Домаћи уређаји за брање вишања из високих стабала Цхерри

Када је време за жетву, многи сретни власници баште почињу поново да размишљају о томе где да купе или како да то ураде.погодан уређај за брање трешања из високог дрвета.То је заиста проблем: значајан дио усјева понекад нестаје због немогућности да дође до врха биљке.

Карактеристике расвјетних тијела

На тржишту можете наћи много импровизираних средстава за уклањање вишње са врха дрвета, али то можете учинити у кућиуслови.Процес производње је једноставан, а материјали који су потребни за то се углавном налазе код куће.

Приликом избора уређаја морају се узети у обзир неки фактори.

  • Ефикасност (колико брзо могу да бирају бобице и да ли ће се распасти или погоршати).
  • Сигурност (могу ли се повриједити, итд.).
  • Практичност (колико ће вам бити удобно да је држите у рукама, да ради дуже време).
  • Дужина ручке (важно је да је довољно доћи до врха жељеног стабла и одрезати бобице).

Врсте вуче

Свака особа треба да буде вођена каквим ће импровизованим средствима бити прикладније за њега лично.

Често жети воће са дрветакористити једну од домаћих сорти вуче:

  • у облику гвожђа са зубима;
  • пластична боца са чврстом жичаном куком;
  • кука из цијеви кроз коју трешње падају у врећу или врећицу.

Из епрувете

За ову врсту извлачивача морате узети цијев широког промјера тако да 3-4 бобице трешње или трешње могу проћи кроз њу истовремено.

Пошто је потребно причврстити уређај дуго времена, најпожељнији материјали су алуминијум или пластика.

Један крај цеви је дијагонално исечен.Шиљати крај се реже на 2 дела.Жлеб између њих мора бити такав да се нога фетуса лако убацује у њу.Примљени 2 краја су савијени тако да ће се кукица извући.Да бисте то урадили, најбоље је да их загрејете ватром и одморите на нечем чврстом.

Други крај се такође може загрејати, након чега се ставља на чврсту подлогу (на пример, резану боцу), на којој ће се током прикупљања ставити врећа или врећа за трешње.Дакле, да би одабрали плодове који расту, неће бити тешко.

Овај тип уређаја за жетву је најпопуларнији због његове практичности, али не и сви имају сличан уређај у кућици у кључном тренутку, тако да је вриједно истражити друге опције.

Из пластенка

Уходасо направленное оборудованное оборудованное из ПЕТ пластинки.За то се сијече на 2 дијела и након тога се узима горњи дио.Лепљен на тоКористећи конопац и љепило или шкотски комад тврде жице тако да се може добити облик наводњавања. У суженом жлебу жице треба проћи ногу фетуса, након чега се, када се истегне, бобица извади и заврши у боци.

Дизајн је једноставан за израду код куће, стога је популаран код вртлара.

У овом случају, они покушавају да изаберу штап према ширини грла боце, тако да је погодно да га ставите на или да је залијепите. Неки преферирају да користе дно боце.

Из лименке

Ова метода је мање уобичајена због чињенице да се лако можете повриједити због насталих оштрих ивица.

Не препоручује се примена, посебно ако имате малу децу у вашој породици.

Рупа у лиму се може сећи тако да зуби на врху поклопца остају способни да ухвате и држе бобице. Канистер је везан за штап или металну цев од алуминијума, тако да извлакач није претежак.

Коришћење

У зависности од типа прибора, његова употреба може да варира. Важно је узети у обзир његову структуру и унапријед размислити које потешкоће могу настати у раду.

Коју год опцију одаберете, њена примјена ће се срушити на једну ствар - закачити или закачити бобицу, а онда, осјећајући да је бобица фиксирана, морате је повући и извадити у посебну посуду (посуду, боцу, врећицу) .д.) Онда се трешње прелазе из контејнера у канте или кутије.

Закључци

МакеПосебан алат за уклањање вишње које се може узгајати може сваки вртлар.Њихов дизајн и материјали се не разликују у сложености или недоступности, али треба бити пажљив и бирати материјал, као и тип извлачача према потребама.Жетва ће бити много лакша и угоднија.