи у освајањима.

Временом, ова врста коња се побољшала и стекла широку популарност у другим земљама у којима је Енглеска имала велико задовољство да их прода.

Широка популарност у тркама коњадали потицај да се узгајају све савршеније врсте коња. Тај енглески чистокрвни имао је више победа у трци у коњичком спорту. Хтели су да стекну коње који су савршено галопирали и били учесници и победници трка.

Енглески коњи добро играју на тркама

Енглески расни коњи се узгајају у одличним условима, обезбеђују се најбоља храна и најбоље место за чување, као и редовне тренинге који помажу да се побољшају главне особине коња. У узгоју ове врсте, коњи су били подвргнути пажљивом избору и селекцији потребних животиња. Показатељи одличног педигреа такве пасмине су већ били познати пре неколико векова, а доказ за то је књига књиге о родовним енглеским чистокрвама.

Изврсни услови становања и исхране, разни тренинзи и повољна станишта омогућили су нам да развијемо јединствену врсту расних коња.

Карактеристичне карактеристике

Данас је расна енглеска пасмина широко примењена скоро свуда у свету. Користи се као узгој и узгој коња за јахање.

Енглеска пасмина има велику разноликост боја.

Међу свим врстама постоје јединствене велике животиње овог поријекла, које досежу до 175 цм у гребену и имају опсег груди до 200 цм и тежину већу од 500 килограма.

Појава енглеске чистокрвне пасмине је пример узорка коња за коњички спорт. Обично може бити више врста, наиме, црвена, сива или залива, али понекад постоје и црни црни узорци овог рода.

Енглески чистокрвни нема густу вегетацију на ногама, грива и врату. Готово недостају шишке или веома кратке, досежући до средине врата, фину структуру косе. Реп је оскудан и дугачак, али обиље вегетације никада није сматрано врлином међу јахачким пасминама коња. Понекад међу представницима ове врсте постоје примерци са обиљем густе вегетације, али то указује на нека одступања врсте.

Тело коња је прекривено танким, једва приметним длачицама, а присуство танке коже, под којом су видљиве све вене и капиларе, је посебна карактеристика ове врсте. За тркаче који учествују у спортској вожњи, ова кожа вам омогућава да видите обучене мишиће и јаке ноге. Када погледате чистокрвног енглеског коња, његова дубока, широка прса су очигледно упечатљива, а цело тело подсећа на обрнути троугао. Квалитета мускулатуре је једна од главних предности ове пасмине, при чему нема једнакост међу осталим представницима јахачких коња.

Мишићи и вене се могу видети кроз кожу енглеског коња

Енглески расни коњ је звезда коњичког спорта, посебно међу зналцима и љубитељима коњских трка. Следеће карактеристике структуре тела помажу јој да заузме водећа места:

  • одлична структура и развој плућа;
  • јак, здравсрце;
  • јаке тетиве, које заједно са дугим ногама помажу у трчању.

Такве животиње су добиле одлично дисање због широко распоређених ганаша на широком, танком лицу. Што се тиче описа врата, онда је у представницима ове пасмине дуга и равна са одсуством Адамове јабуке.Добро развијен гребен, који се разликује по дужини и висини.Њихова леђа нису преширока, али јака и равномерна, добро развијена мускулатура сапи.

Недостаци енглеске чистокрвне пасмине

Овај тип животиња, поред својих предности, има и неке недостатке.Најважније, због чега су многе пасмине одбачене - је присуство козе на предњим ногама.Појављује се са годинама током дуге употребе коња у тркама, али има случајева урођених малформација.Затим се временом, због присуства Козина, предње ноге коња потпуно погоршају.

Ова врста животиња показује ломљиве кости, које могу узроковати непредвиђену ситуацију током дуге трке у облику слома коња.

Разлог за одличне карактеристике расе ове пасмине коња је и даље у одличном садржају и квалитетном исхрани.Много векова, расни коњ је био репер коња за јахање.