Домаће играчке и тунели за ласице Ферретс

Феррет је веома покретан љубимац који не може да живи ни минут седећи на једном месту. Непрекидно треба да траже куну и сакрију свој плен. Да кућни љубимац не поквари скупљи намјештај са плијеном или да се сакрије на мјесту гдје се може озлиједити, треба га узети с нечим.

Феррет воли да се игра у тунелу

Домаћи тунели за кућне љубимце

По природи, феррети су грабежљивци и плијен на малим животињама, продируће куне. Код куће је тешко дати покорник са сличним ловом и игром, али вриједи покушати.

Тунел. Ствари које треба запамтити

Израда тунела властитим рукама за ласицу је врло једноставна, али морате слиједити неколико правила:

  • Рубови и спојеви самопроизведеног тунела морају бити сигурни за кућног љубимца. Неопходно је направити поуздану плетеницу за рубове, како не би повриједили кућног љубимца.
  • Величина тунела би требала бити већа од тијела животиње. Да би се ласица играла и играла у тунелу, неопходан је простор. Потребно је измјерити волумен тијела кућног љубимца у најширем дијелу, по вашем мишљењу, и изградити играчку у односу на те параметре.
  • Што је дуже, то је занимљивије. Својим властитим рукама и одговарајућом количином материјала можетеприкупите дуг и сигуран тунел у којем ће кућни љубимац провести дуго времена забаве.
  • Водити рачуна о вентилацији. Што је дизајн дужи, животиња више треба ваздух за угодну игру.

Могуће је направити тунел за ласицу из неколико врста материјала, али морате сами одлучити на основу физичких података животиње.

Тунел може бити израђен од одговарајућег црева

Тунел пластичних боца

Најједноставнији тунел који можете направити, који можете сами направити, у само неколико минута властитим рукама је тунел пластичних боца.Алгоритам производње је веома једноставан:

  1. Узмите потребан број боца запремине од два литра.
  2. Темељно их исперите из оригиналног садржаја и осушите.
  3. Одвојите етикете од боце и одрежите дно и врат.
  4. Обрадите ивице флаша траком или крпом. Ово се мора урадити тако да кућни љубимац није повређен.
  5. Направите вентилационе отворе у тунелу и заштитите ивице крпом.
  6. Спојите дијелове тунела заједно. Готово!

Феррели обожавају играчке ове врсте, веома је важно да играчка привуче пажњу љубимца бриљантно или шуштаво, а онда је тунел осуђен на успјех.

Тунелот бългите можно със съответствителни материали

Картонски тунел

Прављење тунела властитим рукама од картона је лакше него из пластичних боца. Треба да изаберем кутијепотребан пречник и повежите их са траком.

Да би тунел постао атрактиван за вашег љубимца, неопходно је у њему уредити комплекс за копање.

По својој природи, ласице воле не само да се пењу у све врсте малих рупа, већ и да капају. Да кућни љубимац не преокрене цијели стан наопако, можете направити тунел са шуштањем.

За производството на тунелот се съдържат картонни боксови и епрувети соодветних величин

.

Тунел водоводних арматура

Овај дизајн захтева много новца, али га је лакше саставити и одржавати.

За састављање структуре, не требају вам посебне вештине. Водоводни прикључци се спајају као конструктор и лако се постављају под било којим углом.

На крају таквог комплекса игара изградите преграду у којој ће се играти животиња.Узмите неколико боца од 19 литара и напуните их пинг-понг лоптицама или пластичним чеповима. Погодан за пуњење је силикагел легло за смеће. Безбедан је и нетоксичан.

Начин на који проводите дан зависи од тога колико пажљиво приступате проблему стварања комплекса за игру кућних љубимаца. Ако љубимац воли играчку, не можете се бринути о њеној локацији. Животиња неће копати по саксијама за цвијеће и смећу, попети се под кадом или сккодит на балкону. Све ово ће бити замењено домаћим тунелом.