Дизајн ћелија за нутриа нутрију

]

Када планирате узгој нутрије, треба да размотрите све детаље о држању тих животиња код куће.Потребно је одредити гдје иу којим количинама купити храну, припремити простор за њихово складиштење, купити или изградити ћелије за нутрију.Такво планирање не би требало да изазива посебне тешкоће, али да би се спречиле погрешне прорачуни и грешке, потребно је разумети потребе будућих кућних љубимаца.Потребно је одговорити на питање како животињама осигурати удобно становање.Који су захтеви за кавезе за ове глодаре?

Ћелије за нутрију морају задовољити одређене захтјеве

Питање становања

Није увијек могуће издвојити пуно простора за држање животиња код куће.Али увек треба да узмете у обзир следеће нијансе:

  • животиње треба да буду топле, јер нису навикле на претеране услове;
  • Нутрије требају воду, јер воде полуводни начин живота;
  • зграде не могу бити у потпуности израђене од дрвета и пластике, јер се ради о глодару који лако може покварити ове материјале;
  • Одрасли мужјаци се не слажу добро заједно, то се мора запамтити приликом планирања броја ћелија.

Приликом постављања дома за узгој нутрије код куће, фармер почетник треба да зна да ови глодавци могусадрже фамилиал. У овом случају, пожељно је направити дом у који ће стати један мужјак и неколико женки.У њиховој породици може бити до пет циљева.

Нутрија је водена животиња и не може без воде

Које су ћелије

Сваки власник бира врсту расплодних животиња, на основувременским условима.У топлим климама, ћелије за нутрију могу бити лоциране на улици.У овом случају се граде кавези на отвореном, у којима су постављене приземне или узвишене куће са паддоцковима и заједнички базен.

Али луксуз стационарног садржаја на улици није доступан свима.У хладнијим климатским условима, нутријске ћелије су често преносиве.Љети се стављају на улицу, а зими се загријавају.Овај начин смјештаја и узгоја је посебно релевантан када је садржај суве животиње.

Понекад је код куће пожељно држати глодавце у покривеној просторији.У овом случају, куће са појединачним стазама су смештене у неколико нивоа.

Али најприхватљивији метод за полу-акватични узгој у хладним зонама је да се организује шетња улицама и кавезним кућама у изолованим шупама.

Место за пешачење и цистерна за воду се може поставити на улицу

Земаљска конструкција

Стални земљани кавез се састоји од куће (гнијезда),ходање за животиње, које опонаша обалу акумулације, и сам резервоар, односно базен за кућне љубимце.Да бисте својим кућама направили такав дом, потребне су вам цигле, даске, цемент и лимови.

За удобно намештање животињакод куће, зидови и под гнезда, као и зидови хода су од бетона.За задњи зид, који је дизајниран да ограничи базен, често користи решетку. Кровови кућа за гнијежђење могу бити израђени од дрвета, али морају бити ојачани изнутра мрежом или једноставно од лима. Поклопац куће је причвршћен петљама и отвара се на страну хода. По жељи, зидови куће и ходање могу бити изграђени од издржљиве црвене цигле.

Изглед кавеза за нутрију са базеном: 1) базен, 2) спуст, 3) ходање, 4) кућица

Ако је пољопривредник ангажован у породичном узгоју стоке, у свакој кавези ће живети 2-3 жене са теладима и мужјаком, или 5-8 јединки младе залихе. Препоручује се посматрање следећих величина ћелија:

  • дужина - не мања од 100 цм;
  • ширина - око 80 цм;
  • висина предњег дела је око 70 цм;
  • Висина задњег зида - до 50 цм.

Да би топлота одржавала топлу зими, стационарне уличне трибине се често праве као дводелни.У овом случају, у дубини куће се формира преграда за гнездо, а ближе излазу на улицу је крмени одјељак. Ако се охлади, шахт за ходање ће се преклопити да би кућа остала топла.

Цртање ћелија за нутрију: 1) ходање, 2) врата за ходање, 3) кућа

Захтеви за ходање

У природи, животиње су прилично активне, и стога, код куће, пожељно је да им пруже платформу за ходање. У стационарним ћелијама, пожељно је да је ход био довољно опсежан. Његова дужина може бити од 1 до 2,5 метара.Ширина платформе може бити од 70 цм до 1,5 м. Приликом опремања пјешачке платформе, треба напоменути да је нутрија веома жилава и добро се пење. На основу тога, препоручује се да висина зидова отвореног домета буде најмање 80 цм.Ако то није могуће, онда је вредно изградити затворени периметар са мрежастим кровом и вратима за хватање животиња.

Понекад је пожељно држати кућне љубимце у кавезима у зимском периоду, а љети их пренијети у узгојне птице.

Основни услов за кавез за волију је снага. Животиња не би требало да има шансу, гладе кроз зид и побегне. Оптимални материјали за производњу летње платформе - бетон, шкриљевац и мрежа. Величина породичног терена је 2.5к5 м. Овдје ће живјети мушкарац и његове женке. Женке се пре порођаја депонују у суседним, мањим ограђеним просторима. Преграде између ових локалитета чине их трајном мрежом тако да се животињама не досађује. Након порода и храњења штенаца, женка се враћа у породичну волијеру.

Авијари - најбоља опција за садржај нутрије љети

Неке нијансе садржаја у ћелијама мреже

Мање станове је много лакше урадити. Идеални су за преносиво држање термофилних глодара. Таква ћелија се састоји од дрвене куће и простора за шетњу. Висина дрвене куће на предњем зиду је 60-80 цм, на стражњем зиду 40 цм, унутра су зидови нужно ојачани шкриљцем или металном мрежом. Да би се осигурала топлина, дрвени зидови су направљени од двослојног. Између слојева лежи кров или нешто другоизолација.

Шетња је склопива, тако да се ћелија може пренијети без непотребних проблема.У бочном зиду ходног дијела нужно су осигурана широка врата за одржавање и хватање стоке.

Хранилице и корито за летње купање морају бити трајне.Добро је да је у дворишту опремљена мала резервоар за цемент, на који се могу лансирати мрежице.

Узгој нутрије могуће је не само у индустријске сврхе.Ове животиње је лако укротити.У приватним кућама могу се држати као кућни љубимци.Гледање животиња је веома интересантно.Али стварање удобних услова за њих је скуп и компликован процес, стога се нутрија љубимац не користи често.