Домаћа корита од отпадног материјала за овце Овце

Овце се хране сухом храном, силажом и корјенастим поврћем. Најчешће је то трава, сено, слама житарица. Стога је неопходно направити такву конструкцију тако да се животиње могу самити и минимизирати губитак хране. Ова корита су слична онима које су направили шумари за храњење јелена, јелена лопатара и лосова, а затим их постављају у одређена подручја у шумским подручјима. Међутим, постоје многе карактеристике које се морају узети у обзир.

Храна за домаће овце

Шта треба да уради хранилица?

Хранилице домаћинстава за овце у домаћинству се најчешће праве властитим рукама, за то користе различите материјале. То могу бити:

  • дрвене летвице и шипке;
  • оградица за игру;
  • металне секције.

Дрвене даске су погодније за то. Треба узети 4 дрвене греде, чија дужина треба да буде најмање 130 цм, а дебљина 60к60мм. Они укрштају и газе две греде попречно, а затим их спајају са носачима. Један носач ће се заврнути вијцима или закуцати у средини, а друга два уз рубове ових „крстова“. Одозго је у облику слова В. Затим вам је потребан уски штап димензија 40к40 мм. Ове летвице су приковане на размаку од 25 или 30 цм.

Много зависи од тога шта хранитеиоур схееп.Кроз такве рупе, овчја глава ће тихо проћи, а животиња ће добити што више сена или сламе.Остатак хране остаје у кориту, и неће пасти испод ногу и притискати.

Поддържатели могат да бъде по-малки.Могу се направити од дјечије играонице.У ствари, ништа не треба да се уради, пошто је хранилица скоро спремна.И дрвена и пластична оградица ће бити погодна за храњење животиња.Препоручује се да се постоље постави на постоље, чија висина не би требала прелазити 50-60 цм, већ је прикладније за кућне љубимце да добију сено, а храна неће вадити влагу са тла.

Поред тога, препоручује се да се уреди шупа изнад мјеста за храњење, ако је на улици, у оловци или на сталном пашњаку.То ће штитити сијено и другу сточну храну од квашења и кварења.

Даске у аренама старог узорка биле су прикуцане веома густо, отприлике на удаљености од 6-10 цм. Да би прилагодили ограду за храњење животиња, потребно је да делимично уклоните даске, остављајући их на правом растојању.

Лајсне треба да буду на довољно великој удаљености једна од друге

Ако постоје додатне секције од металне ограде типа "шиљци" или старе решетке прозора,могу се прилагодити за храњење животиња. Ова метална конструкција је издржљива, згодна и поуздана.Не плаши се снега или кише.Метални делови или прозорске решетке су такође спојени под углом од 90 степени.Али треба нам заваривање.За стабилност, потребно је додатно заварити 4 подупирача.Поглед на такву хранилицу постаје шик, и погодан је за различиту храну, укључујући и сено. Величина хранилице може се изабрати произвољно. Уосталом, све зависи од тога колико стоке имате. Ако има много оваца, мораћете да направите неколико хранилица и поставите их дуж једног од зидова оловке намењеног за шетњу оваца. Мали преносиви или стационарни додавачи постављени су директно у овчји овратник.

Хранилице за житарице и силажу

Овчарима се препоручује да у исхрану укључе житарице, кукурузне клипе, као и силажу и коренасте усеве. За ову врсту хране, горе описани додавачи нису погодни. Промишљени власници за ово праве дизајне другог типа. То ће захтевати даске и шипке. Величина грађевинског материјала који сваки власник стоке одређује самостално. Уз помоћ ноктију се праве широка и дуга корита, која се могу раздвојити у средини уске даске ради лакшег храњења. Чврсте ноге су прикуцане на такав валовити дио, тако да животиње не могу да преврну хранилицу и не преврну храну. У зимском периоду, интервали између храњења треба јасно да се поштују, јер Са честим поремећајима у дистрибуцији хране, то негативно утиче на добробит животиња. Силажа или коријенски усеви се зими хране само у затвореном простору, како би се спречило смрзавање. Као што видите, имајући у виду карактеристике храњења, корито оваца које сами доносите није јако тешко и не захтева никакве посебне вештине.

Корита и корита за воду,ручно, коштаће власнике јефтино и потпуно ће задовољити потребе животиња.

Направа за силажу може да всебује и пластичне делове

Тајне за власника оваца

Ако посматрате стадо на паши,чини се да животиње једу све што им се нађе.Међутим, то није случај.Ако пажљиво пратите овце, ускоро ће постати јасно да су избирљиви и избирљиви.Овце могу 20 минута да изаберу једну траву и тек онда потраже следећу.Имајући то у виду, препоручује се да се направи хранилица за овце.И сваки блок је направљен на такав начин да животиња не може добити више од 200-300 грама хране у њој, а следећи део постаје доступан тек након што је први поједен.Онда ће се овце фокусирати на храну, и све ће бити поједено.

За издавање солне соли боље је направити мале корите тако да им животиње могу приступити у било које вријеме. Иако је сол део хране која се производи у индустријским постројењима.Многи власници се не труде да производе посебне хранилице за сол, али га повремено распршују преко хране.Али најбоље је направити мала корита само за овај минерални додатак.

Јагњеће хранилице чине мање величине.Препоручљиво је да их поставите у засебну оловку или собу у којој одрасле овце не могу да прођу, јер је пролаз за њих преусак.У овом случају, јагњад тихо једу храну и моћи ће се приближити хранилицама.Док одраслихраните се само оним намирницама које се налазе у затвореном простору. Ово је важно, јер за јагњад често дају хранљивије хране тако да брзо расту и добијају на тежини.

Мало хранило за јагњад

Често се у хранилицама секције затварају у потпуности или делимично. У овом случају, само дио хране је испред очију оваца, и он се у потпуности усредоточује на њих, умјесто да трчи напријед и натраг. Заједно са хранилицама праве се за овце и јагњад по кориту једна одрасла особа, у зависности од односа у исхрани суве и сочне хране, захтева од 2 до 7-8 литара воде дневно.

Не користити хемикалије за завршну обраду

Ако су хранилице постављене на отвореном, власници желе да их заштите од неповољних временских услова.

Овде морате бити опрезни и избирљиви, јер Савремени антикорозиони агенси овде нису погодни. Уосталом, овце са задовољством лизу метал, па чак и гризу дрва, а хемија у овом случају ће нашкодити кућним љубимцима.

Постоји интересантна особина овчјег корита коју треба размотрити. У њему готово да нема инсеката, многи од њих једноставно не могу поднијети мирис оваца, нису задовољни микроклимом која се ствара у згради. Из тог разлога дрво неће бити оштећено инсектима. Али ако желите да производ буде леп и естетски, онда га третирајте биљним уљем.

За производњу хранилица треба мало материјала, али најважније је уложити напоре и напоре. Онда твој домаћиживотиње ће имати погодне структуре за храњење.