Домаћа патка 53: обиљежја пасмине и узгоја Дуцкс

Патка названа стара 53 дуго се успешно успоставља са веома позитивне стране. Може се безбедно приписати најквалитетнијој месној раси домаћих патака. Птица је задивљујућа по томе што је била у стању да доведе до активног узгоја великог броја патки.

Звезда 53 - распространение маса

Опис

Како изгледа укрштена раса 53? Карактеристике и опис ове птице су привлачне и привлаче пажњу пољопривредника. Патка се може похвалити снажном и импресивном стасом, широким грудима. Глава пасмине је добро развијена и има велику величину.

Птица се може препознати по јако конвексном челу, кљуну наранчасте боје Крила леже чврсто преко тела, имају велику масу. Реп је мален и грациозно напет на врху. Крижна патка стоји поуздано на својим ниским, али широким ногама. Појединци са белим перјем су уобичајени, али се могу наћи иу крем тоновима.

Јаје на крсту старе 53 достиже 90 грама. Ако узмемо у обзир производњу јаја, онда једна патка може носити око 120 комада годишње. Јаје је храњиво, па се може користити као храна.

Домаћи пачићи у доби од 53 године у три мјесеца живота могу досећи масу од 3 кг, а њихово меко и младо месо има високу нутритивну вриједност, мекоћу и одличну сочност. Код одраслих представника, месо је масније, иовде пачићи - извор дијететског и врло укусног производа.

Цросс стар 53 има много предности:

 • Непрецизност за храњење.
 • Нормална преносивост климе и њених падова.
 • Јаје патка високо калорична и здрава.
 • Прерана раса.
 • лако може да живи без резервоара.

Недостаци патке крст стари 53:

 • Нису добре кокоши.
 • Није у стању да пренесе влагу у опремљеној перадарници.

Стар 53 може да ради без резервоара

Храњење и услови притвора

За старе 53 карактеристично је да се активно развија Из тог разлога, ако се патке узгајају за квалитетно месо, чувајте их само до почетка прве молитве. Клање треба почети одмах мјесец дана након почетка узгоја.

Након процеса молирања, раст патки почиње да се успорава, тако да више нема смисла трошити новац на храну, јер ће се финансије повећавати неколико пута.У овом тендеру за период патке, имате могућност да добијете најбоље пачје месо. Пачићи заслужују посебну пажњу, како не би пропустили тренутак транзиције у адолесценцији, када се квалитет меса погорша.

Пасмина има одређена својства, тако да у процесу домаћег узгоја ових патака треба узети у обзир одређене нијансе:

 • Патка се значајно разликује од других пасмина у повећаној брзини метаболизма.
 • Цријева патке су мала, тако да се варење хране коју се једе добија у року од четири сата.
 • Птица мора имати сталан приступ висококвалитетној и храњивој храни.Тако ће патка моћи активно да добије своју тежину.

Дијета захтијева правилан и намјеран приступ, тако да се пачи од пасмине крсташе 53 нормално развијају и добију потребну тежину.Повећана количина протеина се уноси у храну.Ако смањите количину такве хране, продуктивност у процесу узгоја патака ће значајно пасти.

Птице треба да буду опремљене местом далеко од буке и стреса

Цросс-агед 53 лако реагује на сваки стрес.Нервни кварови, који су праћени повицима и немирним понашањем, могу значајно утицати на природни раст пасмине.То свакако доводи до тога да месо није квалитетно, не тако меко и укусно.Не можете досађивати патке које су спремне за узгој, иначе вам неће дати жељени резултат.

Узгој ће захтијевати промишљене приступе како би се избјегла нелагодност код птица.Услови притвора треба да буду мирни, без сувишног буке и сурових звукова који се плаше. Пачићи негативно реагују на било какав упад у њихов лични простор - то их плаши, зато их тренирајте за себе постепено и од раног дјетињства.

Правила за оплемењивање

Пасмина је популарна за узгој јер су млади жилави.Ова бројка је знатно виша него код гусака, пилића, ћурки.Опстанак је много већи и увјерљивији.

Ако намеравате да почнете са гајењем без пекиншке патке, моратеводите рачуна о максималном загревању просторије у којој ће се налазити пачићи.Унапред размотрите све нијансе вештачког грејања, јер хипотермија утиче и на свако јаје и на одраслу патку.Оптимална температура је око 30 степени.

Ставите једноставну боцу топле воде у ладицу у којој се налазе пачићи.Пре тога умотајте га у прилично меку тканину.

Препоручује се коришћење електричних лампи које загревају свако јаје.Пасмина је потребна за правилну негу.Када се јаје распукло и појавило се паче, већ можете створити собну температуру коју патке и пачи лако подносе.

Пации стариј 53 авлаутса виполнениа на температурних условиах

Карактеристика на расточних патчах 53:

 1. Всичко положено јааче и одраслаа паткатреба да се постави у топлу кућу, у којој се размишља о вентилацији, да се посматра потпуна чистоћа и сувоћа.
 2. Патка треба да хода само на топлом поду који није загађен ничим.Хлађење може бити изазвано пропухом и високом влажношћу.
 3. Ако су птице у правим условима, чим напусте јаје, оне се већ почињу разликовати по активностима.Имају велики апетит, а перје је изузетно уједначено и атрактивно.Ако се одједном хлади пачи, скупљају се у групе и цикају - то указује на то да морате додати мало вештачке топлоте кући.

У исхрани младих чланова пасмине требада буде велики број корисних супстанци које активно помажу и правилно се развијају.У прехрану можете ући кухана јаја, житарице, свјежи сир, исјецкано зрно.Додајте у нормалне количине и маслачке, младе коприва, цветну детелину.

Такође је благовремено праводобно вршити витамине и разне минералне додатке младе залихе.

Добро осмишљена дијета ће вам помоћи да добијете квалитетно месо.Рад и педантна брига неће бити узалудна ако стално и пажљиво водите рачуна о птицама ове захтевне и нежне врсте.