Домаћи бели феррети

Женке су мали домаћи предатори.Кхорков је био кућни љубимац прије око 800 година и до данас ови кућни љубимци не престају задовољити своје узгајиваче.Творови су представници куне, али се значајно разликују од њихових дивљих колега.

Бели феррет је обичан кућни љубимац

Бијели домаћи феррети

Међу свим члановима животињског свијета постоје албини.Породица бршљана није изузетак.Поријекло ове боје код животиња је узроковано недостатком обојења у ткивима пигмента - меланина. Ниска количина меланина у станицама ласице чини њихову косу белом, а очи црвеном.

Албино ферет се разликује од белог у црвеним очима

Боје ласица

Постоје само две основне боје ласица,који се заснивају на хибридима који живе у кући:

  1. Сабле.
  2. Албинос.

Сви псићи ласица рођени у заточеништву имају бијелу косу при рођењу.Каснија боја добија свој облик.Боја сабла појављује се код штенаца после две до три недеље:

  • Ноге потамне и реп.
  • У поддлаки се појављује жућкасто сива нијанса.
  • Маска почиње да се појављује.Коса око очију потамни.

У оригиналном белом творцу, крзно може потамнити са годинама

Поред ове две основне боје, постоје и сорте које се јављају као резултат промене гена. Комбинације боја могу се незнатно разликовати од оригиналне сибуле или могу имати јаке разлике:

\ т
Име боје Авл Ундерфли Очи Нос
Албино Бела, понекад има блотцхес светло-крем Уочавају се беле мрље беле, понекад светле креме Црвена. Без нијанси. Пинк
Шампањац Бела до светло браон Од беле до светле креме Смеђа или црна Ружичаста са беличастим мрљама
Циннамон База је беле или светло крем боје, ивице су светло браон и црвене Вхите. Светло - кремБило која нијанса Од светло беж до браон
Челик или седеф Каљена коса је бела и на крају црне Само бела Било која нијанса Црно-браон

Ове боје су настале као резултат генетских експеримената са расом како би се откриле све лепше промене.

Најскупша врста је бела боја животиња "Дев". У овој боји, албино ферет је делимичан албино, пошто се ово манифестује само у боји његовог капута, очи ове врсте су црне. Овакве карактеристике чине овај изглед најскупљим.

Али осим боје, ласице не пролазе генетске промене. Зато, водите рачуна о сваком љубимцу,без обзира на боју је иста. Храна не зависи од боје и са правилно формулисаном исхраном, ласица може дуго да живи. Удомаћене животиње могу да живе од 4 до 7 година.

Феррет шампањца

Карактеристике неге

Домаћи бијели феррет је прилично чест тип животиња. Људи воле своје снежно беле крзно, али она је та која може разочарати узгајивача.

Да би животиња увек била снежно бела, треба да је пратите. По својој природи, пси су врло окретни и не смирени животиње, њихова активност је једноставно задивљујућа. Творови су веома склони свим врстама скровишта, а где на таквим местима нема прашине и прљавштине? То је тешкоћа у одржавању чистоће крзна животиње.

Код мушкараца који нису подвргнути кастрацијској процедури, може се уочити прекомјерна активност лојних жлезда, што ће одмах утјецати на капут вашег љубимца. Вуна ће постати жута и изгледат ће неуредно. Ако се не захтева очување функције рађања (не тежите да постанете узгајивач чаробњака), онда је поступак кастрације излаз.

Након кастрације, лојне жлијезде ће се вратити у нормалу и стање длаке ће се нормализовати, бијели кућни ферет поново изгледа бијело.

У модерним продавницама можете пронаћи велики број шампона и пасте за одмашћивање које помажу у праћењу крзна вашег љубимца, ако га нећете кастрирати.

Феррет се мора редовно купати

Снага

Исхрана белог тела се не разликује од исхранењегови другови.

Предност треба дати месној храни, пошто је ваш љубимац предатор.

Биће корисно за кућног љубимца да једе у малим количинама:

  • Сирова кокошја јаја. Не више од једном недељно.
  • Банане и млеко.
  • Турска у малим количинама, сирова.

Не откривати сирово поврће и воће у великим количинама. Чврста влакна која су део свих воћа и поврћа не пробављају се у стомаку животиње и могу изазвати озбиљне проблеме.

Третмани, представљени у продавницама за кућне љубимце, могу вам помоћи да се љубите. Творови су погодни и третирају за мачке, али само пажљиво прочитајте композицију, посластица не треба да садржи шећер и воће.

Запамтите да правилно формулисана исхрана и уравнотежена исхрана, у комбинацији са правилном негом, могу значајно продужити живот вашег љубимца. Не заборавите на редовну посету ветеринару, јер је ласица врло хировита животиња у смислу болести. Ако пратите сва правила бриге, онда ће ваш љубимац живјети дуг и сретан живот.