Ефикасан начин садње кромпира - испод кромпира

Узгој кромпира је сложен и скуп процес. Да би добили богату жетву, баштовани морају пажљиво обрађивати земљу, ископавати посебне рупе, наносити ђубрива и благовремено залијевати подручје. Овај посао можете олакшати неколико пута ако покушате да узгајате кромпир под сламом. Ако нема сламе, можете је заменити са сијеном. Ова верзија узгоја коријенских култура карактерише једноставност и јефтиност.

Съдържание на слама в растежниа кромпир олајша дело на фармери

.

Предности и недостаци методе

Многи баштовани покушавају да узгајају кромпир на својој земљи коришћењем ове методе. Постоји велики број начина који омогућавају становницима љета да скупљају добру жетву. Ова опција је једна од најлакших међу њима. И то није једина предност методе. Предности су следеће предности:

  • За узгој кромпира под сламом или сијеном, није потребно гомилати, отапати и копати земљу. Нестаје хитна потреба за употребом специјалних ђубрива за исхрану гомоља.
  • Овај метод даје добре резултате. Повремени становници су уочавали висок принос кромпира када су покушали да га посаде под сламом.
  • Слама штити кртоле одмразеви који им наносе озбиљну штету.
  • Сијено је добар бранитељ крумпира против штеточина инсеката.

Недостаци методе укључују фактор да су мишеви рањени у слами (сијено).Ово је прилично уобичајена појава. Вртлари одбијају садити кртоле за сено због чињенице да морају потрошити новац на куповину овог природног материјала или га сами покосити.

Слама минимизира количину ђубрива

Припрема гомоља за садњу

Пре садње кромпира под сламом, потребно је обавити мало припремних радова. То подразумева одвајање добрих коренова од лоших. Ако баштован жели да узгаја добар усев, требало би да користи средње гомоље, које по величини подсећа на пилеће јаје. Сматрају се најидеалнијом опцијом за слијетање.Такође је дозвољено узимати велико корјенасто поврће. Али пре сијања најбоље је да их исечете на два једнака дела.

Препоручује се загревање гомоља на сунцу. За то време на њима се могу појавити мале стабљике. Проклијале сјеменке неколико пута повећавају количину сљедеће жетве. Да бисте заштитили кромпир од прождрљивих пужева, потребно је да га уваљате у пепео. Након обављања ових припремних активности, можете безбједно почети да садите корене.

По израстку кромпира можете добити бржу жетву

Услови за слетање

У време садње кромпира земља треба да буде лабава и влажна. Најбоље од свегаурадите то одмах након мале кише.Ако се у блиској будућности предвиди суво време, онда ће летњи становник моћи мало да сипа на земљиште на погодан начин.

Процес са селени кромпир под сламом има неколико нијанси.Неопходно је пратити густоћу покривног материјала.Временом се слама или сено могу смирити.Овај фактор треба узети у обзир. Ако је слој сламе предебео, онда кромпир неће моћи брзо клијати.Танак слој ће довести до исушивања земљишта, што негативно утиче на засађене кртоле.

После засада, может остават рупами в сламке за исписение на кромпир

Технологии на засадаване

Довољно је да се кромпир не стави под сламу да би се добила.богату жетву.Да бисте то урадили, следите одређену технологију за слетање.То подразумева спровођење неколико основних корака:

  • Култивисање кромпира под сламом (сијеном) мора почети са отпуштањем горњег слоја тла који је намијењен за садњу.
  • У земљи су направљени плитки канали.Раздвајају се на довољној удаљености од око 30-40 центиметара.Ако желите, можете прескочити овај корак.Али онда ће бити неопходно да се гомољи прскају по земљи како би се попрскали црном земљом.Замијените жљебове могу бити мале јаме, чија дубина не прелази 15 центиметара.
  • ​​
  • Припремљене гомоље треба засадити у ископаним каналима.Након тога, они су лагано прекривени земљом.
  • Засадена површина је темељито покривена одозго.слој сламе.Требала би бити умјерено дебела.Нема потребе да остављате отворена места на локацији.
  • Када се појаве први врхови, потребно је да се на парцели прошири још један слој свеже сламе.Препоручује се да се ојача са копненим рубом који неће дозволити да ветар разлијева сено.

Неки вртлари, да би се реосигурали, додатно посипају малу шаку земље на врх гомоља, која се меша са природним ђубривима.Гној и пепео су велики за ову сврху.Кромпир под сијеном у таквим увјетима ће расти много брже.

Да би се кромпир узгајао под сламом, потребно је да се залиха велика количина покривног материјала.Недостатак сијена је чест проблем са којим се сусрећу становници љета.

Постоји добро решење.Ако баштован нема прилику да добије сламу, он може да га узгаја у својој земљи.Али ово ће потрајати.Сена ће се користити за садњу кромпира у надолазећој сезони

За велике површине морат ћете купити велике количине сијена

Жетва

да узгајају усеве кромпира на локацији како би им обезбедили себе и своју породицу током целе наредне године.За чишћење препоручује се избор сунчаног дана.Берба кромпира са локације је једноставна као и садња.Опет, сви радови ће се састојати од неколико фаза.

Прва ствар која започиње посао је жетва сламе (сијена).У ту сврху су корисне једноставне грабљешто можете да учините за неколико минута са задатком.Нема потребе да журите да баците сено.Преостали материјал ће бити прикладан за садњу кромпира под сламом следеће године.

Сада можете наставити са директним сакупљањем узгојеног кромпира у кантама или врећама.Корјенасто поврће обично добија своје руке.Њихов главни део неће бити дубоко закопан, тако да такав рад неће износити летњи становник.

С тем се завърши обработване на засадениот кромпир под слама.Овај метод вам омогућава да сакупите неколико стотина килограма еколошки прихватљивог и безбедног производа из једне канте жетве гомоља.Таква жетва свакако ће задовољити сваког вртлара.

Доволен је да се кромпир остави под сламом.У овом облику, може лежати до следеће сезоне.Корен, прекривен сијеном, дуго задржава свјежину.

Узгој кромпира под сламом је најједноставнији начин, који вам омогућава да добијете максималну количину висококвалитетних култура коријена уз минималне трошкове.Сковао је пре неколико векова.Чак и данас, овај метод не губи на значају.Свако ко узгаја кромпир испод сламе више се неће вратити традиционалном начину садње кртола у земљу.И то ће бити исправна одлука.