Дизајн хранилица и пијанаца за патке то сам уради Патке

Ефикасност производње пољопривредних производа, укључујући живинузависи од услова у којима се налазе.Соба може бити израђена од било којег грађевинског материјала.И вреди знати како га попунити инвентаром.Патке су обично на брзину и безбрижно једу своју храну, много хране се једноставно баца, тако да хранилице треба да буду једноставне за употребу.Овај уређај је најбоље направити своје руке.

Опрема за паче може се направити ручно

Правила за израду хранилица

Израда хранилице је прилично једноставна, али овдје постоје неке нијансе.Неопходно је да су патке удобне за јело.Али то није све.Прикупити хранилицу на такав начин да у будућности буде лако ставити храну за птице, чистити их и прати са средствима за дезинфекцију.Направљен од квалитетних грађевинских материјала, трајаће дуго.

Можете сами направити хранилицу код куће.Може наликовати малом кориту, дубине не веће од 25 цм.Одличан грађевински материјал су: даске, подметачи, шипке, било које обрезивање дрвета. Погодно је напунити и суву и влажну храну у таквим хранилицама за патке.Препоручује се да се не унесе сва храна у готову структуру, већ око 30% њеног волумена.Да би се патке задржавале око корита и не би расипале храну, требало бинаправите дуге уздигнуте стране.

Постоје разлике у хранилицама за различите врсте хране: зелена, сува и влажна каша.За састављање конструкције потребно је знати старост и величину патке.Одрасле птице чине хранилице дужине 15 цм за влажну храну, а 6 цм за суву.Дна за храњење мале величине погодна су за двадесетодневне патке, само 5 цм за кашу и 3 цм за суву храну.Старије кокошке ће имати користи од хранилица димензија 12 цм за влажну храну и 5 цм за суво.

Жилаване хранилице за патке.А - за храњење одраслих птица, Б - за пачиће

Према бару, патке се могу попети у хранилицу и одложити храну по свом нахођењу.Он ће такође послужити као погодна ручка када се преносник доводи на нову локацију.Производи за минералну храну, као што су шљунак, креч и љуска, морају бити направљени са најмање три дивизије.Боље их је фиксирати на зид не виши од 20 цм, а за мале птице хранилица треба бити 5 цм висока, 15 цм широка и 100 цм дуга.За суву храну - од дрвета, за сјецкану траву - од мрежастог материјала, жице.

Последна опција може бити од дрвеног материјала са благим нагибом.Ако има много патака, јасле треба да буду дугачке да би се све уклопиле.Направе за храњење траве најбоље се везују за средиште куће на зиду, за практичан приступ храни са обе стране.

Посуде за пиће за живину

Посуде за пиће за пиће могу бити врло различите.Покупи гаПостоје многи фактори које треба размотрити. За чаше за пиће могу се добро уклопити сви контејнери који су при руци. Али канта или умиваоник није погодна за употребу, јер патке воле да пливају. То доводи до зачепљења воде, због чега се контејнер мора стално испирати. Конзерве за пачиће се могу направити од малог кринока.

На фармама се користи аутоматско снабдијевање водом. Пијаци за брадавице се могу направити ручно. За производњу аутоматског дизајна, морате узети у обзир број и старост становништва.

Патке воле да пливају, па базени нису погодни за чаше за пиће

Како правити напитке за сисање или брадавице

Посуде за исхрану брадавица могу бити направљене у складу са упутствима.Није лако прићи пијацима за патке, али ће бити веома погодни за употребу.За рад ће требати:

  • Квадратна цев, чије странице нису веће од 2,2 цм, слијепа је са унутрашњим жљебовима.
  • Брадавице. Они би требали бити удаљени 35 цм. Ако су пачи мале, онда вам треба 3600 брадавица које раде на 360 степени. За старије птице - 1800, ради према правилу горе-доле.
  • Утикач за цијев. Он ће ухватити капи воде.
  • Адаптер. Између њих је потребно причврстити округлу и четвртасту цијев.
  • У одсуству снабдевања водом, користе се цеви са водом и пластична или гумена цевчица.

Алати за израду напитака:

  • За сакупљање пијанице потребно је узети бушилицу са 9 мм бушилицом.
  • За нарезивање требат ће вам конусна славина. Акотакви алати нису при руци, могу се купити у било којој трговини.

Приликом израде корита властитим рукама, на цијеви је избушена мала рупа од 9 мм.Изрежите навој на који накнадно причврстите брадавице.На оба краја цеви монтирајте поклопац.Затим узмите пластични резервоар са течношћу и покријте га поклопцем.На дну резервоара направите малу рупу у коју ћете монтирати црево.Сваки зглоб омата траку.

Нипле за попка

Затим пређите на инсталацију конструкције.Без обзира на параметре сета брадавица каплезадерзхател.Цијев на коју су постављене брадавице се монтира хоризонтално на одређеној висини.Изнад цеви са брадавицама се налази резервоар.Ако је вани хладно, онда се сав рад треба обавити у загријаној просторији како би се спријечило смрзавање воде.

Пивци за брадавице требају грејаче тако да се вода не смрзава у време смрзавања.

Вакуумски напитак

Да бисте саставили вакуумски напитак, можете користити упутства.Много је лакше направити такву посуду за пиће својим рукама него брадавицама.

Мали контејнер равног облика и пластична боца од 1,5 литра ће учинити.Све то можете купити у супермаркету.Бочица је причвршћена на зид.Испод ње се налази мала посуда, која одржава растојање између дна и врата.Боље је користити таву са високим ивицама тако да вода не прелази.Затим уклоните поклопац са боце и посуда за пиће је спремна.

Није потребно користити посуде за организовање наводњавања птица, јер то може наштетити малим паткама.Хранилице и пијанице треба да буду удобне не само за животиње, већ и за фармера живине.Могу се израдити самостално или купити прибор у трговини.

Ако вам је потребно корито за јело или посуда за пиће, неће вам бити тешко да их сами направите.Такав дизајн ће одушевити не само птице, већ и вас.