Ефикасно заливање парцеле шаргарепе

Када се сретнеш са мрквом, ужасаваш се колико треба да урадиш. Почињете третирати ову културу као избирљиву. Али није. Није тешко га узгајати, главна ствар је да се земља уредно припреми за садњу и осигура наводњавање.

Залијевање мркве треба да буде редовно

Подземне кабине за слетање

Залијевање мркве није тешка ствар, која захтијева само умјереност. О квалитету коначног усјева. на његов облик, боју и укус утичу многи различити фактори:

  • организација наводњавања;
  • ђубрење;
  • избор локације;

Шаргарепе расту на свакој парцели, јер је ово поврће најчешће у нашим јелима. Популарност је стекао захваљујући свом укусу и корисним својствима. Биљка садржи многе елементе у траговима који су корисни за људско тело.

Ако обезбедите поврће са недовољним заливањем или превеликом количином, шаргарепа испада да је храст. Такво поврће није погодно за људску исхрану, па се користи у сточној храни. Штета је провести дуго очекивану жетву на животињама, посебно онима који узгајају шаргарепу.

Често се догађа да се поврће деформира, што је резултат неправилног залијевања и оплодње усјева. Поврће непретенциозно. али свака грешка може довести до оштећења читавог усјева.

Колико често треба залијевати мркву важно је питање о којем ће зависити коначни резултат.

Ако заливате кревете слабо или са погрешном температуром воде, плодови ће бити искривљени и имати много бочних процеса.Ако није довољно оплодити и мало залити мркву, изазват ћете гљивице у поврћу.што као резултат може уништити цијелу дуго очекивану жетву.Веома је важно након садње и током садње да се оплоди садња.

Са слабим заливањем добијају се плодове

Залијевање мркве

Учесталост обраде је недеља или десет дана.Шаргарепе расту на отвореном тлу, залијевање треба вршити равномјерно дебљином од десет до двадесет центиметара.Важно је посматрати уједначено заливање по отвореном пољу вашег локалитета.Обилно заливање се врши када се семе посади.На отвореном терену, наводњавање парцеле се врши и прије садње, у јесен, када је отворено земљиште припремљено за садњу.

У јесен, припрема земљишта је да копамо и уклањамо вишак вегетације са локалитета.Територија је оплођена, олабављена и регулисана је киселост, врши се залијевање.На почетку пролећа, локација се поново обрађује и напаја.

Неопходно је изрезати подручје од лоших изданака тако да мрква расте равномерно и свака мрква може бити засићена влагом и ђубривима. Превелика близина ће узроковати искривљени принос и оштећење производа.желимо да свако поврће буде не само укусно, већ и лепо.

На најголемите врати

следува најснажните изданци.попуштање тла, земља лабаве структуре је погодна за садњу мркве. Пре чишћења заливање се не врши, јер то није потребно. Вода не треба да буде хладна. Поврће воли топлу воду, која је најпогоднија за повољан раст културе.

Важан и кључан дио организације наводњавања се обавља не прије сијања, него послије. Да би се сачувала влага, препоручује се покривање бунара филмом. Дакле, локација и влага задржавају и штите од неочекиваних мразева, који су тако карактеристични за нашу земљу у рано прољеће. Често долази мраз неочекивано, иако сваке године иста ствар, али ми увек нисмо спремни за то и зато често губимо жетву.

Постоје многе врсте мркве отпорне на хладноћу, али оне нису заштићене од јаког мраза. Може да издржи температуре до -4 степена. Обратите пажњу на климу у вашем региону пре него што изаберете семе за садњу. Контролишите температуру воде, јер хладна вода може негативно утицати на вашу културу и уништити је.

Водујте подручје топлом водом и нанесите потребно ђубриво. Мрква воли азотна ђубрива и поташу - фосфатна ђубрива. Не препоручује се обилно залијевање водом након засађивања усјева. Потребно је напојити довољно воде, без фанатизма.

Заливање се углавном користи у заливању, али ако имате велику садњу, можете користити друге методе заливања. Ако је време врело, заливање једном недељно није довољно. Неопходно је обрадити локацију свака три или четири дана тако да земљиште не будеИмали сте времена да се осушите, а нисте изгубили усев.

Потребна вам је брига за шаргарепу, али то вас неће пуно коштати. Само треба да се придржавате услова правовремености. На време да обрађује земљу, бирајте праву врсту шаргарепе. Изаберите локацију која је погодна за садњу поврћа.