Држање затворене патке

Врло занимљиве птице,узгајају и на малим фармама, а на великим фармама су индоутки.Освајање срца наших живинарских кућа почело је 80-их година двадесетог века.Индеутокки су одавно престали да буду егзотични, јер су добро навикли на нашу територију.Само једна мала нијанса може потамнити љубав према овим птицама.Боје се хладних зима, тако да је потребно створити угодне услове у вријеме хладног периода.

Раније је индоуток узгајан у декоративне сврхе, али сада су престали да буду егзотични

Шта је изазвало љубав према индоотки?

Тачније је назвати птицу мошусном патком.Многи мисле да је његово име повезано са посебним растом на глави, што даје релативну сличност са пуранима.Ово је заблуда.Пурани немају никакве везе са овом врстом.Име “индоутку” је настало из израза “индијска патка”.Зато што су ове птице дошле у наше земље из Јужне Америке.

Птица мошуса ових патака се зове зато што емитују упоран мирис мошуса. И велика популарност ума донијела је смирен и живахан карактер.Индеуток готово не плаче, и ретко показује агресију.

Мусцови патка је велика, има широк прсни кош и снажне ноге.Захтева посебну храну, али има високупроизводња јаја. За домаће фарме, важно је да независна беба може сједити и подизати своје пилиће, тако да нема потребе за куповином инкубатора за узгој.

Индеутка излучује мирисну тајну из црвених жлезда на њушци

Избор простора

Простор за индоуток треба да буде топлији од обичне кокошке. За ове птице не одговара кавез или лагана летња кућа. Приликом градње потребно је одмах организовати изолацију зидова и подова, како се не би бринули зими. У идеалном случају, саградите шупе и опечите је ван. Али ова опција је прилично скупа, тако да сваки власник бира материјале на основу финансијске ситуације.

Приликом изградње топле шупе, посебна пажња се посвећује подовима и постељини. Шапе мошусне патке немају слој масти, већ су опремљене широком мрежом посуда. Велика осјетљивост екстремитета је велики проблем у узгоју јужноамеричких патака. У хладним ногама замрзну, што доводи до смрти птица. Стога, под собе треба подићи изнад земље, додатно изолирати минералном вуном или шљаком, и посути дебелим слојем легла. Најбоље је поставити под од дрвета, а на врху, за топлину и удобност, ставити слој линолеума. Подови од блата су топли, али нису јако хигијенски. Ако је под бетонски, легло би требало да буде дебље него на дрвеној верзији.

Бетонски под у шупи за индоуток изливен је по посебној технологији. Прво, улијте 15 цм земљеповршина, 10 цм дробљеног камена се излије на земљу, набубри с њом и покрије са раствором одозго.

Ако је за узгој мошусних патака неопходно прилагодити постојећу помоћну зграду, онда је она изолирана минералном вуном, шљаком или другим материјалом. Зидови ове шупе су најбоље ожбукани, а 80 цм од пода обложити плоче или плоче. У просторији обавезно прорежите прозор и уметните двоструки оквир са крилом.

Простор за деконструкције мора бити добро изолован

Приликом изградње собе властитим рукама, власник мора узети у обзир узгој колико појединаца планира. Површина зграде се утврђује на следећи начин - свака 3 птице мора имати 2 м² стамбеног простора. Висина куће је око 1,8 до 2 м.

Како опремити кокошињац?

Опрема куће се састоји од следећих елемената:

  • Хранилице, по стопи од 5-6 глава свака. Дужина таквог производа је око 1 м, ширина не већа од 25 цм, а висина је 10-12 цм.
  • Пивнице различитих величина, дубине не мање од 20 цм, ширина пића не би требала прелазити 25 цм, иначе ће морати бити прекривене шипкама, тако да индо-мете неће покушати да пливају у води за пиће.
  • Колци су направљени у облику ниског постоља. За мошусне патке морају да граде сопствена склоништа. Урадите то из дрвене шипке или трупца. Подијуми за одмор нису постављени у близини зидова, треба држати удаљеност од 40 цм, висина склоништа је 20 цм, а ширина може бити иста.
  • Гнезда од теса или шперплоче. Инсталиран је директно на поду шупедрвена кућа са кровом и прагом. То може бити једна конструкција, или неколико дијелова који не комуницирају под истим кровом. Унутар гнијезда обложена је сламом или струготинама. Мала пиљевина се не може користити. Доле женка грије само гнијездо.

У опремању куће за мошусне патке не постоји ништа посебно тешко.Ако у истој просторији власник планира да садржи неколико врста живине, онда се гнезда за индоуток издвајају од свих.Ове птице не воле бучно друштво у време полагања. Број гнезда зависи од броја женки. Свако мора имати посебно мјесто за полагање јаја.

Индо-залиха може да бъдат във възможността в другата пива

.

Гријана штала

Кућни љубимци који воле топлину неће преживети зиму без додатног загревања, чак ни у загрејаној штали. Уређаји за грејање су укључени већ на 5 ° мраза. Електричне лампе, пећи, пећи, грејачи или електрични пожари су погодни за грејање.

Најлакши начин је загревање просторија плавим светиљкама. Њихова снага - 50 вати. Средњи амбар ће требати 6-7 комада. Сијалице су причвршћене на плафон и прекривене заштитном капом од мрежице.

Удобна температура просторије за узгој мошусних патака је 12 ° топлоте.

Али паче се свакодневно емитује отварањем отвора. Птице не воле плесни ваздух и осетљиве су на чистоћу. Чишћење собе и постељину треба редовно обављати.

Индооутс лове фресх аир

Проширење предстраже

Мусцови патка, као и свака домаћа животиња, воли да хода.Лети нема препрека за то.Али шта да радимо зими?На крају крајева, птица са тако осетљивим ногама на хладном снегу или замрзнутом тлу неће бити пуштена.

За зимске шетње, ограђени пашњак је причвршћен за шталу за зимске шетње.Висина ограде није мања од два метра, јер патке добро лете.Прије пуштања птица, двориште за вјежбање се чисти од мраза или снијега, а обложено је топлом постељином од дебелог слоја пијеска или пиљевине. Добро је користити сламу за постељину, не само да ствара топли тепих, већ и упија вишак влаге.

Ходање за сенопе треба пажљиво оградити

Обично ходање је причвршћено на јужну страну куће, штитећи га од вјетра, и покривајући га од кишних падавина.За време шетње, хранилице се налазе у дворишту.Ту су и кутије са купатилом од пепела.Али пролази до резервоара за овај период се преклапају, купање у хладној води за ово живо биће је сигурна смрт.Ако температура падне испод -10 °, птице не могу ходати.

Потешкоће у садржају могу настати само у почетном периоду, када су потребни трошкови успостављања пристојног становања за индоук.Следећи узгој је на палцу.Свака женка може да носи до 100 јаја током циклуса, а тежина једног јајета је око 75 г. Током сезоне од пролећа до јесени, женке могу да расту 2-3 легла од 16-17 беба.Оно што чини узгој и узгој врло продуктивним.Стока се врло брзо допуњава, чак и ако се редовно покрећепатке за клање.

Узгој мошусних патака је профитабилан процес.Они једу релативно мало у поређењу са обичним паткама, не захтевају компликовану негу, а лешеви се сматрају деликатесом.

Љубавнице пеку за свечане гозбе.Тако ће мошусна патка бити пријатна сорта на вашем столу, и донијет ће профит од продаје производа на тржишту.