Ефикасни берачи трешње Цхерри

Током сезоне жетве из воћних стабала направљених одМожете изгубити много бобица иза великог фронта рада: они падају, пуцају, итд.Када дође време да одаберете трешњу, баштован може дуго да растеже процес, а плодови ће се покварити.Стога је измишљено да се користе специјални алати који овај процес чине много бржим.Ако не можете да их купите у продавници, можете је сами направити.

Методе за брање плодова од трешања

За сакупљање бобица из крошње можете користити:

]
  • домаћи алати;
  • специјални комбајн.

Комбајни за жетву су подељени у 2 категорије: комбајни опремљени лучним оквиром и механичком руком.Принцип рада комбајна је да, пролазећи између редова дрвећа, машина врши и отресање бобица на специјалној транспортној траци.

Механичка рука ствара јаке вибрације, што доприноси самоповређивању јагодичастог воћа на цераду, претходно раширену по земљи.

Свака метода је идеална за брање трешања.Такви уређаји вам омогућују да брзо бирате бобице са дрвећа у великом врту.Ако одлучите да бирате бобице на вашој приватној парцели, онда ћете имати користи од употребе направљеног уређајасопственом руком. Они заслужују њихову популарност због једноставности рада, мале количине материјала за производњу и високе ефикасности.

Самостојећи уређаји из боце

Да би се сакупљање трешње одвијало што је могуће прецизније и прецизније, потребно је направити уређај из обичне пластичне боце.

  1. Подијелите посуду од пластике на 2 једнака дијела. За уређај вам је потребан само доњи део без врата.
  2. Сегмент облика поткове треба изрезати из малог комада дрвета. Унутрашњи параметри боце морају се потпуно подударати са величином исеченог фрагмента.
  3. Након тога у завршном сегменту треба бушити неколико рупа, чији пречник треба да буде исти као и пречник дрвених шипки.
  4. Надаље, тако да штапићи из избушених рупа не испадну, морају бити осигурани љепилом.
  5. Затим, готови сегмент са штаповима и рупама треба да буде причвршћен на унутрашњост припремљеног контејнера. Као такав елемент за причвршћивање може да делује као конопац или бакарна жица.
  6. Последњи корак је причвршћивање држача на берач трешње. Имајте на уму да његова дужина мора бити таква да уређај дође до врха дрвета у потпуности.

У овој фази, процес израде уређаја за брање бобица је потпуно спреман. Све је једноставно и не морате да правите озбиљна финансијска улагања за куповинуматеријала.

Кућни уређаји из цеви

Да бисте брзо изабрали бобице са дрвета, можете направити уређаје из цеви.У првој фази потребно је приступити припреми цијеви за будућег власника, уз помоћ које ће бити омогућена квалитетна колекција трешања.

Пошто слушалица мора бити стално држана у руци током брања, веома је важно да изаберете ону која неће бити претешка.Имајте на уму да рупа у њој треба да буде мала, али довољна да бобице могу лако да стигну тамо.

Онда треба одрезати цев са једне стране.Након тога се изреже посебан жлеб који стрши у следећем држачу за ноге плода.Да бисте добили куку, мало савијте жлијеб.Ако је овај процес веома тежак, најприје се цијев загријава на високој температури и сви потребни елементи се у овом тренутку савијају.

Да бисте добили звоно, морате загрејати задњу страну цеви.Када се загреје, причврстите је на боцу или било који други контејнер дизајниран да покупи зреле вишње.Берри, пада у ово звоно, ће се најлакше котрљати низ цев и пасти у боцу, а не на површину земље.

Употреба алата

Да би се сазреле трешње брзо и што прецизније сакупиле, морате знати како правилно користити властите уређаје.

​​
  1. Прво, доведите врх цеви до бобица.Штапићи или штапићи,Поставите га на уређај, морате да га држите и покушате да га полако повучете према себи. Након тога, он се котрља у одређени контејнер. Када се контејнер напуни трешњама, дизајн треба снизити да би се сипало воће и наставити бербу бобица.
  2. Ако користите уређај који је направљен од цијеви, за овај процес требат ћете растегнути руку, покупити бобицу и пажљиво је скинути. Ово је идеалан уређај који вам омогућава да сакупите воће чак и са самог врха. Спуштајући цеви, бобице сигурно и сигурно падају у припремљени контејнер.